ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Εκλεκτικές συγγένειες, πως να το κάνουμε δεν ξεχνούνται!


Το σωτήριον για το Σιμητέικο σύστημα, χρονικό στίγμα, εντοπίζεται στην Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2003. Όπως λένε οι γνωρίζοντες, τότε υπογράφεται από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου, σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου “S” του Πολεμικού Ναυτικού, με την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία ως κύριο ανάδοχο με απευθείας ανάθεση και υπεργολάβο την Thales Nederland, έναντι συμβατικού τιμήματος 380 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μετά τις αναπροσαρμογές θα ανέλθει σε 480 εκατομμύρια ευρώ.


Τότε πριν 15 χρόνια, η Φωφούλα του ΚΙΝΑΛ, ήταν άβγαλτο κοριτσάκι κι ούτε που ψυχανεμίστηκε πως αυτά τα εκατομμύρια ευρώ που στριφογύριζαν στους χώρους του ΠΑΣΟΚ, από τσέπη σε τσέπη κι από συρτάρι γραφείου σε συρτάρι άγνωστο, μπορεί να ήσαν τόσο αμαρτωλά!

Απλά έβλεπε να χειρίζονται χοντρές δουλειές κάτι Μαντέληδες, κάτι Τσοχατζόπουλοι, κάτι Παπαντωνίηδες και αφού ντεφάκτο επρόκειτο για κυρίους αξιοσέβαστους και δουλευταράδες, αλλά απλά λίγο παραπάνω μακρυχέρηδες από τους άλλους, ε, πάει στον άνεμο, καλοί άνθρωποι ήσαν!

Και σήμερα μετά από τόσες ταλαιπωρίες που τραβούν οι άνθρωποι, γιατί πρέπει να τους ρίξουμε στον... ασβέστη, άλλωστε κολλητοί μας ήσαν, αυτοί και οι συζυΓΆΤΕΣ τους, όπως αποδείχτηκε. Δηλαδή πως να ξεχαστούν τόσο εκλεκτικές συγγένειες;  

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Γ. Παπαντωνίου φέρεται να “λαδώθηκε” με 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα από τη γαλλική εταιρεία Thales για να προωθήσει και τη σύμβαση και τα αντισταθμιστικά, μέσω off shore συμφερόντων του αποβιώσαντος επιχειρηματία Χαράλαμπου Μπεκατώρου που εκπροσωπούσε την Thales στην Ελλάδα. Αυτό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπήρξε μέρος σημαντικής ροής που διαπιστώθηκε σε ελβετικές τράπεζες με τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό, ύψους 4,6 εκατ. ελβετικών φράγκων, και που διατηρούσε στην Ελβετία αποκρύπτοντάς το από τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές.

Ναι αλλά η ψυχούλα τους δεν το έλεγε αυτό! Και τα καλά ρούχα τα ήθελαν και τα έδειχναν κιόλας, αφού ήσαν σικ και τον κοσμοπολιτισμό επιθυμούσαν και το διαμέρισμα εις τας Βρυξέλλας διατηρούσαν, ε, τι σόι Σοσιαλιστές θα ήσαν εάν δεν τα είχαν αυτά;   

ΣυζυΓΑΤΕΣ κανονικοί και οι δύοι, γιαυτό το ”λάδωμα” εμφανίζεται να ξεκινά από το καλοκαίρι του 2003 με δύο εμβάσματα της Thales, από την ολλανδική ABN AMRO προς τραπεζικό λογαριασμό στη Γενεύη, εταιρείας συμφερόντων Μπεκατώρου, του κυρίου κολλητού τους.

Από εκεί μεταφέρθηκε σε κυπριακές off shore του επιχειρηματία, από τις οποίες αναλήφθηκε τμηματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατατέθηκε επίσης τμηματικά στην Eurobank σε τραπεζικούς λογαριασμούς στενού φίλου του Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός.

 Ο τελευταίος φέρεται ότι ανέλαβε να «ξεπλύνει» το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος αντιμετωπίζει και αυτός κατηγορία, ανήκει στο περιβάλλον Παπαντωνίου και φέρεται να «διευκόλυνε» τον Γ. Παπαντωνίου στο «ξέπλυμα» καθώς μέσω λογαριασμών του κατέληξαν στον Παπαντωνίου οι μίζες από την Thales προκειμένου η γαλλική εταιρεία να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών. Αλλά απλά εξυπηρετούσε τον φίλο.

Άλλωστε τι φίλοι θα ήσαν εάν φίλος τον φίλο δεν ηγάπα και εν κινδύνοις και κόποις δεν γιγνώσκει, κατά τον μεγάλο φιλόλογο Ζούκη;

Καλά όλα αυτά βρε παιδί μου, αλλά εκείνο το πέρα-δώθε με τις εντολές, από τράπεζα σε τράπεζα, τι το ήθελαν; Τα ζάλισαν τα καημένα τα φράγκα κι ας ήσαν ελβετικά και να τι έγινε!

Ηθικόν δίδαγμα λοιπόν. Βλέπεις φράγκα ελβετικά, αδέσποτα; Μην τ' αγκιάζεις! Καίνε, τζιζζζζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: