ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Χωρίς χρήματα ο κωδικός του Νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας



Δύσκολες καταστάσεις δημιουργεί στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας η έλλειψη χρημάτων στον ειδικό κωδικό του νοσηλευτικού ιδρύματος για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και αντιδραστηρίων. 


Η διοίκηση του Αγίου Ανδρέα έχει υποχρεωθεί να κάνει συγκράτηση υλικών για να μην εκραγεί το πρόβλημα καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει στην παραγγελία καινούργιων υλικών και προς το παρόν λειτουργεί με ότι «στοκ» υπάρχει στις αποθήκες. Με αυτό τον τρόπο κερδίζει χρόνο μέχρι να εγκριθούν τα απαιτούμενα κονδύλια με τον διοικητή πάντως Θόδωρο Σερεμέτη να ανησυχεί ότι εάν το θέμα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να αναβληθούν χειρουργεία.
 

«Δεν έχει αναβληθεί απολύτως τίποτα, έχει τηρηθεί απαρέγκλιτα η λίστα χειρουργείων και έχει λειτουργήσει κανονικά. Είναι ορατό όμως από την άλλη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα να δημιουργηθούν ελλείψεις που θα μας αναγκάσουν να συγκρατήσουμε τις ροές υλικών σε κάποια χειρουργεία για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο απρόσκοπτα ως προς τα άλλα θέματά του», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο κ. Σερεμέτης.
 

Ο διοικητής του Αγίου Ανδρέα επέμενε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν έχει  πρόβλημα στο φάρμακο και ούτε πρόβλημα σε άλλες λειτουργίες του, αλλά πρόσθεσε ότι αν δεν συγκρατήσουν ορισμένα χειρουργεία, είτε ορθοπεδικά που μπορούν να συγκρατηθούν, γιατί είναι προγραμματισμένα και έχουν μεγάλους χρόνους υλοποίησης, είτε οφθαλμολογικά που δεν είναι επείγοντα, θα υπάρξει πρόβλημα στα επείγοντα.
 

«Εγώ εκτιμώ ότι το πρόβλημα θα λυθεί γιατί είμαστε σε συζήτηση με την 6η ΥΠΕ και με το Υπουργείο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχορήγηση του νοσοκομείου για το υπόλοιπο της χρονιάς. Υπάρχουν κάποιοι χρόνοι που πρέπει να μεσολαβήσουν και δεν τους έχουμε προλάβει. Όχι εμείς απαραίτητα αλλά το σύνολο του μηχανισμού. Για παράδειγμα υπάρχουν μετακινήσεις ασθενών για να χειρουργηθούν στον Άγιο Ανδρέα. Αυτά είναι πολύ δαπανηρά χειρουργεία, ξέρετε όμως ότι ο ασθενής όταν έρχεται εδώ, δεν φέρνει και τον λογαριασμό του μαζί. Επιβαρύνεται δηλαδή ο Άγιος Ανδρέας με τέτοια κονδύλια τα οποία δεν μεταφέρονται εύκολα από άλλα νοσοκομεία. Όταν λοιπόν έχεις κάτι τέτοιο τον Αύγουστο ή τον Ιούλιο και αρχίζεις να ζητάς τις επιχορηγήσεις για να λειτουργήσεις απρόσκοπτα δεν το επιτυγχάνεις πάντα στον χρόνο που εσύ θέλεις. Αυτό είναι το πρόβλημα. Πιστεύω όμως ότι είμαστε στη λύση του, εκτιμώ ότι μέσα τις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπιστεί».
 

Ο κ. Σερεμέτης παραδέχθηκε ότι ισχύουν τα καταγγελλόμενα από τους συνδικαλιστές του Νοσοκομείο ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει η δυνατότητα νέων παραγγελιών, εξηγώντας όμως  ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε «στοκ». Το νοσοκομείο αυτή την στιγμή λειτουργεί με το «στοκ» που υπάρχει και έχει περιορίσει τις παραγγελίες του. Εφόσον περιμένει χρήματα, αν δεν έρθουν τα χρήματα πώς θα το κάνει; Κάτι πρέπει να συγκρατήσουμε. Έχουμε κάνει συγκράτηση σε ορισμένους τύπους υλικών προκειμένου να μην εκραγεί το πρόβλημα για να δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να έρθουν οι επιχορηγήσεις».
 

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει άλλος τρόπος συγκράτησης δαπανών πέραν της αναβολής επεμβάσεων ο κ. Σερεμέτης δήλωσε: «Για ορισμένες επεμβάσεις που μπορούν να αναβληθούν δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν γνωρίζω άλλον, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σκεφτώ να περιορίσω υλικά για τη λειτουργία των επειγόντων. Και φυσικά δεν το κάνω, αλλά κάποια προγραμματισμένα χειρουργεία που ήταν για τις 15 δεν χαλάει ο κόσμος να πάνε στις 25 ή στις 5 του άλλου μήνα. Ένα καταρράχτης π.χ.  είτε γίνει στις 2 του μήνα είτε στις 10 δεν χάλασε ο κόσμος. Δεν επηρεάζει την υγεία του ανθρώπου, επηρεάζει τον τρόπο της ζωής του αλλά τον επηρεάζει πολύ καιρό τώρα. Δεν αλλοιώνει τόσο πολύ το συν 5 μέρες ή μια εβδομάδα».
 

Τέλος ο κ. Σερεμέτης μίλησε για και την προσφορά που έκανε στο Νοσοκομείο η Ένωση Γυναικών Πάτρας. Τα μέλη του συλλόγου παρέδωσαν οκτώ ηλεκτρικά κρεβάτια, μια εξεταστική κλίνη, έξι ξύλινες καρέκλες σαλονιού, δύο μεγάλες και τέσσερις μικρές καρέκλες τύπου πολυθρόνας και διάφορο υγειονομικό υλικό (εξεταστικά γάντια, επιδεσμικό υλικό, χαρτοσέντονα κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: