ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κύκνειο άσμα για την Μέρκελ οι εκλογές της Εσσης

Παραδεχόμενη ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στην Βαυαρία και την Έσση ήταν απογοητευτικά, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους.


Η Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι θα εγκαταλείψει την καγκελαρία στο τέλος της θητείας της, στην ομιλία της κατά την συνεδρίαση του CDU. «Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία», είπε, προσθέτοντας ότι μετά το 2021 δε θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλο πολιτικό αξίωμα.

«Αποφάσισα επίσης να επιτρέψω στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση να προετοιμάσει την διαδοχή μου», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι δε θα επιλέξει τον διάδοχό της.
«Αισθάνομαι ότι η φάση αυτή είναι πλήρης ευκαιριών και αυτό είναι καλό διότι δεν τις είχαμε πριν από 18 χρόνια», δήλωσε η καγκελάριος.

Η ίδια εξήγησε ότι οι αποφάσεις της έχουν ως στόχο να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στους μελλοντικούς της στόχους. Παραδεχόμενη ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στην Βαυαρία και την Έσση ήταν απογοητευτικά, η Ά.Μέρκελ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους.

Ο υπουργός Υγείας υποψήφιος για την προεδρία

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, επικριτής της καγκελαρίου Μέρκελ, δήλωσε ότι επιθυμεί να την διαδεχθεί στην ηγεσία του CDU, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Ο 38χρονος υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε την απόφασή του στη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης των ανώτερων στελεχών του κόμματος στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ήδη η γενική γραμματέας του CDU Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπάουερ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος τον Δεκέμβριο.


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε απόψε την "εξαιρετικά αξιοπρεπή απόφαση" της Άγγελα Μέρκελ να αποχωρήσει από την καγκελαρία το 2021, με αφορμή τη μεγάλη πτώση του κόμματός της στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Έσση. 

«Είναι δική της απόφαση, την θεωρώ εξαιρετικά σεβαστή» και «εξαιρετικά αξιοπρεπή» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, εκφράζοντας τον «θαυμασμό» του για τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Η Μέρκελ, που κυβερνά τη Γερμανία από το 2005, ανακοίνωσε σήμερα ότι η θητεία αυτή θα είναι η τελευταία και ότι αποχωρεί από την προεδρία του κόμματός της. Στις εκλογές της Έσσης οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) παρέμειναν μεν πρώτο κόμμα, με ποσοστό 27%, χάνοντας όμως περισσότερες από 11 μονάδες.

Η Μέρκελ «ουδέποτε ξέχασε ποιες είναι οι αξίες της Ευρώπης και κυβερνά τη χώρα της με μεγάλο θάρρος», συνέχισε ο Μακρόν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: