ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ελεύθεροι αφέθηκαν από σήμερα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Αύριο μεταβαίνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη προκείμενου να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη. «Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα» λέει ο πατέρας του Δημ. Κούκλατζη.
Επιτυχής του Υπ. Εξ.
η διπλωματία !

ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΗΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ! - Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΓΓΕΛΕ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ



Αύριο μεταβαίνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη προκείμενου να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν υπουργοί της κυβέρνησης για να παραλάβουν τους δύο στρατιωτικούς με ασφάλεια στην πατρίδα.

Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει δίκη των δύο στρατιωτικών θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην απελευθέρωση 2 Ελλήνων συνέβαλαν οι συνεχείς προσπάθειες των ελληνικών αρχών και μάλιστα, κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο της πρόσφατης συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των δύο στρατιωτικών ως πρώτο ζήτημα κατά τη συνάντησή τους.

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ειδικότερα για το θέμα αυτό, που θεωρείται μεγάλη επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας, εάν λάβουμε υπόψη ότι αντίστοιχα ο Αμερικανός πάστορας παραμένει επί χρόνια στις τουρκικές φυλακές, ενώ οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας σήμερα βρίσκονται στο κόκκινο, η είδηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, αναβαθμίζει γεωπολιτικά το κύρος της χώρας μας.

Πλέον η Ελλάδα δεν είναι η Ψωροκώσταινα, όπως θέλουν να μας πείσουν οι τυμβωρύχοι, προπαγανδιστές των ΜΜΕ της λαθρεμπορίας πετρελαίου και ναρκωτικών!  

Το γεγονός σηματοδοτεί το νέο στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας, αφού ελεύθεροι αφέθηκαν από σήμερα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης που είχαν συλληφθεί σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν από τον Μάρτιο στις φυλακές της Αδριανούπολης, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στη σημερινή συνεδρία οι δυο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.
 Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά
 
Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά.

Πρόεδρος Βουλής: «Άγγελε, Δημήτρη να σας δούμε γρήγορα στην πατρίδα» 
 
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μόλις πληροφορήθηκε την είδηση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγ. Μητρετώδη και Δ. Κούκλατζη, απέστειλε το εξής μήνυμα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του γραφείου Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης: «Άγγελε, Δημήτρη να σας δούμε γρήγορα στην πατρίδα και να σας σφίξουμε στην αγκαλιά μας. Καλή λευτεριά».

Συμβολική η αντίδραση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου

Συμβολική η αντίδραση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου όπου ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας.

Την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών χαιρετίζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Σε ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΚΕ μιλούν για θετική εξέλιξη και χαρμόσυνη είδηση.

Η είδηση και η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet στην Daily News, κάνει τον γύρω του κόσμου. Οι πρώτες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία αναφέρουν θετικά μηνύματα και σωστούς χειρισμούς, τόσο από τον Πρωθυπουργό, όσο και από το Υπ. Εξωτερικών. 

Με αμφισημία αντιμετωπίζεται η προσπάθεια άσκησης εξωτερικής πολιτικής για προσωπικό όφελος από τον Ντόρα Μπακογιάννη που επισκέφθηκε την Τουρκία απονέμοντας εύσημα στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου Προέδρου


Νίκος Κούκλατζης: «Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα»

«Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα, στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Κούκλατζης, πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη.

«Ευχαριστούμε τους γονείς απ’ όλο τον κόσμο που ένωσαν τις προσευχές τους με τις δικές μας όλους αυτούς τους μήνες για την επιστροφή των παιδιών μας», συμπλήρωσε ο πατέρας του ενός από τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν στις φυλακές της Ανδριανούπολης από τον περασμένο Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: