ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Αποκάλυψη αναθηματικής πλάκας στον Βύρωνα


Σε ένα μονοστηλάκι στα ψιλά των ειδήσεων πέρασε η εκτέλεση του Ν. Νικηφορίδη και των συντρόφων του. (Φωτογραφική σύνθεση του atexnos.gr).


Τιμήθηκε ο εκτελεσμένος αγωνιστής της Ειρήνης Ν. Νικηφορίδης από τα στρατιωτικά όργανα της Δεξιάς

ρώματα, στο χώρο των εκτελέσεων του Γεντί- Κουλέ στη Θεσσαλονίκη, διαπράττεται ένα ακόμη έγκλημα της αμερικανοκρατίας και της ξενόδουλης κυβέρνησης εις βάρος του λαϊκού κινήματος: Εκτελείται ο 23χρονος Νίκος Νικηφορίδης, πρωτομάρτυρας του Ελληνικού Κινήματος Ειρήνης. Εκτελέστηκε μαζί με άλλους 6 αγωνιστές για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του λαού μας, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Στις 5 Μαρτίου 1951 Τα ξημερώματα, στο χώρο των εκτελέσεων του Γεντί- Κουλέ στη Θεσσαλονίκη, διαπράττεται ένα ακόμη έγκλημα της αμερικανοκρατίας και της ξενόδουλης κυβέρνησης εις βάρος του λαϊκού κινήματος: Εκτελείται ο 23χρονος Νίκος Νικηφορίδης, πρωτομάρτυρας του Ελληνικού Κινήματος Ειρήνης. Εκτελέστηκε μαζί με άλλους 6 αγωνιστές για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του λαού μας, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Στις 5-3-1951 κι ενώ μόλις δεκαεννέα μήνες πριν είχε λήξει ο Εμφύλιος του 1946-1949, κατά το ξημέρωμα στο χώρο των εκτελέσεων της μεσαιωνικής φυλακής του Γεντι Κουλέ (Θεσσαλονίκη) κατ΄ εντολή των αμερικανών παρτόνων της AMAG, η μισαλλόδοξη στρατιωτική Δεξιά διαπράττει ένα ακόμη έγκλημα σε καιρό ειρήνης.

Εκτελείται ο 23χρονος πρώην ΕΠΟΝίτης, που βγαίνοντας από το ξερονήσι της Μακρονήσου, με βλαμμένη υγεία από τα βασανιστήρια, και με νωπή ακόμη την μνήμη του στρατιωτικού εγκλήματος της πυρηνικής καταστροφής των πόλεων Χιροσίμα  και Ναγκασάκι από τις ΗΠΑ, που έκαναν επίδειξη στρατιωτικής δυνάμεως, έβαλε σκοπό της ζωής του, την αποπυρηνικοποίηση του πλανήτη, σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό αντιπυρηνικό κίνημα που αναπτύσσονταν. Μαζί του εκτελέστηκαν άλλοι έξι αγωνιστές από τις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού.

Το έγκλημα αυτό, που διαπράχθηκε εναντίον ενός αριστερού νέου, είχε ευρύτερους σκοπούς για την επιβολή του κράτους της Δεξιάς. Συντάραξε την παγκόσμια κοινή γνώμη  και έμεινε ανεξίτηλο, μέχρι τις μέρες μας. Βεβαίως δεν ήταν το τελευταίο, αφού σύμφωνα με στοιχεία, εκτελέσεις γίνονταν με ποινές από στρατοδικεία, μέχρι το 1957, προσθέτοντας ένα «ωφ» ή «ίτς» στην κατάληξη του επωνύμου των καταδικασθέντων αριστερών, για να συντηρήσουν την προπαγάνδα ότι αυτοί που καταδικάζονται από τα στρατοδικεία είναι πράκτορες του βόρειο εχθρού και άρα άξιοι της εσχάτης των ποινών!
Οι δεκατρείς συλληφθέντες στην Θεσσαλονίκη αριστεροί με ανυπόστατες κατηγορίες και άνω αριστερά ο καταδικασθείς εις θάνατον Ν. Νικηφορίδης από το Παγκράτι. (Πηγή της φωτογραφίας mixaniwna.blogspot.com)

Χθες Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, στον Βύρωνα, 68 χρόνια από τότε, στη γωνία των οδών Αρήτης και Νικηφορίδη, στις 11 το πρωί, αποκαλύφθηκε,, με πρωτοβουλία του δήμου, αναμνηστική πλάκα, προς τιμήν του Νίκου Νικηφορίδη, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννησή του. Παρόντες πολλοί πολίτες του δημοκρατικού χώρου, από την τοπική αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών και κομμάτων όπως και αντιστασιακών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  
Νίκος Νικηφορίδης, εκτελέστηκε γιατί μάζευε υπογραφές κατά των ατομικών όπλων

Δεν υπάρχουν σχόλια: