ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Διπλωματικό ατόπημα, που δείχνει τη διγλωσσία της ΝΔ

"Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας σε ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας, δηλαδή την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ, αγγίζει το όριο της προκλητικότητας".

Υποστηρίζει με πλήρη επισημότητα εκδηλώσεις που αναφέρουν τη γείτονα χώρα με το όνομα “Μακεδονία”


Για πρωτοφανές πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα, το οποίο αναδεικνύει πλήρως τη διγλωσσία και τον καιροσκοπισμό της ΝΔ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας, δηλαδή την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ.

"Την ίδια στιγμή που η ΝΔ και ο επικεφαλής της, Κυριάκος Μητσοτάκης, απορρίπτουν οποιαδήποτε λύση του θέματος, υποχωρώντας από την εθνική θέση που είχε διαμορφωθεί το 2008, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο η ΝΔ είναι μέλος, υποστηρίζει με πλήρη επισημότητα εκδηλώσεις που αναφέρουν τη γείτονα χώρα με το όνομα “Μακεδονία”. Συγκεκριμένα, στο φυλλάδιο της καμπάνιας με τίτλο “Brussels tastes the Balkans”, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στις Βρυξέλλες με την υποστήριξη του ΕΛΚ και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην οποία συμμετέχουν 9 εστιατόρια από 9 χώρες των Βαλκανίων, η πΓΔΜ αναφέρεται με το όνομα “Μακεδονία”" σημειώνει με νόημα το Γραφείο Τύπου.

"Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας σε ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας, δηλαδή την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ, αγγίζει το όριο της προκλητικότητας" καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Διαπραγματεύεται για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ η Ελλάδα

Από την πλευρά της η κυβέρνηση αναφέρει: 

«Η σημερινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και έχοντας θέσει δύο σαφείς όρους για τη διασφάλιση της εθνικής γραμμής. Τη σύνθετη ονομασία και την ισχύ της έναντι όλων», σημειώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «όπερ συνεπάγεται και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος ως προϋπόθεση για την υποστήριξή μας στην ένταξή της σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ».

Τέλος κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι «συνεπώς, τα όσα αναφέρονται ερμηνευτικά στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σχοινάς: Καλούμε σε συμφωνία τα δύο μέρη για το όνομα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανειλημμένως έχει καλέσει όλες τις πλευρές για συμφωνία στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, αλλά δεν υπαγορεύει όρους και προϋποθέσεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τον Τύπο, ερωτηθείς εάν η Επιτροπή έχει ζητήσει υπερψήφιση της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ με 180 βουλευτές, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Κομισιόν έχει υπόψη της τα σχετικά δημοσιεύματα και πρόσθεσε ότι η μόνη απάντηση που παραμένει σε ισχύ είναι η πρόσφατη δήλωση του προέδρου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη Βουλή των Ελλήνων: «Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να προτείνω, να υπαγορεύω ή να δίνω κατευθύνσεις σε ένα θέμα που πρέπει να λυθεί μεταξύ σας».
Επίσης, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν λαμβάνει μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: