ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η μπόμπα έσκασε! Και νεκροί ψήφισαν στο ΕΚ Πάτρας

«Μέλη που δεν υπάρχουν, κάποιοι που έχουν πεθάνει το 2013 και φαίνεται να έχουν ψηφίσει, άλλος που έκανε τον σταυρό του να τον βοηθήσει ο Θεός να πάει να ψηφίσει και μετά πέθανε». Αυτά καταγγέλλει η Γιώτα Παναγοπούλου, μέλος τηςπροσωρινής Διοήκησης του ΕΚΠ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Istologiou G. Mosxou.

 
 


Η Γιώτα Παναγοπούλου ενημέρωσε πως ο έλεγχος του Μητρώου απέδειξε πως υπάρχουν σωματεία με καραμπινάτες παρανομίες



«Μιλάμε για παρατυπίες νομικές και σοβαρές, αντισυνδικαλιστικές και αντεργατικές. Μέλη που δεν υπάρχουν, κάποιοι που έχουν πεθάνει το 2013 και φαίνεται να έχουν ψηφίσει, άλλος που έκανε τον σταυρό του να τον βοηθήσει ο Θεός να πάει να ψηφίσει και μετά πέθανε».

Λόγια τα παραπάνω της προέδρου των Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, Γιώτας Παναγοπούλου και μέλους της Προσωρινής Διοίκησης του ΕΚ Πάτρας, που μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο 107,7 FM Πάτρας επιβεβαίωσε την πληροφορία που ανέγραψε το Istologio G. Mosxou  την π. Παρασσκευή, ότι ακόμη και νεκροί  ψήφιζαν λες και βρισκόμαστε στην εποχή της βίας και νοθείας των εκλογών ντου 1961!

Σε μία περίπτωση μάλιστα ο αντιπρόσωπος, που αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε τον σταυρό του  να συνέλθει και να πάει σπίτι του. Πλην ατύχησε ο ίδιος, αλλά όχι και οι καρεκλοκένταυροι της προηγούμενης διοίκησης, που τον επιστράτευσαν μετά θάνατον!

Αφορμή για τα παραπάνω ήταν η συζήτηση για το Συνέδριο που ετοιμάζεται το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου για να οδηγήσει, εντός 20 ημερών σ’ εκλογές.   


Μιλώντας για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», με αφορμή και την χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, το μέλος της προσωρινής διοίκησης Γιώτα Παναγοπούλου υποστήριξε ότι έχει γίνει ένα ξεκαθάρισμα των Σωματείων που συμμετέχουν καθώς σε ορισμένα παρατηρήθηκαν σοβαρές παρατυπίες και παρανομίες. Όπως είπε η κυρία Παναγοπούλου έχει γίνει σοβαρή δουλειά πάνω στο θέμα και ολοκληρώθηκε με μεγάλη προσοχή το ξεκαθάρισμα αυτό το οποίο μένει να επιβεβαιώσει η Γενική Συνέλευση.
Υπήρχα κάποια σωματεία με ορισμένες ελλείψεις χαρτιών κ.α. τα οποία τα προσκόμισαν ή αλλά που ήταν σε διαδικασία εκλογών θα τα προσκομίσουν μέχρι το Σάββατο, ωστόσο υπήρξαν και «καραμπινάτες περιπτώσεις που θα πρέπει να μείνουν εκτός. Όπως επισήμανε η προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας δεν θέλει να αδικήσει κανέναν κι επιθυμεί όσο το δυνατόν πιο πολλές δυνάμεις και σωματεία να συμμετάσχουν, χωρίς όμως νομικά κολλήματα, χωρίς παρατυπίες και χωρίς να παραβιάζεται παράφορα ο 1264.

«Μιλάμε για παρατυπίες νομικές και σοβαρές, αντισυνδικαλιστικές και αντεργατικές. Μέλη που δεν υπάρχουν, κάποιοι που έχουν πεθάνει το 2013 και φαίνεται να έχουν ψηφίσει, άλλος που έκανε τον σταυρό του να τον βοηθήσει ο Θεός να πάει να ψηφίσει και μετά πέθανε.

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάνουμε εκλογές δύο μέρες και ψηφίζουν μετά βίας 350-400 άτομα. Δεν μπορεί σε ένα απόγευμα, από τις 5:00 έως τις 8:00, να έχουν ψηφίσει 396 άνθρωποι. Σε καμία των περιπτώσεων. Έχει συμβεί και αυτό σε τρεις ώρες 396 άνθρωποι, και με πούλμαν να τους πάμε και να περιμένουν στη σειρά, μέχρι να μπουν μέσα, να βρουν την κατάσταση, να ψηφίσουν έχει περάσει η ώρα. Είναι μια διαδικασία που βγάζει μάτι.
 

Επίσης τα καταστατικά ορίζουν ένα περιθώριο μέσα στο οποίο πρέπει να γίνουν εκλογές από την στιγμή που εκλέγεται η εφορευτική επιτροπή. Και το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου προβλέπει εντός 20 ημερών να γίνουν εκλογές. Εάν δεν γίνουν είναι παράνομο. Δεν μπορεί να έχουν κάνει εκλογή εφορευτικής επιτροπής το 2015, με 50 εγγεγραμμένα και να κάνουν εκλογές το 2016 με 850 μέλη. Η εφορευτική επιτροπή όλο αυτό το διάστημα έγραφε μέλη; Είναι αυτή η δουλειά της;», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Παναγοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: