ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

«Ο μύθος μιας στιλπνής μέρας» από την Κυρ. Γαλαντία



Το βιβλίο της Κυριακής Γαλαντία «Ο μύθος μιας στιλπνής μέρας» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 1Ι ουνίου 2018, ώρα 9.00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» (αίθριο Μέγαρο Πραπόπουλου, Φιλοποίμενος 36-42, Πάτρα).

Το βιβλίο μας ταξιδεύει στον Ιούλιο του 1895 στην Πάτρα, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της σταφίδας του 19ου αιώνα, η οποία βουλιάζει στη σταφιδική κρίση. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της πόλης, ο μεγαλοκτηματίας και μεγαλέμπορος Κωνσταντίνος Σωτηριάδης αυτοκτονεί. Είναι κι αυτός ένα από τα πολλά θύματα της μεγάλης κρίσης∙ έχει πρόσφατα κατηγορηθεί για αρχαιοκαπηλία κι έχει χάσει σημαντικό μέρος της περιουσίας που είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του, λόγω της πτώχευσης του 1893. Την ίδια εποχή χρεοκοπεί πλήθος εμπόρων της πόλης και η τοπικήκοινωνία συγκλονίζεται από τις κατασχέσεις, ενώ έναν σχεδόν χρόνο μετά έρχεται η δολοφονία του τραπεζίτη Διονύση Φραγκόπουλου και ο τραυματισμός του μεγαλέμπορου Ανδρέα Κόλλα από τον τσαγκάρη Δημήτρη Μάτσαλη.
Το αφήγημα είναι γραμμένο στις παρυφές της ιστορικής πραγματικότητας, δεν είναι μια βιογραφία. Η πόλη δεν ονοματίζεται, ούτε ο πρωταγωνιστής, ενώ τα βιογραφικά στοιχεία που εμπεριέχονται στην αφήγηση δεν έχουν πάντα σχέση με την αλήθεια.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Η Ευανθία Στιβανάκη, σκηνοθέτης, αν. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Χρήστος Μούλιας, δικηγόρος, συγγραφέας.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Κάτια Αποστολίδη, αφηγήτρια παραμυθιών.
H Κυριακή Γαλαντία γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δημοσιεύσεις της υπάρχουν σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο Διαδίκτυο. «Ο μύθος μιας στιλπνής μέρας» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: