ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Patrinistas: Επανερχόμαστe φθινόπωρο με νέες δράσεις


 

PATRINISTAS - ACHAIA CLAUSS ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2018



Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, η Ομάδα Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και δεκάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Οινόκαστρου της ACHAIA CLAUSS, στο Πετρωτό Πατρών, στα πλαίσια του εορτασμού για τις "Ανοικτές Πόρτες Οινοποιείων Ελλάδας 2018". Το Σαββατοκύριακο  26-27 Μαΐου 2018, τα Οινοποιεία όλης της Ελλάδος άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό. Οι "Ανοιχτές Πόρτες" γιορτάζονται φέτος για 14η χρονιά στην υπόλοιπη Ελλάδα και για 135η χρονιά στην ACHAIA CLAUSS. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού είναι η διοργάνωση "γεγονότων" με επίκεντρο το κρασί και η γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς , τα Οινοποιεία και τον Πολιτισμό, που αυτά μεταφέρουν.

Η ACHAIA CLAUSS είναι η οινοποιία η οποία καθιέρωσε στην Ελλάδα τον θεσμό του οινοτουρισμού και του "Ανοικτού Οινοποιείου", όταν για πρώτη φορά άνοιξε τις καστρόπορτες της το 1885 και υποδέχθηκε την Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστροουγγαρίας, την Σίσσυ. Από τότε μέχρι σήμερα, οι Πύλες της παραμένουν ανοικτές καθημερινά για τους επισκέπτες της, οι οποίοι σε αριθμό ξεπερνούν τις 80.000 ετησίως. Βασιλείς και Πρίγκιπες, Κυβερνήτες, Διπλωμάτες, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Απλοί επισκέπτες, που όλοι αφήνουν το ξεχωριστό τους αποτύπωμα στα εκατοντάδες Βιβλία Επισκεπτών.


Με ξεναγό την υπέροχη-αγαπημένη φίλη Patrinistria Αντωνία Ράπτη, περιηγηθήκαμε στο Οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να φωτογραφήσουμε μερικές από τις πιο παλιές - ιστορικές εγκαταστάσεις - κτίσματα - δημιουργήματα του Οινόκαστρου της ACHAIA CLAUSS, σε έναν απαράμιλλης ομορφιάς τόπο, στο Πετρωτό Πατρών. Η ACHAIA CLAUSS , άνοιξε τις πύλες της προσφέροντας μας μια εκτενέστερη γνωριμία με την Gutland - το Κτήμα του Gustav Clauss, καθώς ξεναγηθήκαμε στο Παλαιό Οινοποιείο, στο Βαρελάτικο, στο Αυτοκρατορικό Κελάρι και στον ναΐσκο του Αποστόλου Θωμά, που ο ιδρυτής της έκτισε στην μνήμη της συζύγου του, Θωμαΐδος Καρπούνη . 
Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την τελετή βράβευσης της ACHAIA CLAUSS στον επί δεκαετίες πολύτιμο συνεργάτη της γεωπόνο-ειδικό της αμπελουργίας και δημιουργό του αμπελώνα της, Κύριο Χαράλαμπο Κοτίνη, ο οποίος έχει βραβευτεί και από την Ακαδημία Αθηνών. Ακολούθησε οινογευσιγνωσία των προϊόντων υπό την καθοδήγηση των Οινολόγων του Κτήματος στη Κάβα Δανιηλίδος και η εορταστική εκδήλωση στο παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδος, έκλεισε με ξενάγηση στον Ρωμαιοκαθολικό ναΐσκο της Αγίας Άννας ( Santa Anna) και στην Έπαυλη του Clauss.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα - μαγευτική - μεθυστική ξενάγηση που ξεκίνησε από την στην Κάβα Δανιηλίδος στις 10:30 το πρωί της τελευταίας Κυριακής του Μαΐου στους ανθισμένους κήπους του παλαιότερου Οινοποιείου της Ελλάδας, κάτω από τις καταπράσινες κορφές του Παναχαϊκού, δίπλα στο φαράγγι του Φίλιουρα, με θέα στον Πατραϊκό και την ακτογραμμή της Αιτωλοακαρνανίας. και φυσικά... οι φωτογραφικές μας μηχανές πήραν στην κυριολεξία φωτιά, αποθανατίζοντας τα πάντα στον διάβα μας!!!

Ευχαριστούμε θερμά:
 
 1. Τον Πρόεδρο της Achaia Clauss, Κύριο Νικόλαο Καραπάνο και το μέλος του Δ.Σ. της Achaia Clauss Κύριο Περικλή Μπαλτά και όλο το προσωπικό της 
Achaia Clauss, για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης - ξενάγησης.
 2. Την Ξεναγό Αντωνία Ράπτη, για την υπέροχη - ενδιαφέρουσα - μαγευτική - μεθυστική ξενάγηση, που μας πρόσφερε.
 3. Τον Κύριο Αντώνιο Γρίμα της Καθολικής κοινότητας Πατρών, για την άρτια ενημέρωση που αφορούσε την ιστορία του Ρωμαιοκαθολικού ναΐσκου της Αγίας Άννας ( Santa Anna).
 4. Τους συμμετέχοντες Συμπολίτες μας, για την συγκινητική ανταπόκριση και τα ζεστά τους χαμόγελα.


Και επανερχόμαστε το φθινόπωρο με νέες δράσεις!!! Στείλτε μας τις προτάσεις σας για τις επόμενες δράσεις μας στο patrinistas@gmail.com.
                         
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια: