ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Στο ταψί τους χορεύει τους παρανομούντες γιατρούς και...

Εμπόδια στα σχέδια των εμπόρων της Υγείας, γιατρών, κατ΄ όνομα μόνον, που ενεργούν υπό την κάλυψη του όρκου στον Ιπποκράτη, είναι αυτοί που καλούν τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να παρανομήσει, για να μπορούν να γράφουν όπως θέλουν τις συνταγές ασφαλισμένων και να τους κατευθύνουν σε συγκεκριμένες εταιρείες, προς όφελος του όρκου στον... Ιππαρπάχτη!


Λαμόγια κατά του
Γεωργακόπουλου

ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ, Ο ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ -  ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΤΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΗΜΕΡΑ


Στο ταψί τους χορεύει τους παρανομούντες γιατρούς, που συνταγογραφούν ότι τους ορίζει το προσωπικό τους συμφέρον, αδιαφορώντας για νόμιμον της συμπεριφοράς τους αλλά και για τους κανόνες δεοντολογίας, αφού επιμένουν στην προώθηση μη γενόσημων φαρμάκων προς όφελος προσωπικό τους και των εταιρειών.

Μάλιστα συνασπίζονται τώρα για να πιέσουν την κυβέρνηση να υποκύψει στις ορέξεις τους καθώς η απόφαση για κλήση σε απολογία γιατρών έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση. 

Ενδεικτικά η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων ζήτησε να σταματήσουν οι «αναίτιες», όπως τις χαρακτηρίζει «διώξεις εναντίον των γιατρών» και να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κλήσεις σε απολογία, για να μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν, αδιαφορώντας για το κοινό συμφέρον. Τονίζουν δε ότι «για το θέμα της αναγραφής φαρμάκων με εμπορική ονομασία τον λόγο έχει ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι των οποίων όλοι αλλά και εσείς (σ.σ.: αναφέρεται στον κ. Γεωργακόπουλο) είμαστε μέλη και πρέπει να υπακούμε στις αποφάσεις τους».

Δηλαδή εάν καταλάβαμε καλά, πλευρίζουν τον αντιπρόεδρο του ΕΟΥΥ, ζητώντας του, χάριν συναδελφικότητας να ξεπαστρέψει το ταμείο των εργαζομένων, επειδή είναι «μέλη και πρέπει να υπακούμε στις αποφάσεις τους». Του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, όπου προεδρεύει ο κ. Πατούλης, καραμπινάτη περίπτωση καραδεξιάς και των κατά τόπων Ιατρικών Συλλόγων, που ακόμη δεν γνωρίζουν ότι  συνάδελφοί τους, όχι πολλοί, μόνον το 99% από αυτούς όταν τους ζητήσει ασφαλισμένος να τον εξετάσουν, δηλώνουν καλυμμένη την λίστα του ΕΟΠΥΥ κια έτσι τον αναγκάζουν να πέσει στη φάκα, του να δίνει από 10 έως 50 ευρώ στον γιατρό που υποτίθετε, πρέπει να εξετάσει τον ασθενή δωρεάν.

Αυτές οι περιπτώσεις καταγγέλλονται από τους ασθενείς στον ειδικό αριθμό καταγγελίας παραπόνων του ΕΟΠΥΥ και οι γιατροί αυτοί που γλυκαμένοι από τα χρήματα που παίρνουν παρανόμως, όταν ζητήσουν αύξηση των ασθενών της λίστας από τον ΕΟΠΥΥ, αποκλείονται. Τούτου έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους ευαίσθητους, που κατά το παρελθόν μόνον παπάδες δεν έβγαλαν εγγύους για να τα «αρπάξουν».

Συν τα παραπάνω παράπονα, οι ιδιώτες γιατροί που διαμαρτύρονται, έχουν να αντιμετωπίσουν και πρόσθετη απώλεια εισοδήματος, από την στιγμή που ενεργοποιούνται τα ΤΟΜΥ της κάθε γειτονιάς, στα οποία πρέπει να εγγραφούν οι ασφαλισμένοι και  να επιλέξουν τον γιατρό που επιθυμούν για να τους πάρει στην ευθύνη του.   
 
Έτσι μπροστά στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, αρχίζουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία για να αποθαρρύνουν τις κεφαλές των ασφαλιστικών οργανισμών.

Καλεί σε πειθαρχικό έλεγχο τον Πατρινό αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτη Γωργακόπουλο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, (πρόεδρος ο κ. Πατούλης της ΝΔ) διότι μετά από εισηγήσεις και διαπιστώσεις υπηρεσιών του Οργανισμού, ο κ. Γεωργακόπουλος καλεί σε απολογία εκατοντάδες γιατρούς προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την αναγραφή φαρμάκων με εμπορική ονομασία παράλληλα με την δραστική ουσία, αλλά και για συνταγογράφηση εκτός γνωστικού αντικειμένου.

Το παράδοξο είναι ότι το θράσος του καραδεξιού Πατούλη, είναι τέτοιο, που εγκαλείται ο κ. Γεωργακόπουλος για την άσκηση του διοικητικού του έργου ως αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ!

Που ενεργεί  στο πλαίσιο του νόμου και των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων του, και όχι με την ιδιότητα του γιατρού του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών, από την θέση του οποίου έχει παραιτηθεί αφ' ης ανέλαβε καθήκοντα στον ΕΟΥΥ. Δηλαδή του ζητούν να παρανομήσει, για να οικονομήσουν αυτοί που καταχρέωσαν τη Δημόσια Υγεία και σήμερα σέρνεται ένας εσμός από δαύτους στους Εισαγγελείς. Για τέτοια θράσος πρόκειται.

Ο ΙΣΑ με επιστολή του προς τον κ. Γεωργακόπουλο στις 22 Μαΐου, ενημερώνει ότι το Δ.Σ. σε συνεδρίαση του στις 24 Απριλίου αποφάσισε, να ασκήσει αυτεπάγγελτα πειθαρχικό έλεγχο στον κ. Γεωργακόπουλο. 

Η αιτία, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην επιστολή, είναι ότι ο κ. Γεωργακόπουλος, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ καλεί γιατρούς της Αθήνας σε έγγραφες εξηγήσεις και εν συνεχεία επιβάλλονται ποινές (διακοπή συνταγογράφησης, κλ.π.) με το σκεπτικό ότι οι γιατροί μη νόμιμα προτείνουν στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την δραστική ουσία, συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα, αναφερόμενο στην εμπορική ονομασία κατά παράβαση των οικείων διατάξεων. Κάτι που είναι υποχρεωτικό να γίνεται, αλλά σήμερα η καραδεξιά της ΝΔ και του βαθέως ΠΑΣΟΚ δεν το θέλει γιατί μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους!

Ο κ. Γεωργακόπουλος δεν καλείται στο Πειθαρχικό ως γιατρός αφού έχει αναστείλει την ιατρική του δραστηριότητα, όπως προαναφέρθηκε, αλλά με την ιδιότητα του αντιπροέδρου. Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού αν κάποιος διαφωνεί με αποφάσεις διοικητικών προστίμων μπορεί να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν  τις κατηγορίες για προσωπικό όφελος που υπονοεί αυτή η κάθε προτίμηση φαρμακευτικής εταιρείας!

Πηγή: Με στοιχεία και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: