ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Αποκλεισμό δύο εκ των σωματείων του ΕΚ Πάτρας


Φωτογραφία αρχείου. Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, που έφθασαν μέχρι τον διορισμό από το Πρωτοδικείο Πατρών προσωρινής διοίκησης, με σκοπό την εκκαθάριση του Μητρώου και τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών.


Η παράταξη «Εργατική Ενότητα - Ανατροπή» ζητά να τεθούν εκτός εκλογών οι ενώσεις που εκπροσωπούν οι πρόεδροι Παναγοπούλου και Καραγεωργόπουλος

«Με βάσει αυτή μας τη θέση ψηφίζουμε τον αποκλεισμό  του σωματείου της πρώην προέδρου γιατί οι παρατυπίες και η νοθεία βγάζουν μάτι....
Προτείνουμε επίσης να αποκλειστεί το σωματείο-ομοσπονδία  των ιδιωτικών υπαλλήλων ως η κορυφή της νοθείας και της παραχάραξης της αντιπροσώπευσης γιατί ο μεγαλοσυνδικαλιστής –τίναξε τη μπάνκα στον αέρα».
Τα παραπάνω προτείνουν δύο μέλη της παράταξης «Εργατική Ενότητα - Ανατροπή» του ΕΚ Πάτρας. Πρόκειται για το σωματεία της Προέδρου Σταυρούλας Παναγοπούλου και του Προέδρου Δημ. Καραγεωργόπουλου του Συλλόγου «Ένωση», για το οποίο υπήρξε δικαστική προσφυγή, το αποτέλεσμα της οποίας την απέρριψε.
Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, στους παροικούντες την... Ιερουσαλήμ του Συνδικαλισμού, πλήθος αντιπρόσωποι αποδείχθηκαν  ως μη πληρούντες τα νόμιμα προσόντα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αποκαλύφθηκαν αντιπρόσωποι που έκαναν  «εκλογές  εν κρυπτώ στα ξενοδοχεία και στα καφενεία».
Γι αυτό η πρόταση της παράταξης είναι:
«Να γίνουν εκλογές σε όλα τα σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Π., στο χώρο του Κέντρου χωρίς περιφερόμενες κάλπες,  με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες».
Αντίλογος σε αυτήν την πρόταση διατυπώνεται από τους ανησυχούντες για την διαχείριση της διεκπεραίωσης της εντολής που έχει δοθεί από το Πρωτοδικείο, το οποίο ορίζει πως πρέπει μέσα στον Ιούνιο να γίνουν οι εκλογές. Εν αντιθέσει, ανοίγει ο δρόμος και πτώση της σημερινής προσωρινής διοίκησης και ορισμό νέας. Που σημαίνει ότι θα κριθεί ανίκανη η σημερινή διοίκηση, με ότι αυτό συνεπάγεται!

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της προσωρινής Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, συνεδρίασε στις 22-05-2018  και αποφάσισε την διεξαγωγή Συνεδρίου - Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων των μελών της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
Στην  ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:
«Η παράταξη ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης  του Εργατικού Κέντρου που έγινε για τη προκήρυξη εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης κατέθεσε τη παρακάτω πρόταση:
Η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας αποπνέει μπόχα και δυσωδία, νοθεία και παραχάραξη της πραγματικής αντιπροσώπευσης των εργαζομένων.
Από τον έλεγχο που έγινε που κατά τη γνώμη μας δεν είναι ολοκληρωμένος και προς όλες τις κατευθύνσεις φαίνονται τα πρώτα μαργαριτάρια της νοθείας αυτών που κάνουν εκλογές  εν κρυπτώ στα ξενοδοχεία και στα καφενεία.
 Η διαδικασία της πραγματικής εκκαθάρισης του μητρώου των σωματείων αν θέλουμε να είναι ουσιαστική, μια λύση υπάρχει που εμείς σαν παράταξη το δηλώσαμε εξ αρχής. Να γίνουν εκλογές σε όλα τα σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Π., στο χώρο του Κέντρου χωρίς περιφερόμενες κάλπες,  με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες.
Αυτή μας τη πρόταση σας καλούμε να τη ψηφίσετε γιατί μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία των σωματείων και του κέντρου, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσουν οι δικαστικές διαμάχες και ο διασυρμός του θεσμού του Ε.Κ.Π.
Με βάσει αυτή μας τη θέση ψηφίζουμε τον αποκλεισμό  του σωματείου της πρώην προέδρου γιατί οι παρατυπίες και η νοθεία βγάζουν μάτι.
Για τα υπόλοιπα σωματεία όπου υπάρχει νοθεία και όχι τυπικές παραλείψεις  συμφωνάμε, αφού πρώτα  καλεστούν τα σωματεία να δώσουν εξηγήσεις.
Προτείνουμε επίσης να αποκλειστεί το σωματείο-ομοσπονδία  των ιδιωτικών υπαλλήλων ως η κορυφή της νοθείας και της παραχάραξης της αντιπροσώπευσης γιατί ο μεγαλοσυνδικαλιστής –τίναξε τη μπάνκα στον αέρα .
Για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Νατάσα Βενέρη - Κούλα Νιφόρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: