ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Αλ. Τσίπρας από Θεσ/νίκη: Στήριξη στο Γ. Μπουτάρη



Την στήριξη του στο Γιάννη Μπουτάρη ώστε να ηγηθεί σε ένα δημοκρατικό μέτωπο για να παραμείνει η Θεσσαλονίκη δημοκρατική πόλη δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την κοινή τους συνάντηση ενώ προσδιόρισε το χρόνο των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, τον Οκτώβριο του 2019. 


"Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό" δήλωσε ο Πρωθυπουργός. "Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πηγαίνει κάθε χρόνο στην εκδήλωση, αλλά αυτή τη φορά είχαν κάποιοι σχεδιάσει να του επιτεθούν βίαια με στόχο ακόμα και να τον δολοφονήσουν. Την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν αυτό το πολιτικό σχέδιο κάποια πολιτικά πρόσωπα έστρωναν το χαλί σε αυτό τον εσμό της ακροδεξιάς" ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη "μακρά δημοκρατική παράδοση' της Θεσσαλονίκης αλλά και  την ύπαρξη ενός "μετώπου εθνικισμού ρατσισμού και μισαλλοδοξίας". "Ο Γιάννης ο Μπουτάρης ανέλαβε τη δημαρχία μιας πόλης βουτηγμένης στη διαφθορά και τα χρέη και κατάφερε να έχει μια πόλη δημοκρατική ανοικτή που προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά της" είπε χαρακτηριστικά.
"Τον ενθάρρυνα να συνεχίσει και να μπει μπροστά στον αγώνα κάθε δημοκρατικού πολίτη. Να μπει μπροστά, ενός ευρύτερου δημοκρατικού μετώπου, ώστε η Θεσσαλονίκη να μη γυρίσει πίσω και να παρμείνει μια πόλη ανοικτή και δημοκρατική". Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ανέφερε: "Παρέχω στήριξη στην προσπάθεια του Δημάρχου να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές παραδόσεις για λογαριασμό όλων των δυνάμεων του τόπου".

Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 στη λήξη της τετραετίας

 "Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο και σχολίασε πως "ονειρεύονται καρβέλια" όσοι επιζητούν πρόωρες εκλογές.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας και αφού έχει βγει η χώρα από τα μνημόνια λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θα ήμουν ανόητος να μην θέλω να το ζήσω και αυτό. Να είμαι ο πρωθυποτυργός της χώρας χωρίς επιτροπεία".
Τρία χρόνια τώρα παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και μετά θα έχουμε άλλο ένα χρόνο για να εφαρμόσουμε μια πολιτική χωρίς μνημόνιο. Κάποιοι θέλουν να μην προλάβουμε να διαχειριστούμε τη χώρα σε καθεστώς μη μνημονιακής επιτροπείας και για αυτό επιμένουν. Ενώ όπως πρόσθεσε στόχος της κυβέρνησης είναι να απεμπλακούν οι αυτοδιοικητικές από τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Γ. Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει δημοκρατική πόλη

Ο Γιάννης Μπουτάρης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που ήρθε να του συμπαρασταθεί στην περιπέτεια που πέρασε.

"Ήταν ξεκάθαρα μια οργανωμένη επίθεση. Δεν θα τα αφήσουμε. Τα τρία στρατιωτάκια ήταν μόνο η αρχή. Θα φτάσουμε στη ρίζα από πού ξεκίνησε η ιστορία. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τα καλά λόγια που είπε για τον αγώνα που κάνουμε" πρόσθεσε.

Ο κ. Μπουτάρης εξήγησε τι εννοούσε λέγοντας ότι θα παραμείνει για 100 χρόνια ακόμη δήμαρχος: "Αυτή η πόλη δεν πρέπει να αλλάξει δημοτική αρχή. Ο φασισμός είναι ένας και δεν θα περάσει. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει παράδειγμα δημοκρατικής πόλης".

Κατ. Μπρ.-aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: