ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Κίνδυνος για ακροδεξιά φάλτσα - "αδελφοί της Ιταλίας" στην κυβέρνηση;



Σε συμφωνία κυβερνητικού σχήματος συμφώνησαν Πέντε Αστέρια και Λέγκα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Τζουζέπε Κόντε.


Η άκρα δεξιά με τα Αδέλφια της Ιταλίας, δεν έχει παρουσία στην κυβέρνηση, αλλά προτίθεται να τη στηρίξει στο κοινοβούλιο. Τα Πέντε Αστέρια αναλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, το σημαντικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και η Λέγκα, με τον γραμματέα της, εκείνο των Εσωτερικών.

Νωρίτερα  η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ιταλική κυβέρνηση, εν μέσω της πολιτικής αναταραχής στη Ρώμη που υποδαυλίζει τους φόβους για μια μείζονα κρίση στην ευρωζώνη.

Η Μέρκελ έκανε τη δήλωση αυτή τη Λισαβόνα, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα. Ο τελευταίος ζήτησε να υπάρξει άμεση δράση από την Ευρώπη ώστε οι αναταράξεια από την Ιταλία να μην επεκταθούν και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Επιφυλάσσει συνεχείς, σχεδόν αμέτρητες εκπλήξεις
 
Η ιταλική πολιτική κρίση συνεχίζει να επιφυλάσσει συνεχείς, σχεδόν αμέτρητες εκπλήξεις. Χθες, κανονικά, θα έπρεπε να ορκισθεί η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι, αλλά αποφασίσθηκε μια ακόμη αναβολή.

Η τελευταία προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, οφείλεται σε μια κίνηση του αρχηγού του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο: ο επικεφαλής των «πεντάστερων» πρότεινε να ξαναρχίσει η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης του κινήματός του με την Λέγκα. 

Όσο για την αιτία που προκάλεσε την ρήξη της περασμένης Κυριακής, ο Ντι Μάιο ζήτησε από τον γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης -- να συναινέσει, δηλαδή, στο να μην τοποθετηθεί ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα, ο οποίος θεωρείται ότι εναντιώνεται στο ευρώ, στο υπουργείο οικονομικών, αλλά να ηγηθεί κάποιου άλλου υπουργείου, ώστε να ξεπερασθεί η ρήξη με την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Σαλβίνι απάντησε ότι «η πρόταση είναι περίεργη», αλλά «θα συζητήσει το θέμα με τον ίδιο τον Σαβόνα», διότι «δεν θέλει να κλείσει την πόρτα στον διάλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: