ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Αν και απών το «βαφτιστήρι» πάλι το σκέφτηκε ο νουνός


Ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημ. Βίτσας ήταν ξεκάθαρος. Δομή φιλοξενίας στην Πάτρα δεν πρόκειται να γίνει. Προέτρεψε όμως Δήμο Πατρέων και Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας οικογενειών Μεταναστών, που προάγει η Ύπατη Αρμοστεία.

Προγράμματα για
τους μετανάστες

«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ» ΚΑΙ «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ»


Το σχέδιο της επόμενης ημέρας για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εργοστασίων και χώρων της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, που μέχρι χθες διέμεναν μετανάστες, ανέλυσε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, στους εκπροσώπους των συλλόγων του νοτίου διαμερίσματος, στους εκπροσώπους παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας και περιφερειακούς συμβούλους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας «πρέπει να δώσουμε μια νέα πνοή στην περιοχή με οικονομική ανάπτυξη». Και συνέχισε: «Είχαμε θέσει 4 άξονες ζητημάτων που έπρεπε να επιλυθούν, όταν πραγματοποιήθηκε προ 20ημέρου σύσκεψη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Την  σταδιακή απομάκρυνση των μεταναστών από τα εγκαταλειμμένα εργοστάσια- κτίρια, τη διαρκή ενημέρωση και παρακολούθηση της μετεγκατάστασης, τη φύλαξη και αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων από τους ιδιοκτήτες τους και την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.
Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε απομένει να προχωρήσουμε και στα επόμενα», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Αναλύοντας τις επόμενες κινήσεις της Περιφέρειας ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για την αναβάθμιση της περιοχής υπογραμμίζοντας: « Για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου , έχουμε εγκρίνει στην Εκτελεστική Επιτροπή το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρηση του ακινήτου από το Δήμο Πατρέων, προκειμένου να κατασκευαστεί Διοικητήριο, πολυχώροι πολιτιστικών δράσεων κ.α.
Για τα παλαιά σφαγεία, μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Πατρέων, θα αναδείξουμε τον χώρο με δράσεις για πού αφορούν το Καρναβάλι της Πάτρας, τον Καραγκιόζη κ.α.
Για τις αποθήκες ΑΣΟ, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και φορέα υλοποίησης το Δήμο, θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο».
«Δομή φιλοξενίας στην Αχαΐα δεν θα γίνει»
Από την πλευρά του ο κ. Βίτσας για μια ακόμη φορά υπήρξε κατηγορηματικός αναφορικά με το κέντρο φιλοξενίας. «Δομή φιλοξενίας στην Αχαΐα δεν θα γίνει», ανέφερε  χαρακτηριστικά.
Παράλληλα υποστήριξε την ανάγκη για φύλαξη από τους ιδιοκτήτες των χώρων που διέμεναν μέχρι τώρα οι μετανάστες.
Ενώ για το πρώην εργοστάσιο της ΑΒΕΞ, υπογράμμισε πως πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα.
Και ως είθισται ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, προφανώς κατ' επιταγήν του Πρωθυπουργού που σήμερα ήταν στην Θεσσαλονίκη, ενήργησε ώστε να γίνει αντιληπτό το ενδιαφέρον του νουνού για τον βαφτιστήρι του στην Πάτρα, τον Κ. Πελετίδη, λέγοντας:
«Το υπουργείο θα είναι συμπαραστάτης στις προσπάθειες της Περιφέρειας και του Δήμου Πατρέων για αξιοποίηση των χώρων».
Αλλά, πρότεινε κι όλας την ένταξη των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης σε προγράμματα για τους μετανάστες.
Το πρωί, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» Πάτρας, ο κ. Βίτσας παρουσίασε την πρότασή του για την ένταξη της Πάτρας στο πρόγραμμα «Ήλιος».

«Αυτό -είπε- είναι ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα που ακολουθείται συνήθως με ένα πρόγραμμα ενοικίασης διαμερισμάτων όχι όμως με γκετοποίηση αλλά διάσπαρτα μέσα στην πόλη.
Σε αυτά ο ιδιοκτήτης πληρώνεται εξ αρχής όλο το ποσό μέχρι να μπορέσει αυτός ο άνθρωπος να μετεγκατασταθεί στην χώρα που προτιμάει ή να επιστρέψει στην χώρα του, είτε να μπει στην κανονική ζωή που υπάρχει στην Ελλάδα. Υλοποιούνται σε συμφωνία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Αυτή την στιγμή το χειριζόμαστε εμείς σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία η οποία έχει την χρηματοδότηση.
Γίνονται προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους. Αυτό το μοντέλο θα αξιοποιηθεί ακόμα παραπέρα, γιατί κάποια στιγμή η Ύπατη Αρμοστεία θα φύγει από αυτή τη διαδικασία και θα αντικατασταθεί πλήρως από τις δομές του Υπουργείου».
Στην σύσκεψη παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και  ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: