ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Απαθανάτισης συνέχεια στο οινόκαστρο της Achaia Clauss

Οι Patrinistas σε αναμνηστικπό στιγμιότυπο στην κάβα της Achaia Clauss, την Κυριακή 27-5-2018, δεύτερη ημέρα Ανοικτών Μουσείων.
 
 
 
Φωτογραφικής απαθανάτισης συνέχεια κατά τη επίσκεψη στην Achaia Clauss από τους Patrinistas στο διήμερο 26-27.5.2018, εορτασμού των Ανοικτών οινοποιείων. Τα πλάνα τράβηξε το μέλος των  Patrinistas ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ θαυμάστε τα. Στην διαδικτυακή σελίδα στο fb γράφει:
 

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ πρόσθεσε 23 νέες φωτογραφίες — με την Tonia Rapti και 4 ακόμη.

Κυριακή 27 Μαΐου 2018, με την Ομάδα εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas, στις εκδηλώσεις του Οινόκαστρου της ACHAIA CLAUSS, στο Πετρωτό Πατρών, στα πλαίσια του εορτασμού για τις "Ανοικτές Πόρτες Οινοποιείων Ελλάδας 2018". Με ξεναγό την υπέροχη Αντωνία Ράπτη, περιηγηθήκαμε στο Οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS. 

Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να φωτογραφήσουμε μερικές από τις πιο παλιές - ιστορικές εγκαταστάσεις - κτίσματα - δημιουργήματα του Οινόκαστρου της ACHAIA CLAUSS, σε έναν απαράμιλλης ομορφιάς τόπο, στο Πετρωτό Πατρών. Η ACHAIA CLAUSS , άνοιξε τις πύλες της προσφέροντας μας μια εκτενέστερη γνωριμία με την Gutland - το Κτήμα του Gustav Clauss, καθώς ξεναγηθήκαμε στο Παλαιό Οινοποιείο, στο Βαρελάτικο, στο Αυτοκρατορικό Κελάρι και στον ναΐσκο του Αποστόλου Θωμά, που ο ιδρυτής της έκτισε στην μνήμη της συζύγου του, Θωμαΐδος Καρπούνη . 

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την τελετή βράβευσης της ACHAIA CLAUSS στον επί δεκαετίες πολύτιμο συνεργάτη της γεωπόνο-ειδικό της αμπελουργίας και δημιουργό του αμπελώνα της, κύριο Χαράλαμπο Κοτίνη, ο οποίος έχει βραβευτεί και από την Ακαδημία Αθηνών. 

Ακολούθησε οινογευσιγνωσία των προϊόντων υπό την καθοδήγηση των Οινολόγων του Κτήματος στη Κάβα Δανιηλίδος και η εορταστική εκδήλωση στο παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδος, έκλεισε με ξενάγηση στον Ρωμαιοκαθολικό ναΐσκο της Αγίας Άννας ( Santa Anna) και στην Έπαυλη του Clauss. 

Μια άκρως ενδιαφέρουσα - μαγευτική - μεθυστική ξενάγηση που ξεκίνησε από την στην Κάβα Δανιηλίδος στις 10:30 το πρωί και φυσικά... οι φωτογραφικές μας μηχανές πήραν στην κυριολεξία φωτιά, αποθανατίζοντας τα πάντα στον διάβα μας!!!












Η κα Τόνια Ράπτη, σημειώνει  στην προσωπική της σελίδα στο fb, την επίσκεψη του Παναγή Μάμου με τα παρακάτω. Κια μάρτυς αδιάψευστος ειναι η παρατιθέμενη φωτογραφία πιο κάτω :


Ένας εξαιρετικός φίλος στην Έπαυλη του Clauss, στα αχνάρια των προγόνων του, φίλων και συνεργατών του Βαυαρού οινοποιού. Η χαρά που μου δώσατε πολύ μεγάλη κύριε Panagis Mamos!
Φωτογραφία της Tonia Rapti.


 
 
 Ιδιαίτερη μνεία στην αγαπημένη Τόνια Ράπτη
 
Και ο Ανδρέας Βέργος, δεν παραλείπει να σημειώσει στο fb:  «Ιδιαίτερη μνεία στην αγαπημένη Τόνια Ράπτη για την λεπτομερή της ξενάγηση!». 
 
Η κεντρική πύλη και η είσοδος για το Μουσείο της Achaia Clauss.
Στο Μουσείο Νεώτερης Ιστορίας της Πάτρας, η κα Τόνια Ράπτη παρουσιάζει τα ντοκουμέντα της Achaia Clauss, που είναι προέλευσης του βιβλίου επισκεπτών της εταιρείας και αφορούν την παραμονή της έναρξης της μάχης για την απελευθέρωση της Πάτρας το 1944.
 


Όσες φορές και να επισκεφτείς το οινόκαστρο της achaia clauss, κάτι καινούριο θα γνωρίσεις. Σήμερα ξεναγηθήκαμε,εκτός των άλλων και στην εξοχική κατοικία του Gustav Clauss. Μια πανέμορφη βίλα με ιστορικό αρχειακό υλικό όπου υπάρχει και το πρώτο τηλέφωνο που τοποθετήθηκε στην Πάτρα. Εξαιρετικός και ο μουσειακός χώρος,που άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα δίπλα στην κάβα. Τελικά είναι χώρος που που προσφέρει θέα, ομορφιά, κρασάκι, ιστορία, αλλά και θρησκευτικό συναίσθημα με τα δυο παρεκκλήσια που περιλαμβάνει. Ιδιαίτερη μνεία στην αγαπημένη Τόνια Ράπτη για την λεπτομερή της ξενάγηση!








Δεν υπάρχουν σχόλια: