ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

«Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» από τον ΠΣΑΤ




Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο (Παγκρήτιο στάδιο) το σεμινάριο, με θέμα «Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), το ΤΕΑΣ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Αρκετοί δημοσιογράφοι αλλά και σπουδαστές δημοσιογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες του Αντιπρύτανη του ΠαντείουΠανεπιστημίου καθηγητή Νίκου Λέανδρου, του Σταύρου Καπερώνη (διδακτικό προσωπικό Παντείου Πανεπιστημίου) και του Σωτήρη Τριανταφύλλου (τέως Πρόεδρος ΠΣΑΤ, διδακτικό προσωπικό Παντείου Πανεπιστημίου & ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας). 
Ο Νίκος Λέανδροςανέλυσε το νέο επικοινωνιακό τοπίο το οποίο αναδύεται παγκοσμίως και τόνισε μεταξύ άλλωνότι «η πληθώρα των μέσων ,η δημιουργία περιεχομένου από τους χρήστες, η δικτύωση ,η ψηφιοποίηση του παλιού αρχείου είναι κάποιες αλλαγές του επικοινωνιακού συστήματος που αλλάζει και μαζί του αλλάζει ολόκληρη η κοινωνία. 
Τα παραδοσιακά μέσαπρέπει να δουν μέσω των αλλαγών αυτών πως θα κερδίσουν διαφήμιση ή χρήματα από τις ιστοσελίδες τους. Επίσης τα τοπικά μέσα πρέπει να επενδύσουν σε περιεχόμενο που δεν μπορεί εύκολα να βρει κάποιος κάπου αλλού.»
Ο Σωτήρης Τριανταφύλλουεξήγησε τo πως η ενημέρωση διαχέεται πλέον από τις κινητές συσκευές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέλυσε τις νέες μoρφές τηλεοπτικής μετάδοσης από τα socialmedia (Facebook, Twitter, Snapchat) και τη ρομποτική δημοσιογραφία, δηλαδή την παραγωγή δημοσιογραφικού περιεχομένου χωρίς την ανθρώπινη διαμεσολάβηση.
Ο Σταύρος Καπερώνης ανέλυσε νέα τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην ενημέρωση και νέους τρόπους χρήσης των socialmedia στην ενημέρωση, ορισμένα από τα εργαλεία καταπολέμησης των FakeNews και τρόπους με τους οποίους οι ιστοσελίδες μπορούν να γίνουν χρηστικές.
Το επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ και αποτελεί ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


Δεν υπάρχουν σχόλια: