ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Στον πρόγραμμα Πειραματικό Σχολείο, γήπεδο Ισώματος


Την ικανοποίησή του για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας των έργων της αποκατάστασης του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών και της αναβάθμισης του γηπέδου του Ισώματος του Δήμου Ερυμάνθου, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
«Η ένταξη των έργων είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δήμο Ερυμάνθου.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τους φορείς για ότι έχει ανάγκη η περιφέρειά μας», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Κατσιφάρας, δεδομένου ότι τα δύο έργα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων για χρηματοδότηση.
Το Πειραματικό Σχολείο
Τα προβλήματα λειτουργίας του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών, είχαν τεθεί στο επίκεντρο συζήτησης του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με την Πρύτανη Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, καθώς το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν είχε τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποκατάσταση του κτιρίου.
Ο κ. Κατσιφάρας ανέβαλε πρωτοβουλία, ώστε με τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφέρεια να αναλάβει το κόστος του έργου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που θα υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών.
 Ειδικότερα θα γίνουν παρεμβάσεις αποκατάστασης στο κτίριο, αλλά και στον προαύλιο χώρο, κατασκευή πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση περιμετρικών δρόμων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε στις 16 Απριλίου 2018, την πρόταση , η οποία εγκρίθηκε στην συνέχεια από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 25 Απριλίου 2018.
Κατόπιν , στις 25 Μαΐου 2018, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης αποφάσισε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Το γήπεδο Ισώματος, στο Δήμο Ερυμάνθου
Εξάλλου ο Δήμος Ερυμάνθου με επιστολή του Δημάρχου Θάνου Καρπή , στις 15 Φεβρουαρίου 2018, ζητούσε την συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την βελτίωση  και αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ισώματος.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2018 η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε την εισήγηση του θέματος στο περιφερειακό Συμβούλιο.
Το σχετικό αίτημα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 25 Μαρτίου 2018 και εν συνεχεία η πρόταση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας εστάλη στις 7 Μαΐου 2018, την οποία και ενέκρινε ο υπουργός Αλέξης Χαρίτσης στις 25 Μαΐου 2018, για χρηματοδοτηθεί το έργο, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: