ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΔΕΗ

 

Υπογράφεται 29 Μαΐου.-  53 προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ στο ΣΕΠΕ

Γίνονται 53 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, 154 αποσπάσεις και με το νέο οργανόγραμμα φτιάχθηκαν το Τμήμα Νομικής Στήριξης και το Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων στο μέχρι τώρα διαλυμένο και άφαντο ΣΕΠΕ!

 
Επίσης, πρόγραμμα Ασφαλιστικής κάλυψης υγείας για τους εργαζόμενους στον όμιλο ΔΕΗ και σε όσους μετακινηθούν στις λιγνιτικές μονάδες που τίθενται προς πώληση, περιλαμβάνει η συλλογική σύμβαση εργασίας, που πρόκειται να υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσης λόγω θετικής πορείας εισπράξεων υπέρ του ΕΦΚΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία ενισχύονται οικονομικά και θωρακίζονται έναντι πιθανών κινδύνων, για τα επόμενα 12 χρόνια, μέχρι το 2030, όπως η αναπλήρωση μισθού κατά την έξοδο στην σύνταξη κάθε εργαζόμενου που θα  φθάνει μέχρι το 96% του τελευταίου μισθού.

Και όλα αυτά, όταν τα αργυρώνυτα ΜΜΕ ουρλιάζουν και σπέρνουν ψεύδη για το θέμα των συντάξεων. Ξέκινησαν από τον υποτιθέμενο κόφτη που θα ενεργοποιούνταν όταν θα άνοιγε ο καταπέλτης του ουρανού και θα έπεφταν επί της κεφαλής των συνταξιούχων όλα τα ανομήματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που τόλμησαν να διαταράξουν την ηρεμία του σάπιου δικοματικού συστήματος της σαρανταετούς διακυβέρνησης και σήμερα, ενόψει του διαφαινόμενου κλεισίματος της αξιολόγησης, που οδηγεί σε έξοδο από τα μνημόνια, εντείνουν την ψευδή ενημέρωση περί προσωπικής διαφοράς, παραμύθι που την αφήγησή του έχουν  ξεκινήσει από πέρυσι και σκοπίμως αγνοούν ότι αυτό το 18% της προσωπικής διαφοράς αφορά  συντάξεις μεικτές άνω των 1300 ευρώ. 

Και με δεδομένο πως πιθανόν ούτε και αυτό θα ισχύσει από την στιγμή που υπεγράφη από την παρούσα κυβέρνηση, υπό την πίεση των λανθασμένων προβλέψεων του ΔΝΤ για την Οικονομία. Του ΔΝΤ, που πριν λίγες ημέρες αναθεώρησε τις δυσμενείς προβλέψεις του, κινούμενο σε θετική κατεύνση για την χώρα μας!

Και μην ξεχνάμε ότι τέτοιες συντάξεις των 1300 ευρώ και άνω, αποτελούν όνειρα άλλης εποχής, χωρίς να υποστηρίξει κανείς πως δεν υπάρχουν ορισμένοι συνταξιούχοι, υπόλοιπα αυτής της εποχής ευδαιμονίας! Σήμερα είναι ζήτημα εάν φθάνουν στο 30% του σώματος των συνταξιούχων!

Αλλά για να επιστρέψουμε στην ΔΕΗ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη στο «in.gr», οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση έχουν ολοκληρωθεί και η υπογραφή της σύμβασης μπορεί να γίνει την Τρίτη 29 Μαΐου. Άλλη μία διάψευση αυτών που υποστήριξαν ότι βρισκπόμαστε στο τέλμα των ΣΥΡΙΖΑίων και τέρμα οι ΣΣΕ. Οι οποίες ερήσθω εν παρόδω καταργήθηκαν επί σωτηρίας διακυβερν΄ξησεως του Σαμαροβενιζέλικου εσμού, με την συνδρομή των τηλετρομοκρατών καναλαρχών και των μεγαλοεκδοτών!

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η σύμβαση θα προβλέπει τα εξής:
  • «Το τροφείο, ύψους 6 ευρώ την ημέρα, που είχε αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης, παραμένει ως έχει τουλάχιστον για το 2018. Από την επόμενη χρονιά το ύψος και η καταβολή του θα εξαρτάται από το κόστος της νέας ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με την νομική υποχρέωση της ΔΕΗ να διατηρεί το κατά κεφαλήν μισθολογικό κόστος κάτω από το 65% του αντίστοιχου κόστους όπως είχε διαμορφωθεί το 2009. Δηλαδή αν οι μισθολογικές δαπάνες μαζί με το κόστος ασφαλιστικής κάλυψης υπερβαίνουν το όριο του 65% τότε θα περιορίζεται αναλογικά το τροφείο ώστε το σύνολο της δαπάνης να παραμένει κάτω απότο όριο που προβλέπει ο νόμος.
  •  Η κάλυψη υγείας θα περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο δηλαδή ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ καθώς και τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν στις λιγνιτικές μονάδες οι οποίες τίθενται προς πώληση. Για τη συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων το κόστος της κάλυψης θα καταβάλλεται από τον νέο ιδιοκτήτη των μονάδων, κατ’ αναλογία.
  • Η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρίας που θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει ύστερα από διαγωνισμό.
  • Η διάρκεια της Σύμβασης θα είναι τριετής».

Έπειτα από 18 χρόνια γίνεται η πρώτη πρόσληψη στο ΣΕΠΕ

Έπειτα από 18 χρόνια γίνεται η πρώτη πρόσληψη στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασία, όπως αποκάλυψε ο υφυπ. Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η τελευταία πρόσληψη επιθεωρητή ή επιθεωρήτριας στην Υγεία και Ασφάλεια έγινε το 2000» είπε στη Βουλή.

Αλλά, η κατάσταση στο ΣΕΠΕ έγινε τραγική κατά το 2004, επί υπουργίοας Βρούτση, που κόπτεται για τα εργασιακά δικαιώματα, κάθε τόσο, ΄ποταν πρόκειται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για διάλυση του ΣΕΠΕ. Καταργούσε ότι του έλεγαν από τον ΣΕΒ, για να μην έχει προστασία ο εργαζόμενος. Ακόμη νκαι το Νομικό Τμήμα του ΣΕΠΕ κι αυτό το κατάργησε, για να κατακτήσουμε τον τιτλο του μοναδικού ΣΕΠΕ στην Ευρώπη, που δεν έχει να συμβουλευτεί νομικούς.

«Δεν γνωρίζω άλλη Επιθεώρηση σε όλη την Ευρώπη να δουλεύει χωρίς Τμήμα Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων» είπε στη Βουλή χθες.

Και επί της ουσίας τώρα:

Σήμερα γίνονται 53 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, 154 αποσπάσεις και με το νέο οργανόγραμμα φτιάχθηκαν το Τμήμα Νομικής Στήριξης και το Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων, ενημέρωσε ο υφυπ. Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: