ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Τ. Πετρόπουλος: Δεν ισχύει 18% μείωση για όλες τις συντάξεις


«Δεν ισχύει 18% μείωση για όλες τις συντάξεις που λέει η Ν.Δ.» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος την Κυριακή πρωί στο ΣΚΑΙ. Όπως εξήγησε «θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις από 1 ευρώ ως το 18% για περίπου το 20-25% των συνταξιούχων. Ενώ για ένα άλλο 25% η σύνταξή θα παραμείνει αμετάβλητη». 

Για παράδειγμα ανέφερε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγρότες, ούτε οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος στον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Αναλυτικά εξήγησε ότι με βάση τη συμφωνία το μέτρο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από 01.01.2019, ωστόσο όπως είπε «θα δούμε και τις επιδόσεις του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης τους επόμενους 7 μήνες. Προβλέπω ότι θα ξεπερνά το 1 δις το πλεόνασμα και φέτος και επομένως θα υπάρχει ένα περιθώριο για να προσεγγίσουμε κάποιες πλευρές με έναν καλύτερο τρόπο».

Σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο 24/7 δήλωσε επίσης ότι: "Έχουμε 7 μήνες μπροστά μας. Έχουμε ένα μέρος συνταξιούχων που μπορεί να υποστούν μείωση. Έχουμε ένα 20% των συνταξιούχων που θα δει αυξήσεις. Και είναι και ένα ποσοστό που θα έχει μείωση από 0-18% της σύνταξης".

Επιπλέον στη χθεσινή συνέντευξη στο ΣΚΑΙ εξήγησε ότι «ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί το Νοέμβριο και θα ψηφιστεί το Δεκέμβριο οπότε εκεί θα κριθούν όλα τα θέματα». «Η απόδειξη που έχουμε είναι ότι πάμε πολύ καλά με τους στόχους και έχουμε πλεονάσματα που μας επιτρέπουν να συζητάμε για την αντιμετώπιση με καλύτερο τρόπο συνεπειών στις παροχές μας» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγησε ότι σε εξαιρετικά «λίγες περιπτώσεις ενδέχεται να προκύψει μείωση και σε συντάξεις κάτω από τα 1000 ευρώ». Συνέχισε λέγοντας ότι: «Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για μειώσεις στις συντάξεις ωστόσο έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων που θα εφαρμοστούν παράλληλα . Η υπόσχεσή μας είναι ότι θα προσπαθούμε διαρκώς να αντιμετωπίζουμε τις αρνητικές συνέπειες στη ζωή των πολιτών».Ο κ. Πετρόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα φέτος από το περσινό».

Ειδικότερα απαντώντας για άλλη μια φορά στα fake news υποστήριξε ότι «Μέχρι τώρα ακούγονταν από τη Ν.Δ. ότι θα υπάρξει μείωση 18% στις συντάξεις αυτό δεν ισχύει αλλά είναι έως 18% για κάποιες συντάξεις. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία πρόσθετη περικοπή επιδομάτων.

Όπως δήλωσε «το Δεκέμβριο θα ξέρουν οι συνταξιούχοι ποια θα είναι η σύνταξη που θα παίρνουν με τον επανυπολογισμό και αν θα υπάρξει μείωση για το 25% περίπου των συνταξιούχων».

«Ο κ. Βρούτσης που έχει διατελέσει υπουργός, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο προϋπολογισμός εμπεριέχει τη συνταξιοδοτική δαπάνη δηλαδή έχει υπολογιστεί ήδη. Είναι σαν να έχουν δοθεί όλες οι συντάξεις. Το πλεόνασμα είναι καθαρό» πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος.

Τέλος απάντησε για τις εκκρεμείς συντάξεις ότι «κάθε μήνα προσθέτονται 15.000 νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης. Οι συντάξεις που έχουν δοθεί από 01.01.2015 ως τώρα ξεπερνούν τις 360.000. Επομένως όταν είχαμε 169.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις πρέπει να δούμε και πρόσθετες αιτήσεις που ήρθαν και εξυπηρετούνται. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 75.000 συντάξεις και επιταχύνεται η έκδοσή τους».

Κατ. Μπρέγιαννη- avgi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πετρόπουλος. Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθούν όλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: