ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Πιτσιόρλας: Ώριμες οι συνθήκες για άρση των capital controls

«Δημιουργείται ένα διαφορετικό κλίμα στην οικονομία μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των στρες τεστ για τις τράπεζες και πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες για την άρση των capital controls. Δεν υπάρχει λόγος να παρατείνεται η ύπαρξης τους και αυτό θα βοηθήσει στην εισροή κεφαλαίων και την πορεία της οικονομίας». Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, στο 6ο Στρατηγικό Συνέδριο: 


«Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2018» που πραγματοποιείται αυτή την ώρα και διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τη συνεργασία του Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Όπως είπε, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, αλλά σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον διάλογο και με το εργατικό κίνημα, γιατί η κοινωνική συνοχή είναι καθοριστικό σημείο στην πορεία προς την ανάπτυξη. Σημείωσε, ακόμη, ότι οι επενδύσεις είναι θέμα κλίματος και χρειάζεται συντονισμός όλων των πλευρών τόσο για την αξιοποίηση στο έπακρο όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων όσο και για την περαιτέρω ώθηση των εξαγωγών αλλά και για να λείψει η καχυποψία του κράτους για τις δράσεις άλλων φορέων και για να μην υπάρχει σπατάλη δυνάμεων.

Η Αθήνα μπορεί πλέον να επικαλεστεί τον τραπεζικό της τομέα

«Μετά από 10 χρόνια χρηματοδοτικής στήριξης, η Ελλάδα θα αναζητήσει χρηματοδότηση στις αγορές. Για να καθησυχάσει τους τωρινούς δανειστές της, αλλά και τους μελλοντικούς επενδυτές, η Αθήνα μπορεί πλέον να επικαλεστεί ότι ο τραπεζικός της τομέας, μετά την ανακεφαλαιοποίηση του 2015, βρίσκεται σε πορεία ανάρρωσης», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Les Echos στην ηλεκτρονική σελίδα της.
Σε άρθρο με τίτλο «Συνεχίζεται η πορεία ανάρρωσης των ελληνικών τραπεζών» η γαλλική εφημερίδα τονίζει οτι οι ελληνικές τράπεζες θωρακίζονται.

«Ακόμη και στην περίπτωση ενός καταστροφικού σεναρίου, το επίπεδο κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών θα παραμείνει υψηλότερο του ελάχιστου ρυθμιστικού, σύμφωνα με τα τεστ αντοχής που πραγματοποίησαν οι Ευρωπαίοι επόπτες» σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Παράλληλα, τονίζεται ότι «οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να εξακολουθούν να επιβαρύνονται από επισφαλή χρέη, ωστόσο, το αποτέλεσμα του τελευταίου τεστ αντοχής, το οποίο δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα από την ΕΚΤ, είναι καθησυχαστικό».

«Το νέο αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, δεδομένης της επερχόμενης λήξης του τελευταίου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, αυτό το καλοκαίρι» σημειώνει η Les Echos.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: