ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Αντύπα Δρόμος: Αφιερωμένος στην Πάτρα και στην Ειρήνη


Στο καράβι της Ειρήνης που πορεύεται, διασχίζοντας ανειρήνευτες θάλασσες, εν μέσω πολέμων στην Μ. Ανατολή, ανατολικά της Μεσογείου, αλλά και στην Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, ήταν αφιερωμένος ο ΑΝΤΥΠΑ ΔΡΟΜΟΣ 2018, που συνεχίστηκε για τρίτη χρονιά στη μνήμη του μεγάλου υπηρέτη του Μαζικού Λαϊκοί Αθλητισμού. Παρούσα και η οικογένειά του εκεί.

Συν γυναιξί και τέκνοις - Πολλές εκατοντάδες Πατρινών συμμετείχαν στην εκδήλωση που αποτέλεσε μήνυμα για την φιλία των λαών - Παρούσα και η τοπική Εκκλησία

 
Παιδιά, περιμένετε να πιω το νερό της γιαγιάς μου και ξεκινάμε.
Για την ζωή και την ειρήνη έτρεξαν, περπάτησαν και έκαναν ποδήλατο, το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαΐου, Πατρινοί όλων των ηλικιών συμμετέχοντας στον 3ο «Αντύπα Δρόμος», που διοργάνωσε το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΕΑΚ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών και τη Λέσχη Φαέθων και την υποστήριξη της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Με κεντρικό σύνθημα «Τρέχουμε για την Πάτρα, τρέχουμε για την ειρήνη» εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών απόλαυσαν τη μοναδική εμπειρία αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής και ταυτόχρονα τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του πρωτεργάτη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της πόλης μας Γιώργου Αντύπα, αλλά και τους Παράκτιους Μεσογειακούς  Αγώνες που ανέλαβε η Πάτρα για το 2019, τους οποίους οι διοργανωτές διαφήμισαν με το λογότυπό τους να απεικονίζεται στις φανέλες που φόρεσαν οι συμμετέχοντες.

Ιερωμένοι έδωσαν παρών. Με τις φανέλες ανά χείρας
Παράλληλα, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα πως ο λαϊκός αθλητισμός, μπορεί και πρέπει να εμπνεύσει την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς. Από την εκδήλωση δεν έλλειψε και η τοπική Εκκλησία.

Η εκκίνηση για τους δρομείς των 10 χιλιομέτρων και τους ποδηλάτες, δόθηκε από το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ ο οικογενειακός περίπατος και η ποδηλατάδα, στο θαλάσσιο πρόσωπο της Πάτρας, ξεκίνησε την ίδια ώρα, από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος στο νέο λιμάνι.

Οι εκατοντάδες δρομείς και περιπατητές, που είχαν προμηθευτεί από τους διοργανωτές των αγώνων ειδικό αναμνηστικό μπλουζάκι, έτρεξαν, βάδισαν και έκαναν ποδήλατο στο παραλιακό πρόσωπο της Πάτρας, χαρίζοντας στον εαυτό τους ξεχωριστές στιγμές χαράς, ικανοποίησης, σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει στη διάρκεια της διαδρομής, να υπάρχουν σταθμοί με νερό, ώστε να ξεδιψούν οι συμμετέχοντες, ενώ υπήρχε και λεωφορείο για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων στις αφετηρίες.

Ο τερματισμός έγινε στο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, όπου δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Στην τελετή λήξης τιμήθηκαν από τους διοργανωτές του «Αντύπα Δρόμος» βετεράνοι μαραθωνοδρόμοι της Πάτρας που μαζί με τον αείμνηστο Γιώργο Αντύπα και με άλλους δρομείς είναι οι πρωτεργάτες του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της πόλης.

Πρόκειται για τους:

* Γιώργο Μόσχο, Μαραθωνοδρόμο και Ιστορικό συγγραφέα.
* Γιάννη Σγουρίδη, Μαραθωνοδρόμο.
* Νίκο Κατσαΐτη, υπερμαραθωνοδρόμο και μέλος της λέσχης Φαέθων.
* Κώστα Μικρούτσικο, Μαραθωνοδρόμο, Βαλκανιοδρόμο και βετεράνο δρομέα
* Σπύρο Δημόπουλο, τον μεγαλύτερο σε ηλικία Μαραθωνοδρόμο και βετεράνο βαλκανιοδρόμο.
* Ο Νίκος Γεωργίου, Μαραθωνοδρόμος και επίτιμος πρόεδρο του ΣΔΥΠ, απουσίαζε για αντικειμενικούς λόγους και την πλακέτα, παρέλαβε για λογαριασμό του, ο Γιώργος Μόσχος.
* Επίσης, βραβεύθηκε η ΝΕΠ ως η ομάδα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον αγώνα.

Η βραδιά έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η μεγάλη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Βασίλη Σταμόπουλου, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, από την Τζιά, την Πάρο και τη Νάξο, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Ακολούθησε μια μοναδική μουσική βραδιά από μια εκλεκτή ομάδα μουσικών!

Η Δάφνη Ζουρνατζή (Τραγούδι), η Μαρία Καραμάνη (Τραγούδι), ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος (πιάνο), ο Νικόλας Φορλίδας (κρουστά) και ο Γεράσιμος Παπαχριστόπουλος (σαξόφωνο), συνεπήραν το κοινό μ’ ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι με διαλεχτά και αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού αλλά και ξένου ρεπερτορίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Αντύπα Δρόμος», ευχαριστεί:

Τον Δήμο Πατρέων.
Το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Πάτρας.
Την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και ιδιαίτερα το Τμήμα Τροχαίας.
-Το Λιμεναρχείο Πάτρας.
-Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πάτρας.
-Το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
-Αλλά και τον γιατρό του Αγώνα, τον κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο. 

-Τον Σοροπτομιστικό Όμιλο Πατρών για την υποστήριξή τους.
-Όπως επίσης, την Ομάδα Εθελοντών του ΠΕΑΚ.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της διοργάνωσης, οι οποίοι με την προσφορά τους έκαναν πραγματικότητα αυτή τη διοργάνωση του μαζικού, λαϊκού αθλητισμού, οι οποίοι είναι:

-Η ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ
-PATRA GAS ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
-ΜΠΑΪΛΟΣ CLIMATENERGY
-ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ
-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΔΟΝΙΣ
-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΛΑΖ
-ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΒΑΣΟΛΟΙ
-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΛΟΥΞ
-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
-ΚΑΕ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
-HERBALIFE

Πλέον ο  «Αντύπα Δρόμος» καταγράφηκε στη συνείδηση των Πατρινών ως ο μοναδικός λαϊκός μαζικός αγώνας και ανοίγει ο δρόμος για τη θεσμοθέτηση του. 


 
Φωτογραφίες διαθέσιμες και στον παρακάτω σύνδεσμο:  
Δημοσίευση σχολίου