ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Με 3ετή αναστολή η 14μηνη ποινή ενόχων κατά Μπουτάρη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έτυχε θερμών επεφημιών, μόλις ανέκαμψε από την περιπέτεια και ζήτησε από το πλήθος να μην μείνει αδρανές μπροστά στο φασιστικό τέρας της ακροδεξιάς, που σαν βρεθεί αντιμέτωπο με την δημοκρατική παράταξη, θα φανεί πόσο αδύναμο είναι!

Για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα - Μωρές Παρθένες και οι τρεις στο Δικαστήριο, αν και η κόρη του Μιχαλολιάκου τους απεκάλεσε μάγκιες στο διαδίκτυο!


 Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής. Ήτοι προς 2.100 ευρώ συνολικά.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.

Αξιοπρόσεχτο είναι ότι ο τρίτος εξ αυτών συνελήφθη νγια διάρρηξη κρεοπωλείου λίγη ώρα μετά την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης!

Τι είπαν στις απολογίες τους

Οι τρεις κατηγορούμενοι, δύο 20χρονοι σπουδαστές κι ένας 36χρονος, εμφανίστηκαν μετανιωμένοι ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ απολογήθηκαν ότι παρασύρθηκαν από το πλήθος και ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 36χρονος, ομογενής από τη Γεωργία, ανέφερε ότι δεν γνώριζε καν ποιον χτυπούσε.

Και οι τρεις εμφανίστηκαν ως μωρές Παρθένες ενώπιον του Δικαστηρίου, ενώ η κόρη του Μιχαλολιάκου τους αποκαλόυσε μάγκιες μέσω του διαδικτύου!


Υπενθυμίζεται ότι  κόρη του Μιχαλολιάκου έσπευσε να συγχαρεί τους «μάγκες» (έτσι τους αποκάλεσε) που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη, με την ανάρτησή της στο twitter: «Μπράβο σε καθέναν ξεχωριστά που έπραξε το καθήκον του σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σεβασμός και χίλια μπράβο σε όλους.  Θεέ μου γιατί να μην είμαι κι εγώ σήμερα στη Θεσσαλονίκη??? Μπράβο ρε μάγκες!!! Σεβασμος μόνο».

Ο πρώτος εκ των δύο 20χρονων είπε ότι έκανε λάθος και μίλησε για απρεπή συμπεριφορά. «Είμαι Πόντιος και κατέβηκα να τιμήσω τη μνήμη των Ποντίων. Είδα κόσμο να αποδοκιμάζει ένα πρόσωπο και πλησίασα να δω ποιο ήταν αυτό. Παρασύρθηκα από ανοησία και λόγω της μετεφηβικής μου ηλικίας» απολογήθηκε και ομολόγησε τις ενέργειές του.

Επιβεβαίωσε, δε, ότι είναι γνωστής πολεμικών τεχνών και ζήτησε συγγνώμη από το δήμαρχο προσωπικά και τον πατέρα του, που κατέθεσε προηγουμένως στο δικαστήριο. Ο πατέρας του νεαρού, ο οποίος είναι ιερέας, ανέφερε κατά την κατάθεσή του ότι ο γιος του έκανε λάθος.

Από την πλευρά του, ο 36χρονος απολογήθηκε ότι δεν γνώριζε το πρόσωπο εναντίον του οποίου επιτίθετο το πλήθος. «Δεν γνώριζα ποιος ήταν. Έκανα μεγάλο λάθος και ζήτω συγγνώμη. 

Παρασύρθηκα από το πλήθος. Είχα ακούσει ότι είχε αφήσει (ο δήμαρχος) τους γκέι να κάνουν παρέλαση» είπε και κατέθεσε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του, για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του, προσθέτοντας ότι παρασύρθηκε από το πλήθος, ενώ ομολόγησε ότι χτύπησε το τζάμι με τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου του δημάρχου.

Ο Γ. Μπουτάρης εξεταζόμενος από το δικαστήριο, κατέθεσε 

Ο Γ. Μπουτάρης εξεταζόμενος από το δικαστήριο, κατέθεσε σχετικά με την επίθεση: «Πήγα στη συγκέντρωση της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως όφειλα ως δήμαρχος. Προχώρησα στα λάβαρα, ο κόσμος ήταν ήσυχος. Άκουσα να με βρίζει ο κ. Ψωμιάδης. 

Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι σε δύο – τρία σημεία ακουγόταν συνθήματα σε βάρος μου. 

Ανησύχησα... Ξεκίνησαν από συγκεκριμένα σημεία τα συνθήματα και συνειδητοποίησα να με πλησιάζουν. Αισθάνθηκα να με πλαισιώνουν άνθρωποι και γυναίκες να φωνάζουν 'ηρεμήστε'. Με πλησιάζει ένας και μου λέει: 'Τι γυρεύεις εσύ εδώ ρε; Ποιος σε κάλεσε;'. Ένιωθα να σφίγγει ο κλοιός, το βρίσιμο πήγαινε σύννεφο».

«Μετά από αυτό με πήραν οι συνοδοί μου να φύγω από τον χώρο. Έφαγα μερικές κλωτσιές, ανέβηκα στο πεζούλι, άρχισαν να πέφτουν και μπουκάλια», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναγνωρίζοντας έναν εκ των τριών συλληφθέντων (τον έναν από τους δύο 20χρονους), είπε: 

«Δέχθηκα κλωτσιά στο στομάχι. Πόνεσα, ήταν δυνατή, πέτυχε και τον συνοδό μου. Μου είπε ένας φίλος μου, ότι εάν με έπιανε κανονικά θα μου έκανε την κοιλιά κομμάτια [...] Βγήκα από τον κόσμο. Περπατούσα και προσπαθούσα να προστατευτώ. Όταν έπεσα, αισθάνθηκα να με χτυπάνε παντού. Ήταν η μοναδική στιγμή που τρόμαξα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: