ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

"Πάγωσε" εκ νέου η εγχώρια αγορά real estate - Αίτια τα μακροοικονομικά δεδομένα και το αρνητικό κλίμα


 polykatoikies1




Το τελευταίο διάστημα, παγωμάρα έχει επικρατήσει εκ νέου στην αγορά του real estate στην χώρα μας.

Μιλώντας με σημαντικά στελέχη της εγχώριας αγοράς, μας εξηγούν πως μετά από το πρώτο εξάμηνο του '14 που υπήρξε σχετικά ελπιδοφόρο, η κίνηση στην αγορά έχει μπει για τα καλά πλέον στον πάγο.


Σημειώνουν πως για τη νέα χειροτέρευση της κατάστασης παίζουν ρόλο τα αρνητικά μακροοικονομικά δεδομένα, αλλά κυρίως -όπως τόνισαν οι περισσότεροι συνομιλητές μας- το αρνητικό κλίμα που έχει επικρατήσει στην οικονομία και στην αγορά εξαιτίας των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων και της αβεβαιότητας που αυτές επέφεραν.

Παράλληλα, η ίδια εικόνα υπάρχει και σε ότι αφορά τους ξένους επενδυτές που "έβλεπαν" την Ελλάδα, οι οποίοι πλέον κρατούν στάση αναμονής, καθώς για αυτούς το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η σταθερότητα στην αγορά, χαρακτηριστικό που η ελληνική πλέον έχει ξανά απωλέσει.

Τα στελέχη της αγοράς του real estate τονίζουν πως η μόνη διέξοδος από το τούνελ θα έρθει με άμεσες εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο και θα διαλύσουν την αβεβαιότητα.

Το θέμα είναι ότι αυτά τα έχει περάσει ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη αγορά και πλέον, τα περιθώρια για την όποια άμεση, ουσιαστική ανάκαμψή της έχουν στενέψει επικίνδυνα.
 
Νίκος Κοσμόπουλος -
http://www.newsplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: