ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κίνημα Εργαζομένων και Συνταξιούχων από την Πάτρα, φιλοδοξεί να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη

Από την προμετωπίδα της ιστοσελίδας http://www.kesyn.gr του νέου Κινήματος

 

Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα ξεκαθαρίζουν ο π. Πρόεδρος του ΕΚΠ  Αλ. Μπάρλος και ο π. Αντιδήμαρχος Πατρέων Γ. Ζαφειρόπουλος, που μίλησαν στο Istologio G. Mosxou


Την πρωτοβουλία για την συγκρότηση κινήματος εργαζομένων και συνταξιούχων, υπό τον τίτλο "Μεταρρυθμιστικό Κίνημα Μισθωτών- Συνταξιούχων"  που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των παραπάνω κοινωνικών ομάδων, έχουν αναλάβει είκοσι τέσσερις προσωπικότητες από την Πάτρα μετά από κάλεσμα που είχαν απευθύνει την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014.

Και σήμερα μετά από διεργασίες που έχουν γίνει από τότε εμφανίζονται στον πολιτικό ορίζοντα με το καταστατικό τους, την διακήρυξή τους και την ιστοσελίδα τους για την ανάρτηση των θέσεών τους.

Μεταξύ των «24» φιγουράρουν ονόματα γνωστών Πατρινών των κινημάτων, όπως  ο συνδικαλιστής Αλέξανδρος Μπάρλος, πρώην πρόεδρος του ΕΚ Πατρών, ο πρώην αντιδήμαρχος (επί Α. Καράβολα Παιδείας και Α. Φούρα Οικονομικών) του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων Γιώργος Ζαφειρόπουλος, ο συνδικαλιστής των ΕΛΤΑ Μπαλάσης Διον., ο Δημ. Φίλιας παράγοντας του ΣΕΓΑΣ κ.α.

Μιλώντας στο Istologio G. Mosxou ο Αλέξ. Μπάρλος, είπε μεταξύ άλλων: «Σε αυτή τη φάση πρώτος μας στόχος είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ζητούμε να δεσμεύονται τα πολιτικά κόμματα από όσα εξαγγέλλουν και να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο που βλέπουμε τόσα χρόνια να μην λαμβάνουν υπόψη τους αυτούς που τους ψήφισαν».

Και διαβεβαίωσε:

«Να μην αγχώνονται όσοι νομίσουν ότι είμαστε πολιτικό κόμμα, ή ότι σκοπεύουμε να φτιάξουμε πολιτικό κόμμα. Τα προβλήματα μας ενδιαφέρουν που επί τόσα χρόνια  φορτώνονται στα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους»!

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος μίλησε στο Istologio για συνέντευξη που σε κάποια στιγμή θα δοθεί από το κίνημα, για να κάνει ευρύτερα γνωστές τις θέσεις και τις προθέσεις του, ιδίως όσον αφορά τα μεγάλα ζητήματα που κρατούν τη χώρα στο παρελθόν, όπως το πολίτευμα και την αναχρονιστική λειτουργία του!

Στην ερώτηση γιατί επέλεξαν την σημερινή στιγμή επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου για την εξαγγελία του, απάντησε πως μεσολάβησε η επεξεργασία των θέσεών του που κράτησε αρκετό καιρό.

Στο κάλεσμα των «24» αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί συνάδελφοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Ήλθε ο καιρός ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Μην περιμένουμε από τους άλλους να ενδιαφερθούν για μας. Ας σηκωθούμε επιτέλους από την πολυθρόνα της αναμονής και του σχολιασμού και ας περάσουμε στην δράση.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο να μας εκπροσωπούν στην Βουλή όλοι αυτοί που κρύβουν τις λίστες, που στηρίζουν την φοροδιαφυγή και που με κάθε τρόπο επιδιώκουν μόνο τα προσωπικά και κομματικά οφέλη τους και τίποτα άλλο.

Δεν τους ενδιαφέρει η Πατρίδα το έθνος οι πολίτες αυτής της χώρας. Αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να τελειώνει…».

Αυτοί που υπογράφουν είναι οι παρακάτω:
Ζαφειρόπουλος Γιώργος
 
Γιαννακόπουλος Γιάννης

Διαμαντόπουλος Βασίλης

Ζησιμόπουλος Ζήσης

Καγκελάρη Αθανασία

Κούκιος Βασίλειος

Κουρτέλα Μόνικα

Λιάπης Κωνσταντίνος

Μπαλάσης Διονύσιος

Μπάϊκου Δήμητρα

Μπάρλος Αλέξανδρος
Μπουρμπάκης Ιωάννης
Μπογδάνος Νικόλαος
Τζόλας Παναγιώτης
Παπαγεωργίου Χρήστος
Παπαϊωάννου Τασία

Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος

Παπαπαναγιώτου Νικόλαος

Σταματόπουλος Γεώργιος

Σταμόπουλος Γιάννης

Τσιμπόλης Κωνσταντίνος

Φατούρου Σταματία 

Φατούρος Σωτήρης
Φίλιας Δημήτριος


4 σχόλια:

υιος ασωτος είπε...

Λες να είναι ο προάγγελος για στήριξη του ΓΑΠ, μετά και τις αναμενόμενες, δηλώσεις, παρέμβασή του ΓΑΠ την Παρασκευή.

Γιώργος Μόσχος είπε...

Όχι, δεν πρόκειται για προάγγελο του κόμματος Παπανδρέου. Τουλάχιστον προς τον παρόντα χρόνο. Αργότερα μπορεί. Αν και δεν το βλέπω σοβαρό. Απλά είναι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και πιο πέρα, που βιώνει και αυτός τα αδιέξοδα μίας πολιτικής που στήριξε με φανατισμό επί τρεις δεκαετίες και δεν αντέδρασε εγκαίρως. Τώρα με την λαίλαπα μνημονίων που ενέσκυψε, αναθεώρησαν απόψεις. Κλείνουν προς την κινηματική απόρριψη της κομματικοποίησης πολιτικών και κοινωνικών φορέων. Άλλωστε δεν έχουν ενιαία κομματική γραμμή σήμερα. Η πιθανή έλευση της αριστεράς στην κυβέρνηση αναδιατάσσει τις συνειδήσεις. Όχι μόνον σε αυτόν τον κόσμο, αλλά σε όλο το δημοκρατικό φάσμα της αριστεράς (ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και εξωκοινοβουλευτικούς) όπως και σε αυτούς του ΠΑΣΟΚ, μηδέ εξαιρουμένων περιπτώσεων και από τη ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι 16% ψηφοφόρων του 2012 από την ΝΔ μετακομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε να δούμε ακόμη πολλά άλλα. Ψυχραιμία.

υιος ασωτος είπε...

Σοβαρά Γεώργιε, έχεις άποψη ότι το πρόβλημα των Κομμουνιστών είναι η αλλαγή και τους προβληματίζει η άνοδος στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ; Διάβασε λοιπόν. Αυτό που απασχολεί τους Κομμουνιστές και πάντα τους απασχολούσε, είναι η Λαϊκή συσπείρωση, η επαγρύπνηση των Λαϊκών δυνάμεων και αυτό γιατί όσο υπάρχουν καπιταλιστές, χρηματιστικό κεφάλαιο, καιροσκόποι και τυχοδιώκτες, η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος Λαός, δεν έχουν καμιά ελπίδα για καλλίτερες ημέρες, ζωή ανάλογη με την προσφορά τους στην κοινωνία στην Πατρίδα. Καλή χρονιά και ευλογημένη, σε εσένα, στην οικογένεια, τους φίλους σου, στον Λαό μας.

Γιώργος Μόσχος είπε...

Σεβαστή η άποψή σου Σωτήριε, πλην όμως δογματική, καθώς δεν λαμβάνει υπόψιν την προπλατωνική ηρακλείτια ρήση της αέναης κίνησης της κοινωνίας, του κόσμου, της φύσης και της φυσικής ροής των φθαρτών εντός της κοίτης. Τα άλλα, τα νεότευκτα περί Λαϊκής Συσπείρωσης είναι είναι απόρροιες πολιτικής εκτίμησης, αλλά όχι επιστημονικής εδράσεως. Και η φιλοσοφία του Μαρξισμού ως επιστημονική βάση έχει την ροή. Πληροφόρησης, εκτίμησης, επιλογής θέσεως, μετεπιλογής αντιθέσεων και δημιουργίας νέων θέσεων. Ήτοι την κατά Έγκελο θέση, αντίθεση, θέση και όπως διατύπωσαν οι δύο θεμελιωτές του επιστημονικού ρεαλισμού, με απλά λόγια, σύνθεση.
Κατά τ' άλλα τα περί "καπιταλιστές, χρηματιστικό κεφάλαιο, καιροσκόποι και τυχοδιώκτες, η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος Λαός" κλπ, υπήρξαν ανέκαθεν και υπάρχουν. Το πως κατανοούμε αυτά είναι το ζήτημα. Και πως τα αντιμετωπίζουμε. Με αφορισμούς πάντως όχι.
Κατανόησε ότι η πολιτική αλλαγή που εγγυμονεί η κοινωνία είναι τεραστίων διαστάσεων, καθώς επεκτείνεται πέραν του γεωγραφικού ελληνικού χώρου και αφορά την Ευρώπη ολόκληρη. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα κια του Ροντέμος στην Ισπανία με το 27%, πρέπει να μας προβληματίσει καθώς σήμερα περιλαμβάνουν το ένα τρίτο της ελληνικής και ισπανικής κοινωνίας, την στιγμή που μια άλλη αριστερά, στη χώρα μας, με εννέα δεκαετίες παρουσία και με προσφορά ποταμού αίματος για την επιβίωσή της και την άδολη φιλοδοξία της για προσφορά στον λαό δεν αναδεικνύεται ως λαϊκή προστάτιδα. Τουναντίον φθίνει με γεωμετρική υποτείνουσα. Μήπως λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ήμαρ του λαϊκού παράγοντα; Μήπως στην Ισπανία της Ντολόρες Ιμπαρούρι και των Διεθνών Ταξιαρχιών σήμερα το Ροντέμος είναι ο συνεχιστής της; Πολλά άλλα θα μπορούσα να γράψω για την κατάσταση της αροστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά ας προβληματιστούμε σε αυτά τα δύο παραδείγματα και ας βγάλουμε τα συμπράσματά μας. Τρεις εβδομάδες έμειναν. Καλά χρονιά και υπόψιν: Συν Αθηνά και χείρα κίνει!