Συγκλονίζει η είδηση ότι ακόμη και ο γιός του νεκρού Γιώργου Δούλη δεν αναγνώρισε τον πατέρα του στη σορό που του επέδειξαν οι ιταλικές αρχές!


Στους δέκα αυξάνονται οι νεκροί της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic, ενώ σύγχυση επικρατεί για τον πραγματικό αριθμό επιβαινόντων, διασωθέντων και αγνοουμένων. Οι ιταλικές αρχές μιλούν τώρα για 458 επιβαίνοντες και για 427 διασωθέντες. Το ελληνικό υπουργείο δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει και παραπέμπει παραπέμπουν στις πληροφορίες από τη Ρώμη.

"Δεν είμαστε σίγουροι για τον αριθμό των αγνοουμένων" παραδέχθηκε ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι. Ο ίδιος εξήγησε μάλιστα ότι ορισμένοι από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβαινόντων. "Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών", είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Με τη σειρά της, η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι είπε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζεται αν και η επιχείρηση για την εκκένωση του πλοίου έχει ολοκληρωθεί.
 
Ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, έδειξε αδυναμία να απαντήσει στα ερωτήματα υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος περιμένει ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές.
 
Συγκλονίζει η είδηση ότι ακόμη και ο γιός του νεκρού Γιώργου Δούλη δεν αναγνώρισε τον πατέρα του στη σορό που του επέδειξαν οι ιταλικές αρχές!
 
Όλοι οι επιβάτες του «Norman Atlantic» μεταφέρθηκαν στο πλοίο «San Giorgio» του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, όπως έγινε γνωστό από τον πρωθυπουργό Μ. Ρέντσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι.
 
Στο Norman Atlantic είχε μείνει τελευταίος ο καπετάνιος, ο οποίος «όπως κάνουν οι σοβαροί κυβερνήτες, ολοκληρώνει τις επιχειρήσεις μαζί με τέσσερα μέλη του Πολεμικού Ναυτικού. Προσπαθούν ακόμη να γαντζώσουν το πλοίο σε ρυμουλκό» πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
 
Το πλοίο «San Giorgio» αναμένεται να μεταφέρει τους διασωθέντες στο λιμάνι του Πρίντεζι έως το βράδυ.
 
Αργά το βράδυ αναμενόταν να φτάσουν με C-130 στην Ελευσίνα, 43 από τους διασωθέντες που επέβαιναν στο Norman Atlantic. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το C -130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μπάρι στις 20:30.
 
Νωρίτερα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έδεσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης, με 69 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic.

Η ΕΕΚΕ Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας μετέβηκε  κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον βουλευτή Αχαΐας και μέλος της ΕΕΚΕ Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Χατζηλάμπρου και τον βουλευτή Κυκλάδων και υπεύθυνο της ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Νίκο Συρμαλένιο, όπου αναμενόταν να προσγειωθεί το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από το Λέτσε της Ιταλίας με ενδιάμεσο σταθμό το Μπάρι και μεταφέρει διασωθέντες του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic και τις σορούς των Ελλήνων επιβατών που έχουν ανευρεθεί μέχρι στιγμής.

Ο φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί είναι υπαρκτός, καθώς οι αγνοούμενοι παραμένουν μέχρι ώρας πολλοί. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων

Αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, θα αναμένουν μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Πάτρας, τους 25 Πατρινούς διασωθέντες από την πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic.

Παρεμβαίνοντας ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στις δραματικές εξελίξεις που έχουν καταγραφεί ως τώρα με τους επτά νεκρούς και τους δεκάδες αγνοούμενους, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές, και τόνισε ότι η συμβολική κίνηση του Δήμου είναι το ελάχιστο δείγμα της συμπαράστασής του στους δοκιμαζόμενους επιβάτες και στις οικογένειές τους.

Ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε ότι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι δεν υπολογίζεται η ζωή των ανθρώπων μπροστά στα κέρδη των εφοπλιστών κι αυτό, όπως είπε, φαίνεται και από τις καταγγελίες των ναυτεργατικών Σωματείων ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας στο εν λόγω πλοίο.

Ο Δήμαρχος Πατρέων τόνισε ότι η νέα ναυτική τραγωδία πρέπει να λήξει άμεσα με την ολοκλήρωση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης όλων των επιβατών και μελών του πληρώματος και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο καμία άλλη ανθρώπινη ζωή. Από πλευράς Δήμου οι δημότες που επέστρεψαν σώοι από τη ναυτική τραγωδία θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας.