ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η Κομισιόν ενέκρινε το πρόγραμμα της Ρένας Δούρου ύψους 1,14 δισ.

Ρένα Δούρου, περιφερειάρχης Αττικής.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014-2020, προϋπολογισμού 1,139 δισ. ευρώ το οποίο είχε υποβάλλει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η υποβολή του τροποποιημένου προγράμματος έγινε στις 17 Νοεμβρίου , καθώς η κ. Δούρου επέφερε αλλαγές στο προηγούμενο που είχε συντάξει ο προηγούμενος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρούς, ενισχύοντάς το κυρίως σε έργα κοινωνικής πολιτικής.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια η έγκριση του Προγράμματος από την Κομισιόν εξασφαλίζει για την Περιφέρεια Αττικής:

* 285 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας
* 267 εκατ. ευρώ για δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης
* 230 εκατ. ευρώ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
* τη δυνατότητα στοχευμένων δράσεων για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας σε περιφερειακό επίπεδο.

«Το πρώτο βήμα του έγκαιρου και ολοκληρωμένου σχεδιασμού έγινε» επισημαίνει η περιφερειακή Αρχή Αττικής και προσθέτει: «Ξεκινά τώρα η επόμενη και πιο καθοριστική φάση. Εκείνη της υλοποίησης μέσα από δημοκρατικές, διαφανείς και συμμετοχικές διαδικασίες, στις οποίες εμπλέκονται η κοινωνία των πολιτών και όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων φορέων». Ως στόχος τίθεται η αποτελεσματική, σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο, διαχείριση των πόρων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος της Αττικής.

Η Ρ. Δούρου φιλοδοξεί να μετατραπεί το νέο ΠΕΠ σε εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Αττικής μέσα από έναν σχεδιασμό που δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (με πόρους για άμεσες επενδύσεις), στην ενίσχυση του παραγωγικού ιστού και στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: