ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Δεκάδα υπουργείων εκτός οικονομικών στόχων το τελευταίο εννεάμηνο

Φωτογραφία αρχείου.

Τα αποτελέσματα των τριμηνιαίων στόχων Φορέων Κρατικού Προϋπολογισμού παρουσίασε, σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών / Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Από αυτά αποδεικνύεται ότι δεκάδα υπουργείων βρίσκεται εκτός οικονομικών στόχων και το τελευταίο τρίμηνο για το 2014

Για τον καθορισμό του ποσοστού υλοποίησης των στόχων ελήφθησαν υπόψη, οι πραγματοποιήσεις των πρωτογενών δαπανών του κάθε Φορέα και η μεταβολή των αντίστοιχων υποχρεώσεων, σε σχέση με το ύψος τους την 31.12.2013.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, λοιπόν, προκύπτει ότι, για το 9μηνο, οι πραγματοποιηθείσες πρωτογενείς δαπάνες, σε συνδυασμό με τη μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων είναι οριακά χαμηλότερες σε σχέση με τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί κατά 545 εκ. € ή 1,6%, έναντι αρνητικής μεγαλύτερης απόκλισης κατά 821 εκ. € ή 3,5% για το α' εξάμηνο τους έτους.

Τα Υπουργεία με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Οι συνολικές πληρωμές, καθώς και η μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων του υπολείπονται του αρχικού στόχου κατά 10 εκ. € ή 13,7%, κυριότερα, λόγω της καθυστέρησης στην ενταλματοποίηση των καταναλωτικών και λειτουργικών δαπανών, καθώς και στην καθυστέρηση των διαδικασιών απορρόφησης του Π.Δ.Ε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Οι συνολικές πληρωμές, καθώς και η μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων του υπολείπονται του αρχικού στόχου κατά 73,7 εκ. € ή 2,7%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην εξοικονόμηση δαπανών λόγω αυξημένων αποχωρήσεων, καθώς και στην καθυστέρηση ενταλματοποίησης λειτουργικών δαπανών. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Οι συνολικές πληρωμές, καθώς και η μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων του υπολείπονται του αρχικού στόχου κατά 60,6 εκ. € ή 21,6%. Η υστέρηση αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός, ότι δεν έχει καταστεί πλήρως λειτουργικός ο νέος τρόπος πληρωμής δαπανών των Αρχών Εξωτερικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι, οι δαπάνες της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: Οι συνολικές πληρωμές, καθώς και η μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων υπολείπονται του αρχικού στόχου όπως είχε τεθεί, κατά 44,5 εκ. € ή 8,6%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην καθυστέρηση ενταλματοποίησης λειτουργικών δαπανών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Οι συνολικές πληρωμές, καθώς και η μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων του υπολείπονται του αρχικού στόχου όπως είχε τεθεί κατά 1,9 εκ. € ή 33,9%, γεγονός που οφείλεται, κυρίως, στην καθυστέρηση ενταλματοποίησης λειτουργικών δαπανών, καθώς και στη μη πραγματοποίηση πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Οι συνολικές πληρωμές κινούνται χαμηλότερα έναντι των στόχων που έχουν τεθεί κατά 156,2 εκ. € ή 23,9%, κυριότερα λόγω της καθυστέρησης υποβολής αιτήματος από τον ΕΛΓΑ για την καταβολή των κονδυλίων για τα Προγράμματα Π.Σ.Ε.Α., καθώς και του επαναπροσδιορισμού του ελλείμματος του Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π. σε επίπεδο χαμηλότερο από το αρχικό και τέλος, της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της διαδικασίας ελέγχου των φακέλων των δικαιούχων για τα προγράμματα γεωργικών επιδοτήσεων. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛ. ΑΛΛΑΓΗΣ: Οι συνολικές πληρωμές, καθώς και η μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων υπερβαίνουν τον αρχικό στόχο κατά 37 εκ. € ή 14,1%, γεγονός που οφείλεται, κυριότερα, στην αυξημένη απορρόφηση των κονδυλίων του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ: Οι συνολικές πληρωμές, καθώς και η μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων υπολείπονται του αρχικού στόχου όπως είχε τεθεί κατά 111,7 εκ. € ή 1,2%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση εφαρμογής του Προγράμματος «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», καθώς και στην καθυστέρηση των διαδικασιών ενταλματοποίησης των καταναλωτικών και λειτουργικών δαπανών. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:  Οι συνολικές πληρωμές συμπεριλαμβανομένου και της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων κινούνται πιο κάτω τους στόχους που τέθηκαν κατά 352,8 εκ. € ή 25,5%. Η απόκλιση οφείλεται, κυριότερα, στη μειωμένη απορροφητικότητα του Π.Δ.Ε., καθώς και στο γεγονός ότι, αναμένονται έργα ΕΣΠΑ να ωριμάσουν για πληρωμή το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ: Η υπέρβαση κατά 352,8 εκ. € ή 28,6% οφείλεται στις δαπάνες του ΠΔΕ, κυρίως λόγω της επίσπευσης εκτέλεσης συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ έργων, της αύξησης των απλήρωτων υποχρεώσεων, λόγω της μεταφοράς έργων από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Π.Δ.Ε. στο Εθνικό, καθώς και στη μετακύληση δαπανών από το 2013 στο 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: