ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δημ. Κουρέτας στο thebest.gr: Το "Ποτάμι" διαλύεται

Ο Δημήτρης Κουρέτας στο thebest.gr: Το "Ποτάμι" διαλύεται- Ο Θεοδωράκης θέλει ένα αρχηγικό κόμμα με βουλευτές άφωνους για να τους  διαπραγματευτεί  με το πολιτικό σύστημα "Θέλει ανθρώπους άοσμους και άχρωμους που να μην έχoυν φωνή για να κάνει κουμάντο ο Θεοδωράκης"
Της ΓΙΩΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
                  (από το thebest.gr)

"Ποταμός"  εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη, είναι ο διαγραφείς από το "Ποτάμι" και εκ των Ιδρυτικών του στελεχών του Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος μιλώντας  στο thebest.gr εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι το "Ποτάμι" πάει για διάλυση και επισημαίνει ότι "ο Θεοδωράκης θέλει ένα αρχηγικό κόμμα με 10- 15 βουλευτές άφωνους για να τους  διαπραγματευτεί ο ίδιος με το πολιτικό σύστημα. Θέλει ανθρώπους άοσμους και άχρωμους που να μην έχoυν φωνή για να κάνει κουμάντο ο Θεοδωράκης ο οποίος όπως αποδεικνύεται ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση" λέει.


Αναφερόμενους στους λόγους που οδήγησαν στη σύγκρουση ο κ. Κουρέτας τονίζει ότι είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις επιφυλάξεις του στον Σταύρο Θεοδωράκη εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι το "Ποτάμι" γίνεται "κάτι άλλο από αυτό που ξεκίνησε, ένα κόμμα χωρίς διαδικασίες, χωρίς διαφάνεια, χωρίς πυξίδα" γεγονός που οδήγησε στην περιθωριοποίηση πολλών εκ των 30 ιδρυτικών στελεχών, τα περισσότερα από τα οποία είτε έχουν αναχωρήσει είτε ετοιμάζονται να αναχωρήσουν".

Τον ρωτάω τι εννοεί όταν λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές διαδικασίες και οργάνωση  και μου λέει: "Κοιτάξτε, το κείμενο της οργανωτικής δομής που κυκλοφόρησε και παραπέμπει σε άλλες εποχές, πέρα από το ότι υπάρχουν και πολλά αστεία πράγματα. Ένα κόμμα, λέει, με  πυρήνες σε κάθε πόλη που θα τους εισηγείται ένας νέος ηλικιακά θα τους πηγαίνει βόλτα στο πάρκο και δεν θα ανοίγει πολιτική κουβέντα αλλά  θα πουλάει κουπόνια.... Καταλαβαίνετε..  Όλα γίνονται ώστε να μην έχουν τα μέλη κανένα αποφασιστικό λόγο και συμμετοχή στην διαμόρφωση της πολιτικής και την καθημερινή πολιτική παρουσία του κόμματος. Με πρόσχημα τάχα τον εθελοντισμό, ο Θεοδωράκης στήνει ένα κόμμα βαθιά αντιδημοκρατικό με βωβά μέλη, κομπάρσους. Και την ίδια ώρα βάζει στο Επικρατείας άτομα που έχουν κλείσει έναν πολιτικό κύκλο και  ευαγγελίζεται το νέο με το παλιό. Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτή την ηλικία  δεν μπορώ να μπώ   σε τέτοιες διαδικασίες. Το μεγαλύτερο έγκλημα από όλα όσα θα γίνουν θα είναι ότι ο Θεοδωράκης θα ακυρώσει και άλλες προσπάθειες νέων ανθρώπων που τυχόν γίνουν στο μέλλον και αυτό είναι το πιο λυπηρό."

Σε ό,τι αφορά τους λόγους που επικαλέστηκαν για την διαγραφή του ο κ. Κουρέτας  απαντά: "Είναι αστεία αυτά. Στις ευρωεκλογές στη Λάρισα, πήρα 3.000 ψήφους  με τον δεύτερο να έχει 1.000. Αυτοί κανονικά θα έπρεπε να με πιέζουν να κατέβω υποψήφιος και όχι εγώ. Είναι εντελώς κουτό. Και βέβαια μιλούν για καταγγελίες που ποτέ δεν είδα. Αλλού είναι το θέμα, και αυτό το δείχνουν οι συνεχείς αποχωρήσεις. Χθες δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σήμερα ο κ. Βανταράκης στην Πάτρα. Υπάρχουν περιοχές που το "Ποτάμι" καταποντίζεται και άλλες που χάνει συνεχώς μέλη  τα οποία δεν  αναγνωρίζουν στο νέο κόμμα αυτό που ήταν όταν ξεκίνησε".
"Απογοήτευση;" είναι η τελευταία μου ερώτηση.

"Ακυρώθηκε μια προσδοκία. Πληγώθηκα. Είμαι όμως καθαρός και συνεχίζω" μου λέει.
Και το φινάλε σαφές: όχι, δεν θα είμαι υποψήφιος με κανέναν στις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχώρησε από το "Ποτάμι" με αιχμές ο Απόστολος Βανταράκης
και αντιδημοκρατικού κόμματος με τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη μονοπρόσωπο "ανώτατο εκτελεστικό όργανο"! Που για …ξεκάρφωμα χρησιμοποιεί το εφεύρημα του "εθελοντισμού" ώστε να μην έχουν τα μέλη κανένα αποφασιστικό λόγο και συμμετοχή στην διαμόρφωση της συγκεκριμένης πολιτικής και την καθημερινή πολιτική παρουσία του κόμματος. - See more at: http://left.gr/news/potami-diorismenoi-syntonistes-kai-perifereiarhes-atypoi-para-potamoi-kai-anti-sygkentroseis#sthash.N8OFjm0d.dpufακυρώσει και πάρα πολλε΄ς προσπάθειες νέων ανθρώπ0ων που θα βγουν μετά ακι θα αδικηθούν.
Κι άλλος Πατρινός, ο Φάνης Γιαλυψός, αποχώρησε από το "Ποτάμι"


Δεν υπάρχουν σχόλια: