"Αποδείξαμε ότι ήμαστε μέχρι σήμερα ρυθμιστές και αύριο θα είμαστε εγγυητές σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας", ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, που έγινε υπό την προεδρία του. Παράλληλα  ο αρχηγός του κόμματος ευχαρίστησε τους βουλευτές που έφυγαν από τους ΑΝΕΛ, "αλλά κράτησαν σταθερή στάση", αναφέροντας τα ονόματα του Βασίλη Καπερνάρου και της Χρυσούλα Γιαταγάνα.


Όπως είπε σε δημοσιογράφους, προτίθεται να πραγματοποιήσει άνοιγμα σε βουλευτές που έφυγαν από τους ΑΝΕΛ, "αλλά κράτησαν σταθερή στάση", αναφέροντας τα ονόματα του Βασίλη Καπερνάρου και της Χρυσούλα Γιαταγάνα, για την οποία μάλιστα όπως είπε "δεν έχει κλείσει με τον ΣΥΡΙΖΑ".

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ανακοινώσει τη συνεργασία του κόμματός του με 22 κινήματα εν όψει εκλογών, ενώ δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος βουλευτής ο Κώστας Ζουράρις, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ με το κόμμα του "Πυρίκαυστος Ελλάδα".

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο Π. Καμμένος φέρεται να σχεδιάζει να προτείνει πρόταση συνεργασίας και στον Βύρωνα Πολύδωρα.

Επίσης ο Π. Καμμένος είπε ότι θα κατεβάσει σε κάθε περιφέρεια συμβολικά ως υποψήφιο βουλευτή έναν άνεργο, τα έξοδα του οποίου θα καλύψει το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ έχου κλείσει περίπου σε ποσοστό 80%. Ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα Παναγιώτης Σγουρίδης είπε ότι υπάρχει διπλάσια ροή υποψηφίων απ' ό,τι στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος του κόμματος θα ξεκινήσει τις προεκλογικές του περιοδείες στις 6 Ιανουαρίου, με πρώτο σταθμό την Αλεξανδρούπολη.

Για τις δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν να παλεύει για την είσοδό του στη Βουλή, ο Π. Καμμένος δήλωσε αισιόδοξος και παρέπεμψε στις εκλογές του 2012, όταν και τότε, όπως είπε, τον έφεραν εκτός Βουλής και τελικά συγκέντρωσε πάνω από 10% την πρώτη φορά και περίπου 8% τη δεύτερη.