ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Το καταστατικό του νέου φορέα της Πάτρας "Μεταρρυθμιστικό Κίνημα Μισθωτών- Συνταξιούχων"



«Όραμά μας είναι: Να γίνουν εκείνες οι μεγάλες, ανατρεπτικές τομές και μεταρρυθμίσεις στο σύστημα εξουσίας της χώρας μας ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύγχρονο ευνομούμενο, κοινωνικό, ισχυρό και ευαίσθητο κράτος και να ανακτήσουμε ως γένος την εθνική μας συνείδηση, υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση». 
Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στις επιδιώξεις του κινηματικού φορέα υπό τον τίτλο:  Μεταρρυθμιστικό Κίνημα Μισθωτών- Συνταξιούχων.
Το καταστατικό του, όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, είναι το παρακάτω: 


Καταστατικό
Μεταρρυθμιστικό Κίνημα Μισθωτών- Συνταξιούχων.
 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ.
 Άρθρο 1.
το πολιτικό κίνημα που ιδρύθηκε την Πάτρα ονομάζεται
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.
Άρθρο 2.
Η έδρα του Κινήματος βρίσκεται στην Πάτρα.
Άρθρο 3.
Το έμβλημα του κινήματος είναι η Κουκουβάγια σύμβολο της σοφίας.
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΎΤΕΡΟ.
Αξίες, Στόχοι.
Άρθρο 4.
Το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα Μισθωτών- Συνταξιούχων είναι πολιτικό κίνημα πού αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες που έχουν σφυρηλατηθεί επί χιλιετίες.
Με βάση την διακήρυξή μας παλεύουμε για την ευημερία την πρόοδο την κοινωνική δικαιοσύνη την εθνική μας αξιοπρέπεια σε μια ισχυρή Ελλάδα στα πλαίσια ενός σύγχρονου Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Αγωνιζόμαστε και στηρίζουμε τις τάξεις των αδύναμων και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους και εργαζόμενους. Το Κίνημά μας πιστεύει στο Δημοκρατικό πολίτευμα που θα προστατεύεται μέσα από αυστηρούς κανόνες και αρχές.
Πιστεύουμε στην ελευθερία την ισονομία και την αντιμετώπιση όλων των πολιτών της χώρας με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις χωρίς καμία διάκριση.
Το κόμμα Μισθωτών -Συνταξιούχων έχει σαν στόχο την διαμόρφωση εθνικής πολιτικής για όλα τα ζητήματα της χώρας. Αγωνίζεται για την σωστή λειτουργία των θεσμών εξουσίας και την διαφύλαξη της ατομικής ελευθερίας ,της δημιουργίας ,της τέχνης και του πολιτισμού. Θα σταθεί απέναντι σε κάθε καταστροφική πράξη σε βάρος των πολιτών, της Πατρίδας και του πολιτεύματος. Στηρίζουμε τα κινήματα που αγωνίζονται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής ,την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ότι σχετίζεται με την πνευματική βελτίωση της Ελληνικής κοινωνίας.
Πιστεύουμε ενισχύουμε και θα προστατεύσουμε με πάθος την ατομική και συλλογική δημιουργία. Το κίνημά μας θα συνεργαστεί με όλα τα δημοκρατικά κόμματα πάντα μέσα στα πλαίσια του συμφέροντος της Πατρίδας και της κοινωνίας και μετά από προγραμματική σύγκλιση.
Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο το εισόδημα των συνταξιούχων και των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Θα αγωνιστούμε για την καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την εξυγίανση και ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος σύμφωνα και με την διακήρυξή μας.
Άρθρο 5
Πιστεύουμε σε μια διαφορετική κοινωνική λειτουργία προοδευτική και σύγχρονη. Αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη κατανομή του πλούτου στον πλανήτη στα έθνη και στις κοινωνίες.
Θα προστατεύσουμε την δημοκρατία την ελεύθερη έκφραση την πολιτιστική δημιουργία τον Ελληνικό πολιτισμό και την γλώσσα μας.
Πιστεύουμε στις αξίες της Ορθοδοξίας με την τεράστια προσφορά στο Έθνος μας κατοχυρώνοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού του κάθε πολίτη.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Άρθρο 6
Οργανωτική δομή.
Τα όργανα του κόμματος κατά σειρά είναι:
1.            Το συνέδριο που είναι και το ανώτατο όργανο του κινήματος
2.            Ο Πρόεδρος .Προσωρινά πρόεδρος είναι ο πρώτος υπογράφων την ιδρυτική διακήρυξη μέχρι το συνέδριο που θα εκλέξει πρόεδρο.
3.            Η κεντρική επιτροπή.
4.            Η κοινοβουλευτική ομάδα.
5.            Η εκτελεστική επιτροπή.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Άρθρο 7.
Αρμοδιότητες:
1) Το συνέδριο σχεδιάζει και καθορίζει την στρατηγική πολιτική του κινήματος .
Εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό.
Εκλέγει τα όργανα του κινήματος.
Αποφασίζει για την πολιτική συνεργασιών και άλλων θεμάτων της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
2) Ο Πρόεδρος εκλέγεται κάθε τέσσερα χρόνια εκπροσωπεί το κίνημα και εκτελεί τις πολιτικές αποφάσεις του συνεδρίου και των άλλων οργάνων.
Έχει το δικαίωμα της σύγκλισης εκτάκτου συνεδρίου και προεδρεύει όλων των οργάνων του κινήματος.
3)Η Κεντρική Επιτροπή Συγκροτείται από το συνέδριο και διαμορφώνει τον πολιτικό σχεδιασμό στο διάστημα ανάμεσα στα συνέδρια. Εξειδικεύει τις πολιτικές αποφάσεις του συνεδρίου και αναλαμβάνει κοινωνική επικοινωνιακή πολιτική.
4)Η κοινοβουλευτική ομάδα λειτουργεί σύμφωνα με κανονισμό που θα διαμορφωθεί από την κεντρική επιτροπή και εισήγηση από τον πρόεδρο.
5) Η εκτελεστική Επιτροπή συγκροτείται από μέλη της κεντρικής επιτροπής και στόχος της είναι να συνδιαμορφώνει μαζί με τον πρόεδρο τις πολιτικές εισηγήσεις και την καθημερινή πολιτική δράση ως ανώτατο καθοδηγητικό όργανο.
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΠΕΜΠΤΟ
άρθρο 8
Μέλη του κινήματος.
Μέλος του κόμματος μπορεί να γίνει κάθε κάτοικος που διαμένει στην Ελλάδα η στο εξωτερικό και αποδέχεται τις θέσεις που καταγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη. .
Η διαγραφή μέλους γίνεται με απόφαση αρμοδίου οργάνου που θα συσταθεί από το συνέδριο. Μέχρι την σύσταση πειθαρχικού οργάνου η Εκτελεστική επιτροπή θα ασκεί τα καθήκοντα πειθαρχικού συμβουλίου.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ.
Άρθρο 9.
Τροποποίηση του καταστατικού γίνεται μόνο από το συνέδριο.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ.
Άρθρο 10.
Το Πολιτικό Κόμμα των Μισθωτών Συνταξιούχων στηρίζεται για την λειτουργία του στην οικονομική εισφορά των μελών του. Ο έλεγχος και η διαχείριση θα γίνεται από τριμελή επιτροπή που θα ορίζεται από την κεντρική επιτροπή.
Ο απολογισμός και η λογοδοσία για την διαχείριση των οικονομικών θα γίνεται ετησίως στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής καθώς και στο συνέδριο που θα υποβάλλονται συνολικά οι διαχειριστικές εκθέσεις των προηγουμένων ετών.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ.
Τελικές διατάξεις.
Άρθρο 11.
Μέχρι την συγκρότηση των οργάνων του κόμματος η ιδρυτική επιτροπή και ο πρόεδρος θα αποφασίζουν για την λειτουργία του και την δράση καθώς και τον ορισμό των μελών που θα ασχοληθούν με τις διάφορες προβλεπόμενες από το καταστατικό επιτροπές. Η ιδρυτική διακήρυξη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καταστατικού και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η εφαρμογή και η τήρηση του καταστατικού είναι υποχρέωση και ευθύνη των μελών του κόμματος όπως και όλων των οργάνων.  
Άρθρο 12. Για οποιοδήποτε θέμα που δεν καλύπτεται από το καταστατικό θα αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή στα πλαίσια των αρχών του Κόμματος.
ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ.

Ζαφειρόπουλος Γιώργος
Γιαννακόπουλος Γιάννης
Διαμαντόπουλος Βασίλης
Ζησιμόπουλος Ζήσης
Καγκελάρη Αθανασία
Κούκιος Βασίλειος
Κουρτέλα Μόνικα
Λιάπης Κωνσταντίνος
Μπαλάσης Διονύσιος
Μπάϊκου Δήμητρα
Μπάρλος Αλέξανδρος
Μπουρμπάκης Ιωάννης
Μπογδάνος Νικόλαος
Τζόλας Παναγιώτης
Παπαγεωργίου Χρήστος
Παπαϊωάννου Τασία

Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος

Παπαπαναγιώτου Νικόλαος

Σταματόπουλος Γεώργιος

Σταμόπουλος Γιάννης

Τσιμπόλης Κωνσταντίνος

Φατούρου Σταματία 

Φατούρος Σωτήρης

Φίλιας Δημήτριος


Δεν υπάρχουν σχόλια: