ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στην ίδια γειτονιά των Αγγέλων με την σύζυγό του Κυριακούλα κοιμάται από χθες ο Πατρινός "σαλταδόρος''

Ο πατήρ Βασίλης Σταμόπουλος συνόδευσε μέχρι την τελευταία του κατοικία τον αείμνηστο Γιάννη Σκαναβή.



Έφυγε από την ζωή μόλις δυόμισι μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του Κυριακούλας


Φίλοι, συγγενείς και γνωστοί βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στις 3 στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αρόη Πατρών, όπου απηύθυναν το ύστατο χαίρε στον 88χρονο αγωνιστή Γιάννη Σκαναβή, που ο θάνατός του την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων έσπειρε θλίψη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 90χρονος αδελφός του Κώστας, που δεν επικοινωνεί άριστα λόγω ηλικίας, αφής στιγμής  αντιλήφθηκε το συμβάν του θανάτου, υπέστη σοκ και μόλις που τον κράτησαν οι δικοί  του μην καταρρεύσει.

Η ταφή του Γιάννη Σκαναβή, τελευταίου των κατοχικών σαλταδόρων της Πάτρας έγινε σε κενοτάφιο του δημοτικού Κοιμητηρίου Άγ. Μηνά Λεύκας. Στο ίδιο Κοιμητήριο, λίγα μέτρα πιο πέρα κοιμάται η εν ζωή σύζυγός του Κυριακούλα. Παρά τις προσπάθειες για εξεύρεση μνήματος δίπλα της, δεν κατέστη δυνατή.

Ο Γιάννης Σκαναβής, δεινός σαλταδόρος της γερμανοϊταλικής κατοχής, έφυγε από την ζωή μόλις δυόμισι μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του Κυριακούλας το γένος Τζώρτζη, από την Πάτρα, που συνέβη στις 13 Οκτωβρίου 2014, σε ηλικία 82 ετών.

Ο θάνατος της γυναίκας του με την οποία έζησε επί 66 χρόνια μαζί και την συντηρούσε καθώς ήταν κατάκοιτη τα τελευταία χρόνια, του στοίχισε πολύ κι αυτό το “χτύπημα” τον έκανε να παραιτηθεί από την ζωή, ώσπου τον “βρήκε” πνευμονικό οίδημα, αφού αρνιόταν φαγητό, ακόμη και νερό στο τέλος του,, από την κόρη του Σπυριδούλα και τον γαμπρό του Τάκη Μεσσήνη, στο σπίτι τον οποίων, επί της οδού Ρατζικώστα 13, στη συνοικία Σύνορα, φιλοξενήθηκε τους δυόμισι τελευταίους μήνες, όπου έμεινε χήρος.  

Ο Γιάννης Σκαναβής γεννήθηκε στην συνοικία του Ζαβλάνη το 1926, το επάγγελμά του ήταν κρεοπώλης, αλλά στην ιταλογερμανική Κατοχή με την πείνα, από την ηλικία των 16 χρόνων επιδόθηκε στην vivere pericolosamente ζωή των σαλταδόρων για να επιβιώσει. Μεσούντος του εμφυλίου “κλέβει” την εκλεκτή της καρδιάς του και το 1948 μεταναστεύει στην Αθήνα, εργαζόμενος αρχικά ως κρεοπώλης και μετά ως οδηγός πειρατικού ταξί. Στην Πάτρα επιστρέφει με την σύζυγό του το 1980, κι  από τότε διέμεναν στο Καβουκάκι μαζί με τον εγγονό τους Γιάννη Ανδρικόπουλο.

Με την σύζυγό του απέκτησε την κόρη του Σπυριδούλα, που τον κοίταξε μέχρι τα βαθιά του γεράματα! Ο Γιάννης Σκαναβής, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πιθανολογείται  πως ήταν ο τελευταίος σαλταδόρος της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: