ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Έκκληση από 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προς τον Γ. Παπανδρέου να μην κάνει κόμμα


Γ. Παπανδρέου, φωτογραφία αρχείου Bloomberg.
 
Κ. Λαλιώτης: «Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός "εμφύλιος" και μύρια, μοιραία λάθη»
 
Ύστατη προσπάθεια από έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Α. Λοβέρδο, να μεταπείσουν τον Γιώργο Παπανδρέου ώστε να μην προβεί στη δημιουργία νέου κόμματος, αλλά να συνδράμει στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών ζητούν σήμερα βουλευτές του κόμματος. Στην κίνηση αυτή μετείχαν οι Φώφη Γεννηματά, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιάννης Δριβελέγκας. Γ. Μανιάτης και Δ. Κρεμαστινός.

Το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας που ελήφθη τις τελευταίες ώρες, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Λοβέρδος, υποχρέωση όλλων μας

«Είμαστε τώρα μπροστά σε εκλογές. Υπάρχει υποχρέωση σε όλους μας, παρ' όλες τις πικρίες, τα προβλήματα ή και τη διαφορετικότητα εν μέρει των απόψεων μας, να είμαστε μαζί και να μην διασπαστούμε» δήλωσε ο Α. Λοβέρδος και ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου άκουσε τους βουλευτές και επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

«Η ενότητα για εμάς είναι επιβεβλημένη. Δώσαμε την ικμάδα των δυνάμεων μας, τέσσερα χρόνια, πέντε χρόνια. Προπηλακιζόμενοι. Με όλες τις δυσκολίες πάνω στις πλάτες μας. Για δύο χρόνια ολόκληρα μόνοι μας, χωρίς να μπαίνει κανένας κάτω από τη μπάρα. Μετά με άλλες πολιτικές δυνάμεις» ανέφερε ο Α. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Η συζήτηση ήταν ειλικρινής ήταν πρωτοβουλία των τελευταίων ωρών. Ενότητα, κοινή παρουσία στις εκλογές, κοινά επιχειρήματα και μετά από τις εκλογές συνέδριο με όλα τα θέματα ανοιχτά από την ηγεσία μέχρι τις θέσεις, ήταν αυτό που ζήτησαν οι βουλευτές.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα της άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Α. Λοβέρδος είπε πως η Δημοκρατία θα μιλήσει στις 25 Ιανουαρίου και ευχήθηκε να μιλήσει για το συμφέρον της χώρας «η οποία πρέπει να σταθεί όρθια και να μην οδηγηθεί στα βράχια».

Λαλιώτης, ολέθριο λάθος

Παρέμβαση υπέρ της ενότητας του ΠΑΣΟΚ έκανε με ανακοίνωσή του και ο Κώστας Λαλιώτης. Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι "όλοι έχουμε χρέος, ιστορικό και πολιτικό, σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα, την κοινωνία και τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, να διαφυλάξουμε την συνοχή και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να διαμορφώσουμε μια αυτόνομη στρατηγική ώστε να μην είναι προσάρτημα κανενός".

Επισήμανε επίσης ότι «κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός "εμφύλιος" και μύρια, μοιραία λάθη».

Ραγκούσης: Μην προχωρήσεις
 
Την πεποίθηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει «να μείνει ως έχει με πλήρη καθήκοντα» αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του κινήματος σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών είναι διαφορετικό από αυτό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2012 εκφράζει ο πρώην Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, υποστήριξε ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα πρέπει «να δεσμευτεί ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κινήματος, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2012».

Πρόσθεσε δε ότι «σε αυτή την περίπτωση, ο Γ. Παπανδρέου δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος. Απεναντίας, θα πρέπει να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: