Την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών στον Ιανό κατήγγειλε σε χθεσινή δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη, τονίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο που συνέβη έξω από ένα βιβλιοπωλείο, "η η ιδιοκτησία του οποίου είναι πρωτεργάτης στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τα εξουθενωτικά ωράρια".

Σε δήλωση της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε μεταξύ άλλων:


"Σε αγαστή συνεργασία, η καταρρέουσα κυβέρνηση Σαμαρά και οι μεγαλοεργοδότες, συντονίζουν τις δυνάμεις τους και επιτίθενται στο εργατικό κίνημα με το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει: την ωμή καταστολή, εντός και εκτός εργασιακών χώρων. Τέτοιας κλίμακας επίθεση έξω από βιβλιοπωλείο, δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν είναι τυχαίο ότι συνέβη έξω από τον «Ιανό», η ιδιοκτησία του οποίου είναι πρωτεργάτης στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τα εξουθενωτικά ωράρια, γεγονός που η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει και με σχετική ερώτηση στο κοινοβούλιο.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών και τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν από το πρωί και ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Συγχρόνως, ερωτηματικά δημιουργεί η ολιγωρία των αρμόδιων αρχών, σε ότι αφορά τη μήνυση που κατέθεσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, κατά της διευθύντριας του «Ιανού». Φαίνεται ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κίνηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Στο παρά πέντε της πτώσης της, η κυβέρνηση, αφήνει ως υστερόγραφο τον βασικό τρόπο «νομιμοποίησης» της αντεργατικής πολιτικής της. Την καταστολή κάθε κινητοποίησης, όπως σήμερα στον «Ιανό» και τις Σκουριές. Το καθεστώς της άγριας λιτότητας και του αυταρχισμού φτάνει στο τέλος του. Ήταν ο τελευταίος τους σπασμός".

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης των συλληφθέντων σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.