ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Να διατεθούν 50 από τις 425 θέσεις υποψηφίων στους συνεργαζόμενους με τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Διαρκές συνέδριο του κόμματος για το εκλογικό πρόγραμμα συγκαλείται το Σαββατοκύριακο

Την διεξαγωγή του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο για το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στη χθεσινή της συνεδρίαση.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή με αντικείμενο την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος.

Νωρίτερα σίγουρος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας παράλληλα τον πολιτικό στόχο επίτευξης της αυτοδυναμίας, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σε μια προεκλογική αντιπαράθεση εξαιρετικά σύντομη, ζήτησε από όλους/ες να είναι πολύ προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Κώδικας δεοντολογίας και συμμαχίες, είναι μερικά από τα θέματα που συζητούνται: στο τελευταίο ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε να διατεθούν 50 από τις 425 θέσεις υποψηφίων σε πολιτικά στελέχη άλλων κομμάτων/ σχηματισμών που θα συνεργαστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τη δική του προγραμματική βάση. Πάντως, η χθεσινή αναφορά του να μην υπάρχουν σύμμαχοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι κανόνας χωρίς εξαιρέσεις, διευκρίνιζαν εξάλλου πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια κρίσιμη εκλογική μάχη είναι μπροστά μας», παρατήρησε εισαγωγικά, μια μάχη που φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς και ευρωπαϊκού ειδικότερα, ενδιαφέροντος. Ενώ οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα καθορίσουν και την ευρωπαϊκή πορεία, συμπλήρωσε.

«Η πτώση της κυβέρνησης δεν ήταν τυχαίο γεγονός», παρότι εκείνη «επεδίωξε με κάθε τρόπο τους 180», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την εξής προσθήκη: «Το γεγονός ότι δεν πέτυχε το στόχο της έχει να κάνει με τις δικές μας προσπάθειες», υπογράμμισε για να καταλήξει στη συγκεκριμένη αναφορά, «η συγκυρία είναι δύσκολη, αλλά δεν μπορούμε να φαντασθούμε στιγμή χωρίς δυσκολίες».

«Στόχος μας», σημείωσε, «να μεγιστοποιήσουμε την εκλογική νίκη για να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη Βουλή, αλλά για να επιτευχθεί αυτό έχει προϋποθέσεις», υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας, ζητώντας από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από τη μάχη του 2012», τότε δηλαδή το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς που είχε έλθει αντιμέτωπο με κλίμα κινδυνολογίας και φόβου.

«Πρέπει όμως να προσέξουμε ταυτόχρονα τι κάνουμε εμείς, ιδίως την παρουσία μας στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Ο χρόνος είναι λίγος…», όπως είπε. Στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. ξεκίνησε εξάλλου η συζήτηση για τον κώδικα δεοντολογίας που θα δεσμεύει τους βουλευτές και η οποία θα συνεχισθεί αύριο. Ζήτησε συγκεκριμένα να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα αυτά, γιατί αποτυπώνουν το αξιακό φορτίο της αριστεράς.

Αυτό που θα κρίνει, είπε με έμφαση ο Αλ. Τσίπρας, από το «αν θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ, όπως λένε ορισμένοι, σχετίζεται και με το αν θα επιτρέψουμε εμείς να εμφανισθούν φαινόμενα τύπου ΠΑΣΟΚ» (παραγοντισμός κ.α.).

«Οι αντίπαλοί μας θα μας ήθελαν απομονωμένους, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χαρά», ήταν η επισήμανσή του στο ζήτημα των συμμαχιών και «βάση συγκρότησης των συμμαχιών μας είναι το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», στην επικαιροποιημένη μάλιστα μορφή του, πλην όμως «δεν μπαίνουμε σε λογική παζαριών, δεν τάζουμε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μέγιστη κοινωνική διεύρυνση, υποστήριξε ακόμη και κατέθεσε πρόταση 50 από τις 425 θέσεις υποψηφίων στα ψηφοδέλτια να καταληφθούν από πολιτικά στελέχη άλλων πολιτικών σχημάτων και κομμάτων, υπό τον όρο ότι δεσμεύονται πάνω στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κεντρική επιτροπή θα συνεδριάσει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κ.Ε. στο cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 61) με θέμα την προετοιμασία του κόμματος για την εκλογική μάχη.

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί Διαρκές Συνέδριο στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο.

Τις εργασίες του διαρκούς συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, Σάββατο 3/1 το απόγευμα, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κ.Ε. στο cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 61) με θέμα την προετοιμασία του κόμματος για την εκλογική μάχη.

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί Διαρκές Συνέδριο στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο.

Τις εργασίες του διαρκούς συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, Σάββατο 3/1 το απόγευμα, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Παπαδημητρίου Νίκος - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: