ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Avaaz - το 2015 ανατέλλουμε - μένουν 24 ώρες!‏

Απίστευτο! Ξεπεράσαμε τον αρχικό μας στόχο – ας φτάσουμε το διπλάσιο μέχρι το τέλος του χρόνου!! Δες εδώ το email —
Aγαπητά μέλη του Avaaz, αυτό το μήνυμα πηγάζει απ’τα βάθη της καρδιάς μου --


Ορθώνοντας το ανάστημά μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ας δημιουργήσουμε τέτοιες μαγικές στιγμές το 2015!
Η κατάσταση που επικρατεί είναι αβέβαιη.

Ο πόλεμος εξαπλώνεται, η πολιτική του τρόμου είναι σε άνοδο, καταστρέφουμε τον πλανήτη μας κι η κλιματική αλλαγή απειλεί την ίδια μας την επιβίωση.

Κι όμως – η δύναμη των γυναικών μεγαλώνει, η δημοκρατία και το διαδίκτυο εξαπλώνονται κι η παγκόσμια φτώχια έχει μειωθεί κατά το ήμισυ – ποτέ πριν οι απλοί πολίτες δεν είχαμε τόση δύναμη στα χέρια μας για ν’αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να καθορίσουμε την ίδια μας τη μοίρα.

Αισθάνομαι ότι ισορροπούμε ανάμεσα στα βαθύτερα όνειρά μας και τους πιο αρχέγονους φόβους μας, κι αντιμετωπίζουμε ένα δίλλημα – να ορθώσουμε το ανάστημά μας στις προκλήσεις των καιρών μας ή να τα παρατήσουμε.

Θα ανατείλει η ανθρωπότητα; Αυτό ίσως εν μέρει να εξαρτάται από εμάς. Είμαστε πλέον 40 εκατομμύρια κι αποτελούμε το μεγαλύτερο ακτιβιστικό κίνημα που υπήρξε ποτέ. Το περασμένο φθινόπωρο, εκατομμύρια από εμάς συσπειρωθήκαμε και βοηθήσαμε να δοθεί νέα πολιτική βαρύτητα στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Ήταν μαγικό. Όσο καταπληκτικοί είναι κι οι χιλιάδες από εμάς που δηλώσαμε εθελοντές στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Έμπολα, διακινδυνεύοντας στην κυριολεξία τις ζωές μας. Και τα εκατομμύρια από εμάς που αναλάβαμε δράση για να προστατεύσουμε τους ωκεανούς μας και να σταματήσουμε το εργοστάσιο της Monsanto.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολίτες – όλοι μου λένε το ίδιο πράγμα, ότι φέρνουμε ελπίδα. Κι αυτό είναι που έχει ανάγκη ο κόσμος μας. Η ελπίδα είναι που φέρνει την ανατροπή. Μέσα απ΄την ελπίδα μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας.

Ζητάμε μόνο μία φορά το χρόνο – γι’αυτό, αν πιστεύεις ότι είναι σωστό, δεσμεύσου να γίνεις υποστηρικτής/ρια του Avaaz για το 2015, πρόσφερε στον κόσμο ένα δώρο ελπίδας και βοήθησέ μας να ορθώσουμε ανάστημα σ’αυτή την κρίσιμη περίοδο – θα χρεωθείς μόνο αν πιάσουμε το στόχο των 20.000 νέων υποστηρικτών:


Αν στηρίξεις τώρα, θα δώσεις τη δυνατότητα στο Avaaz να σχεδιάσει υπεύθυνα μακροπρόθεσμα έξοδα λειτουργίας όπως η μικρή αλλά καταπληκτική μας ομάδα, η ιστοσελίδα μας, η τεχνολογική μας υποστήριξη κι η ασφάλεια των συστημάτων μας (η οποία κοστίζει ακριβά όταν οι εκστρατείες μας βάζουν στο στόχο ισχυρά πρόσωπα!). Σημαίνει επίσης ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε περιπτώσεις κρίσης και να δρούμε χωρίς καθυστέρηση σε κάθε ευκαιρία.

Αν 20.000 από εμάς δεσμευτούμε να στηρίξουμε, θα επιτρέψουμε στο κίνημά μας να ενισχύσει όλες τις δράσεις του για του χρόνου, βοηθώντας να σωθούν ζωές σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής ανάγκης, προστατεύοντας το περιβάλλον και τα άγρια ζώα, υποστηρίζοντας τη δημοκρατία, καταπολεμώντας τη διαφθορά, προωθώντας την ειρήνη και μειώνοντας τη φτώχια.

Μία δωρεά στο Avaaz έχει διπλό αντίκτυπο -- αφενός γιατί οι δωρεές μας φέρνουν άμεσα αποτελέσματα ενισχύοντας συγκεκριμένες εκστρατείες, κι αφετέρου γιατί κάθε δωρεά μας βοηθά να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κίνημα που θα φέρει αποτελέσματα στις επόμενες δεκαετίες. Είναι μια επένδυση τόσο με άμεσα όσο και με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τα παιδιά μας και το μέλλον του πλανήτη μας. Κάνε κλικ εδώ για να στηρίξεις:

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €2

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €4

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €8

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €16

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €32

Αν θέλεις να στηρίξεις με κάποιο άλλο ποσό, κάνε κλικ εδώ.

Μαζί δώσαμε εκατομμύρια σε ανθρωπιστική βοήθεια, παίξαμε σημαντικό ρόλο στο να εμποδίσουμε την εξάπλωση της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΜΜΕ του Ρούπερτ Μέρντοκ, καταφέραμε δεκάδες εθνικές και παγκόσμιες νίκες για την κλιματική αλλαγή, μπλοκάραμε μεγάλα σχέδια της Monsanto, προστατεύσαμε τεράστιες εκτάσεις ωκεανών και δασών, ανανεώσαμε τη διεθνή απαγόρευση φαλαινοθηρίας, βοηθήσαμε στην προστασία των ελεφάντων και των ρινόκερων, υποστηρίξαμε δημοκρατικά κινήματα (απ’ τη Βιρμανία και τη Ζιμπάμπουε ως την Παλαιστίνη και τη Ρωσία), σταματήσαμε τη συμφωνία ACTA κι άλλες προσπάθειες για την λογοκρισία του διαδικτύου, εναντιωθήκαμε στον άδικο πόλεμο στο Ιράκ και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Guantanamo και στηρίξαμε πληροφοριοδότες όπως ο Snowden και η Manning όταν χρειαζόταν. Μέσα από εκατοντάδες νίκες, το κίνημά μας έχει αποδείξει ότι δεν μασάει, είναι πιστό στις αρχές του κι αποτελεσματικό στην προσπάθεια οικοδόμησης του κόσμου που όλοι ονειρευόμαστε.

Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών μας, πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Πρέπει ν’αναμετρηθούμε με τις κυβερνήσεις και τις πολυεθνικές που βρίσκονται πίσω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Για να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή πρέπει να τα βάλουμε με τις πανίσχυρες πετρελαϊκές εταιρίες και να βγούμε νικητές. Για να κερδίσουμε τη μάχη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρέπει να πιέσουμε τις κυβερνήσεις που τα καταπατούν, κι αυτές έχουν τεράστια δύναμη. Η δύναμη των 40 εκατομμυρίων πολιτών μπορεί να είναι ασταμάτητη, αλλά η απελευθέρωση αυτής της δύναμης απαιτεί ένα ταξίδι με πυξίδα την εμπιστοσύνη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος κι ανυπομονώ να δω τον επόμενο σταθμό αυτού του ταξιδιού μας:

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €2

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €4

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €8

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €16

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €32

Αν θέλεις να στηρίξεις με κάποιο άλλο ποσό κάνε κλικ εδώ.

Η εύρεση οικονομικών πόρων είναι συχνό πρόβλημα για τις οργανώσεις κοινωνικής αλλαγής. Αν δεχόμασταν χρήματα από κυβερνήσεις και εταιρίες, θα βάζαμε σε σοβαρό κίνδυνο την αποστολή μας. Η χρηματοδότηση από μεγάλους χορηγούς επίσης προϋποθέτει δεσμεύσεις. Και οι έρανοι μέσω τηλεόρασης και ταχυδρομείου ή πόρτα με πόρτα συχνά κοστίζουν όσο και τα χρήματα που συγκεντρώνουν! Γι’ αυτό και το μοντέλο διαδικτυακών μικρο-δωρεών του Avaaz είναι ο καλύτερος τρόπος για να τροφοδοτηθεί ο κινητήρας της κοινωνικής αλλαγής, κι αποτελεί σημαντικό κομμάτι της υπόσχεσης του κινήματος μας.

Αν καταφέρουμε να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των υποστηρικτών μας, το κίνημά μας κι ο αντίκτυπός του θ’ανεβούν επίπεδο. Ειλικρινά ανυπομονώ.

Ανεξαρτήτως του αν δεσμευτείς να στηρίξεις σήμερα, θα ήθελα να ξέρεις πόσο ευγνώμονες είμαστε, και η ομάδα αλλά και εγώ προσωπικά, για τη σοφία, την αφοσίωση και την ανθρωπιά σου. Είναι πραγματική χαρά να δουλεύουμε για σένα! Και είμαι σίγουρος πως μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε.

Με αγάπη, ελπίδα και ευγνωμοσύνη

Ο Ricken κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

ΥΓ. Σε περίπτωση που ακόμη το σκέφτεσαι, δες παρακάτω 11 επιπλέον λόγους για να στηρίξεις τη δράση του Avaaz :)

1ος λόγος: Η δράση μας φέρνει αποτελέσματα

Έχουμε πάνω από 40 εκατομμύρια μέλη σε κάθε χώρα του κόσμου και τη δυνατότητα να κινητοποιούμαστε και να αναλαμβάνουμε αστραπιαία δράση πάνω σε φλέγοντα ζητήματα. Έτσι φέρνουμε αποτελέσματα. Μαζί σώσαμε ζωές στην Αϊτή και τη Βιρμανία, ανατρέψαμε κυβερνητικές αποφάσεις στη Βραζιλία και την Ιαπωνία και πιέσαμε με επιτυχία για διεθνείς συνθήκες πάνω σε θέματα όπως η απαγόρευσή των βομβών διασποράς και η προστασία των ωκεανών μας… κι αν το Avaaz ήταν χώρα, θα ήμασταν ο 25ος μεγαλύτερος δωρητής στην μάχη κατά του Έμπολα. Ο πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλειου είπε: «Έχετε προάγει τον ιδεαλισμό στον κόσμο μας… μην υποτιμάτε την επιρροή που έχετε στους διεθνείς ηγέτες», ενώ tο Economist αναφέρει ότι το Avaaz «παραδίδει ένα εκκωφαντικό, αφυπνιστικό κάλεσμα στους ηγέτες του κόσμου». Ο Al Gore είπε: «Το Avaaz δίνει έμπνευση και έχει ήδη κάνει τη διαφορά». Είμαστε μόλις 8 χρόνων αλλά αυξανόμαστε με γοργούς ρυθμούς. Όσο τα μέλη μας συνεχίζουν να συμμετέχουν στο κίνημά μας και να στηρίζουν τη δράση μας, τόσο μεγαλύτερη επιρροή αποκτάμε.

Δεσμεύσου να στηρίξεις εδώ.

2ος λόγος: Κάθε δωρεά στο Avaaz είναι μια επένδυση που φέρνει μακροχρόνια κοινωνική αλλαγή

Η δωρεά σου στο Avaaz χρηματοδοτεί εκστρατείες με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο οι οποίες προσελκύουν ακόμη περισσότερα μέλη. Δηλαδή η δωρεά σου αφενός στηρίζει συγκεκριμένες δράσεις, αφετέρου βοηθάει το κίνημά μας να μεγαλώσει. Αυτά τα νέα μέλη με τη σειρά τους θα συμμετέχουν, θα αναλάβουν δράση και θα δωρίσουν. Με άλλα λόγια θα πολλαπλασιάσουν το κοινωνικό αντίκτυπο της δωρεάς σου και θα τη μετατρέψουν σε μακροχρόνια και ολοένα και πιο δυνατή πηγή κοινωνικής αλλαγής. Έχει τεράστια αξία το να προσφέρεις αυτού του είδους διττής, μακροχρόνιας επίδρασης.

3ος λόγος: Έχουμε μια ομάδα διεθνούς κύρους που κάνει εξαιρετική δουλειά

Ο ακτιβισμός, οι πολιτικές εκστρατείες και η κοινωνική αλλαγή είναι μια σοβαρή και απαιτητική δουλειά. Όσο πιο ικανή είναι η ομάδα μας, τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο έχει η κάθε δωρεά. Το Avaaz προσελκύει πραγματικά τους καλύτερους ακτιβιστές και ακτιβίστριες στον κόσμο.

4ος λόγος: δεν έχουμε γραφειοκρατία

Το Avaaz είναι ένα τεράστιο δίκτυο πολιτών, αλλά η οργάνωση μας είναι πολύ μικρή. Είμαστε μονάχα 69 ακτιβιστές με κάποια λειτουργική και τεχνική υποστήριξη. Σε αντίθεση, οι μεγάλες, παγκόσμιες ΜΚΟ έχουν εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες προσωπικό. Η μικρή μας ομάδα δεν έχει χρόνο για γραφειοκρατίες, μανατζεριλίκια ή οτιδήποτε άλλο εκτός της οργάνωσης αποτελεσματικών εκστρατειών.

5ος λόγος: Είμαστε φορολογικά υπεύθυνοι και ελεγχόμαστε τακτικά

Υπάρχει πολύ καχυποψία στον κόσμο σχετικά με το πώς οι ΜΚΟ χρησιμοποιούν τις δωρεές που δέχονται. Τις πιο πολλές φορές αυτή η καχυποψία είναι άστοχη. Οι περισσότεροι οργανισμοί απαρτίζονται από τίμιους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να προσφέρουν στον κόσμο. Με το Avaaz πάντως μπορείτε να είστε σίγουροι. Ένας απ’τους λόγους είναι επειδή είμαστε υποχρεωμένοι απ’το νόμο να υποβαλλόμαστε σε έλεγχο κάθε 12 μήνες. Αυτός ο έλεγχος είναι εξαιρετικά ενδελεχής και γίνεται σε κάθε πτυχή των βιβλίων μας και των χρηματοοικονομικών πρακτικών μας. Έχουμε ελεγχθεί 8 φορές από τότε που ξεκινήσαμε και κάθε φορά μας δόθηκε ένα πεντακάθαρο πιστοποιητικό (για λεπτομέρειες, κάνε κλικ εδώ).

Δεσμεύσου να στηρίξεις εδώ.

6ος λόγος: Στηρίζουμε χρηματικά άλλες προσπάθειες όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο ή πιο αποτελεσματικό

Το Avaaz έχει δωρίσει περίπου 10 εκατ. δολάρια σε άλλους οργανισμούς, επειδή κρίναμε πως ήταν πιο κατάλληλοι να φέρουν αποτελέσματα πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. Για παράδειγμα, χορηγήσαμε 2 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή του Έμπολα, 1 εκατ. σε κορυφαίο οργανισμό διάσωσης τροπικών δασών, 1,6 εκατ. δολάρια σε μοναχούς της Βιρμανίας και ανθρωπιστικές ομάδες και 1,3 εκατ. σε ανθρωπιστικές οργανώσεις της Αϊτής (δες εδώ το βιντεάκι). Ο τρόπος με τον οποίο στηρίζουμε άλλους οργανισμούς είναι επίσης μοναδικός. Τα περισσότερα ιδρύματα ακολουθούν χρονοβόρες διαδικασίες και έχουν πολλούς περιορισμούς που τα καθιστούν αργά, γραφειοκρατικά και ακατάλληλα για την στήριξη ακτιβισμού. Το Avaaz βρίσκει πάντα τους καλύτερους ανθρώπους και οργανισμούς και δεν τους μανατζάρει αποπνικτικά, απλά τους στηρίζει να κάνουν αυτό που εκείνοι ξέρουν καλύτερα.

7ος λόγος: Είμαστε 100% ανεξάρτητοι

Το Avaaz σε καμία περίπτωση δε δέχεται χρήματα ούτε από κυβερνήσεις ούτε από ιδιωτικές εταιρίες. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για να διασφαλίσουμε ότι η φωνή μας καθοδηγείται αποκλειστικά και μόνο από τις αξίες και απόψεις των μελών μας και όχι από οποιοδήποτε μεγάλο χρηματοδότη ή άλλα συμφέροντα. Παρόλο που για την ίδρυσή μας δεχτήκαμε αρχική χρηματοδότηση από άλλες ΜΚΟ, τώρα σχεδόν το 90% των εσόδων μας προέρχεται από μικρο-δωρεές μέσω του διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι τα μόνα συμφέροντα που εκπροσωπούμε είναι τα συμφέροντα των πολιτών.

8ος λόγος: Παίρνουμε πολιτικές θέσεις (αυτό είναι πολύ σημαντικό)

Οι περισσότερες μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις προσφέρουν φορολογικές εκπτώσεις για τις δωρεές που δέχονται. Αλλά αυτό σημαίνει ότι είναι, κατά κάποιον τρόπο, μερικώς χρηματοδοτούμενες απ’το φορολογούμενο. Οι κυβερνήσεις συχνά χρησιμοποιούν αυτό ως πρόφαση για να επιβάλουν κανόνες στις οργανώσεις σχετικά με το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Ο σημαντικότερος από αυτούς τους κανόνες είναι ο περιορισμός της ελεύθερης έκφρασης και συγκεκριμένα το αν μπορεί μια οργάνωση να επικρίνει, να υποστηρίζει ή να αντιπαρέρχεται με πολιτικούς. Το Avaaz είναι μια σπάνια περίπτωση από την άποψη ότι οι δωρεές που δεχόμαστε δεν εκπίπτουν της φορολογίας. Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε 100% ελεύθεροι να λέμε και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να πιέζουμε τους ηγέτες να ακούν τους πολίτες. Δεδομένου ότι πολλές σημαντικές μάχες κερδίζονται ή χάνονται καθημερινά στην πολιτική αρένα, η ελευθερία μας αυτή μας δίνει προβάδισμα σε σύγκριση με άλλες οργανώσεις οι οποίες αποφεύγουν να παίρνουν πολιτικές θέσεις.

9ος λόγος: Είμαστε εκεί όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες και ευκαιρίες

Οι περισσότεροι οργανισμοί επικεντρώνονται σε ένα μόνο θέμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο να γίνεται, αλλά καμιά φορά σημαίνει ότι προκύπτουν κρίσιμες ανάγκες ή καταπληκτικές ευκαιρίες για κοινωνική αλλαγή οι οποίες παραβλέπονται αφού ο καθένας είναι απασχολημένος με το δικό του θέμα. Οι εκστρατείες του Avaaz όμως επικεντρώνονται στις πιο επείγουσες ανάγκες και ευκαιρίες. Το κίνημά μας βρίσκεται εκεί κάθε φορά όπου χρειάζεται να στραφεί η προσοχή των πολιτών πάνω σε ένα επείγον θέμα.

Δεσμεύσου να στηρίξεις εδώ.

10ος λόγος: Η δημοκρατία είναι στο DNA μας

Οι εκστρατείες του Avaaz καθοδηγούνται απ’τα μέλη μας. Οι προτεραιότητές μας καθορίζονται σε εβδομαδιαία και ετήσια βάση μέσα από δημοσκοπήσεις των μελών μας όπως επίσης και κάθε εκστρατεία που οργανώνουμε. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά έχουμε δουλέψει για την ανάπτυξη μιας εκστρατείας, αν η ιδέα δεν πάρει το πράσινο φως από τα μέλη μας δεν θα την εκτελέσουμε. Έτσι, τα μέλη μας είναι εκείνα που αποφασίζουν συλλογικά, σε καθημερινή βάση για ποιους σκοπούς θα χρησιμοποιηθούν οι δωρεές που λαμβάνουμε.

11ος λόγος: Δεν υπάρχει άλλος οργανισμός σαν κι εμάς

Το Avaaz είναι το πρώτο μαζικό, high-tech, παγκόσμιο κίνημα πολιτών που καθοδηγείται απ’τα μέλη του και αναλαμβάνει δράση πάνω σε οποιοδήποτε θέμα. Σε έναν κόσμο όπου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι παγκόσμια και όπου οι λύσεις τους απαιτούν παγκόσμιες, δημοκρατικές διαδικασίες, το Avaaz βρίσκεται στην πιο κατάλληλη θέση να επιφέρει την αλλαγή. Κανένας άλλος οργανισμός δεν έχει τη δυνατότητα να οργανώσει κινητοποιήσεις μεγάλης κλίμακας και να ασκήσει συντονισμένη δημοκρατική πίεση σε πάνω από 150 χώρες μέσα σε 24 ώρες. Το μοντέλο δημοκρατικής, διαδικτυακής οργάνωσης πολιτών έχει αλλάξει τον τρόπο λήψης πολιτικών αποφάσεων σε αρκετές χώρες, και το Avaaz εφαρμόζει αυτή την πετυχημένη συνταγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ότι μαζί φτιάξαμε το μεγαλύτερο, παγκόσμιο, διαδικτυακό κίνημα στην ιστορία… και είναι μόλις η αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: