ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΔΝΤ - ΕΚΤ - Ντάισελμπλουμ: Θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τη νέα ελληνική κυβέρνηση


«Θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τη νέα ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έπειτα από την πτώση της κυβέρνησης και την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας Προέδρου της Δημοκρατίας από την ελληνική Βουλή.

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο Γ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα του για μια εποικοδομητική συνεργασία με την Ελλάδα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

ΔΝΤ - ΕΚΤ: Δεν σχολιάζουμε, δεν παρεμβαίνουμε


Στην ίδια γραμμή εμφανίζονται με ανακοινώσεις τους ενόψει εκλογών τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΚΤ. Δεν σχολιάζουμε, δεν παρεμβαίνουμε και θα συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από της διαδικασίες. Παράλληλα αποσαφηνίζεται ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης.

«Οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την ολοκλήρωση της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος που υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο διακανονισμό, θα συνεχιστούν μόλις αναλάβει μια νέα κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης».

«Επαφίεται τώρα στο ελληνικό εκλογικό σώμα να αποφασίσει για τη μελλοντική σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Δεν θα επέμβουμε ούτε θα σχολιάσουμε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ.

«Θα αναμείνουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των ελληνικών Αρχών για το πώς να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αξιολόγηση, και θα συζητήσουμε επ' αυτού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η ΕΚΤ τονίζει, πάντως, στην ανακοίνωσή της πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «εντυπωσιακή πρόοδο στη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών της και στην αναμόρφωση της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια», καθώς και ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να επανέλθει σε ανάπτυξη το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: