ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου
"Το χτύπημα της απεργίας των βιβλιοϋπαλλήλων δείχνει τη λύσσα των από πάνω, απέναντι στους από κάτω που παλεύουν για το δίκιο τους και αρνούνται να υποταχθούν" σημειώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στον "Ιανό"

Με αίτημα να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες της χθεσινής απεργίας και να πάψει κάθε δίωξη σε βάρος τους, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι, συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 16).

"Την Κυριακή 28 Δεκέμβρη η βιτρίνα της κουλτούρας και του πολιτισμού έγινε θρύψαλα. Αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι πίσω από αυτή βρίσκεται η πιο στυγνή εργοδοσία, που συμβαδίζει με την κρατική καταστολή και βία" τονίζει ο Σύλλογος. "Το χτύπημα της απεργίας των βιβλιοϋπαλλήλων δείχνει τη λύσσα των από πάνω, απέναντι στους από κάτω που παλεύουν για το δίκιο τους και αρνούνται να υποταχθούν" σημειώνει.

Στο κάλεσμά του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου κάνει εκτενή αναφορά στις κινήσεις της εργοδοσίας στον "Ιανό" για να εμποδίσει την απεργία που είχε κηρυχθεί για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας και στη μήνυση που κατέθεσε, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των απεργών και οι συλλήψεις έξω από το βιβλιοπωλείο. Καταγγέλλει εκβιασμούς προς το σωματείο από τη διεύθυνση του "Ιανού", που υποστήριξε ότι δεν θα προχωρήσει στη διαδικασία διώξεων σε βάρος των συλληφθέντων αν ο Σύλλογος δεν ξανασχοληθεί με το βιβλιοπωλείο. Καταγγέλλει ακόμη την απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ που δέχθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι που είχαν σπεύσει να μάθουν τι θα γίνει με τους συλληφθέντες.

"Η 'ελεύθερη αγορά' θέλει σκλαβωμένους ανθρώπους. Με το κέρδος να είναι πάνω από όλα, τσακίζοντας αξίες, πολιτισμό, ανθρώπους. Ο κόσμος των από πάνω όμως πλέον έχει λόγο να φοβάται. Να φοβάται τον αδιαμεσολάβητο ταξικό αγώνα των από κάτω. Αυτό ως σωματείο το ξέραμε, το είδαμε και σήμερα. Όσα έγιναν μας έχουν πεισμώσει ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο. Αυτό το δρόμο καλούμε και όλα τα σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες, τους εργαζόμενους να βαδίσουμε όλοι-ες μαζί. Για να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο. Για να ξανακάνουμε το συνδικαλισμό μια όμορφη λέξη" υπογραμμίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στον "Ιανό"

"Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων", ζητά με ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την την επέμβαση των ΜΑΤ κατά απεργών στο βιβλιοπωλείο "Ιανός".

Τη διακοπή εμπορικής συνεργασίας με τα βιβλιοπωλεία "Ιανός" ανακοίνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός "Στο Κόκκινο" μετά και από τη χθεσινή απαράδεκτη και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των απεργών του Σωματείου Βιβλίου και Χάρτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: