ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Προσκλητήριο πατριωτικής ευθύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, καλεί σε «Προσκλητήριο προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις» για την φραγή στον ξενοφοβισμό και στον κάλπικο πατριωτισμό των πατριδοκάπηλων της Δεξιάς, που έχτισαν την καριέρα τους, επί 28 χρόνια, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας! Στο αυριανό της φύλλο η εφημερίδα θα φιλοξενήσει ολόκληρο το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που συμφωνήθηκε και από τα δύο κράτη, Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία. Η καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, έχει ξεκινήσει ήδη και θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με όλα τα νόμιμα μέσα, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ιστοσελίδες κ.α.

Στις προοδευτικές δυνάμεις, αλλά και σε κάθε κόμμα, βουλευτή και πολίτη *Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την κύρωση της συμφωνίας 


"Η Ιστορία, είτε θα ανοίξει τον δρόμο στην πρόοδο, είτε θα της γυρίσει την πλάτη φέρνοντας ξανά τη νύχτα της συντήρησης στην πατρίδα μας", υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες υπό τον Αλ. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την κύρωση της συμφωνίας. Τόνισαν δε ότι, κατά τη διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια, "θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε" και ότι "όλα αυτά που ακούγονται είναι περί όνου σκιάς".

Οι πολίτες να διαβάσουν τη συμφωνία με νηφαλιότητα

Επαναλαμβάνοντας τα όσα διευκρινίζονται περί ιθαγένειας και γλώσσας, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα τόσο στους πολίτες, "να διαβάσουν τη συμφωνία με νηφαλιότητα" όσο και στις πολιτικές δυνάμεις και τους βουλευτές να αποφασίσουν με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού. "Στις ιστορικές στιγμές που ζούμε, κάθε εκπρόσωπος του ελληνικού λαού οφείλει να πάρει θέση, με βάση τη συνείδησή του, τις αξίες του, το όραμά του για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. "Οφείλουμε όλοι", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, "να παραμερίσουμε πρόσκαιρα, υποτιθέμενα μικροκομματικά συμφέροντα και να αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού".

Διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε πρόοδο και συντήρηση

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η συμφωνία των Πρεσπών λειτουργεί "ως καταλύτης για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και θέτει στην πράξη τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Ανάμεσα στον ορθό λόγο και την παραδοξολογία. Ανάμεσα στην πατριωτική ευθύνη και την πατριδοκαπηλία". Σε αυτό το πλαίσιο, η Κουμουνδούρου απευθύνει κάλεσμα σε "κάθε γνήσιο πατριώτη, σε κάθε προοδευτικό πολίτη ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο" αλλά και στους "πολίτες που μέχρι στιγμής διαφωνούν με τη συμφωνία. Τους καλούμε να τη διαβάσουν με νηφαλιότητα".

Επιλογή συνείδησης

"Απευθυνόμαστε, ειδικότερα, στους βουλευτές, από όλες τις πτέρυγες, που επί πολλά χρόνια υποστηρίζουν την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία και κατανοούν πόσο εθνικά ωφέλιμη είναι η επίλυση του προβλήματος και πόσο εθνικά επιζήμια η διαιώνισή του" υπογραμμίζεται, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά και σε κάθε βουλευτή τους ξεχωριστά, καλώντας τους να μην στοιχηθούν πίσω από τη Ν.Δ. "της ακροδεξιάς ρητορικής για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα, κάτι τέτοιο αποτελεί στρατηγικό λάθος με ιστορικές συνέπειες".

"Οι όποιες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ", αναφέρεται χαρακτηριστικά, "δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι γι' αυτό το ιστορικό σφάλμα. Σε κρίσιμα θέματα ιστορικής, εθνικής σημασίας, όλοι αναμετριόμαστε με τις αξίες, τις ιδέες και τη συνείδησή μας, μα πάνω από όλα με την Ιστορία". "Και η Ιστορία, είτε θα ανοίξει τον δρόμο στην πρόοδο, είτε θα της γυρίσει την πλάτη φέρνοντας ξανά τη νύχτα της συντήρησης στην πατρίδα μας", σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: "Η επιλογή αφορά τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά και είναι επιλογή συνείδησης".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: