ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Μανάρι μου τα κάναμε (Μακεδονική) Σαλάτα !



Γράφει ο Theodoros Tselepis

Με την βεβαιότητα πως το f/b δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος και τόπος να εκφράσεις τη γνώμη σου και να κάνεις διάλογο θέλω μόνο να καταθέσω τις σκέψεις μου που και καμιά αξία δεν έχουν και δεν αφορούν και κανένα(....)
 Όμως θέλω να σταθώ σε μια κριτική που γίνεται απο κομμάτι της Αριστεράς. Κριτική που γίνεται από τ' αριστερά ή "αριστερά" ανάλογα πως το βλέπει κανείς.


Η άποψη που λέει πως η συμφωνία επιβλήθηκε για να εξυπηρετήσει τις διαθέσεις και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ισχυρών είναι κατανοητή και κατά την άποψη μου σε μεγάλο βαθμό πραγματική. Για να το αντιστρέψω, καμία συμφωνία δεν θα υπήρχε αν πήγαινε κόντρα στα παραπάνω συμφέροντα. 

Βέβαια υπάρχει και η άποψη που εμένα με βρίσκει σύμφωνο, πως η πίεση και η "επιβολή" ήταν προς την άλλη πλευρά και όχι προς την ελληνική. Ή για να είμαι πιο δίκαιος και σωστός η μεγαλύτερη πίεση ήταν προς την άλλη πλευρά. Το πρόβλημα για μένα ξεκινά στο απο εκεί και πέρα. 

Δυστυχώς στην προσπάθεια να στηριχτεί αυτή η άποψη κρίνεται η συμφωνία ως απαράδεκτη που παραδίδει όνομα, ιστορία και γλώσσα στους γείτονες. Όσα δηλαδή λέει και η Δεξιά πιασμένη χέρι χέρι με τους φασίστες. Θα περίμενα την αριστερά που ξεστομίζει όλα αυτά τα εξωφρενικά να είναι πιο ειλικρινής. Να μην τυφλώνεται απο το αντι-Σύριζα μένος. Γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι ν αποδυναμώνει τη σωστή της θέση για την επιβολή της συμφωνίας από τα έξω. 

Υπάρχει βέβαια και το κομμάτι της αριστεράς που απο την πολύ στροφή στ αριστερά βρήκε σε τοίχο ακροδεξιό. Είναι πράγματι τραγικό να βλέπεις επιχειρήματα ακροδεξιών πατριδοκάπηλων να γίνονται θέσεις και απόψεις κάποιας πλευράς της αριστεράς. Είναι όμως φαινόμενο της εποχής. 

Τραγικό για άλλη μια φορά το "Κ"ΚΕ υποχωρεί απο τις θέσεις του και οι απόψεις της Κανέλλη γίνονται κυρίαρχες σ ένα κόμμα που θα έπρεπε να είναι πατριωτικό διεθνιστικό και κομμουνιστικό με όσα μέχρι τώρα ξέραμε για το τι σημαίνουν όλα αυτά. Η ιστορία του και η θυσία των αγωνιστών του ΔΣΕ πετάγεται στα σκουπίδια εντελώς χυδαία και απροκάλυπτα. 

Ντροπή για όλους εκείνους που σώθηκαν περνώντας απέναντι και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν ποτέ στον τόπο τους γιατί δεν θεωρούνταν 'Ελληνες παρά προδότες και γυφτοΣκοπιανοί. 

Άνθρωποι που πολέμησαν μέσα απο τις γραμμές του ΔΣΕ που έχασαν τις περιουσίες τους που δεν τους επιτράπηκε καν να επισκεφτούν τα μέρη που μεγάλωσαν και έζησαν μέχρι τον εμφύλιο. Μεγάλη ντροπή για το "Κ"ΚΕ. 

Τέλος για το ζήτημα του δημοψηφίσματος θέλω να πω το γνωστό. Είναι αδιανόητο να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα για θέματα που αφορούν ένα άλλο κράτος. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. 


Είναι τόσο απλό που μάλλον τελικά είναι "δυσκολονόητο". Σε όλους αυτούς όμως που επιμένουν μιλώντας απο τα αριστερά θα ήθελα να πω πως ένα δημοψήφισμα για τον διαχωρισμό του κράτους απο την εκκλησία, ή ένα για την συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής, ή για την κατάργηση των εικόνων και της προσευχής απο τα σχολεία για παράδειγμα θα οδηγούσε σε αποτελέσματα που θα έδειχνε πόσο "καθυστερημένη" είναι η ελληνική κοινωνία σε τόσο απλά δημοκρατικά ζητήματα. 

Μια κυβέρνηση όμως και μάλιστα αριστερή ή "αριστερή" (δε θα τα χαλάσουμε εδώ) οφείλει να πηγαίνει κι ένα βήμα παραπέρα. Αν δεν είναι έτσι στην Ελλάδα δε θα είχαμε ποτέ το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο, στο σύμφωνο συμβίωσης και σε πολλά ακόμη.
 

Αυτά απο μένα και καλό Σ/Κ αδέρφια. 
_________________
Και μια πρόσκληση σε όλους. Επισκεφτείτε τα χωριά της Φλώρινας. Είναι μαγικά μέρη, γεμάτα Ιστορία. Μιλήστε με ανθρώπους. Θα μάθετε πολλά για τον τόπο και την Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: