ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Χωρισμένη στα δύο η Ν.Δ. για το συλλαλητήριο

Mετριοπαθή στελέχη κρατούν αποστάσεις από τους "γαλάζιους νεομακεδονομάχους" - Προσπάθεια εκ μέρους της ηγεσίας της Ν.Δ. να προετοιμάσει το κοινό των συλλαλητηρίων ενόψει της αναπόφευκτης εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών από μία πιθανή κυβέρνηση της Ν.Δ.

 
Παρών θα δώσουν διαδηλωτές με ασπίδες και περικεφαλαίες, ρασοφόροι (22 μητροπολίτες δίνουν την ευλογία τους με ανακοίνωση), απόστρατοι αξιωματικοί (με στολή εξόδου ή στολή παραλλαγής) και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη βόρεια Ελλάδα

Στολή «μακεδονομάχου» θα φορέσουν σήμερα προβεβλημένοι βουλευτές της Ν.Δ. για τις... ανάγκες του συλλαλητηρίου ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Τα γαλάζια στελέχη που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση της πλατείας Συντάγματος καθώς -όπως θεωρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης- «έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αποτελεί πατριωτικό καθήκον του κάθε Έλληνα να βρίσκεται σε αυτό το συλλαλητήριο».

Στον αντίποδα ωστόσο, πρώην υπουργοί της Ν.Δ. τηρούν πιο μετριοπαθή στάση και εκφράζουν τη θέση ότι «εξωτερική πολιτική δεν ασκείται στις πλατείες».

Η στροφή της Ν.Δ. στο "Μακεδονικό"


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τις παραμονές του πρώτου συλλαλητηρίου των «νεομακεδονομάχων» στη Θεσσαλονίκη πριν από έναν χρόνο ακριβώς (21.01), είχε υποστηρίξει πως «διαπραγμάτευση δεν γίνεται με συλλαλητήρια». Ωστόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. -την επομένη της αντικυβερνητικής συγκέντρωσης με τα εθνικιστικά συνθήματα- ύμνησε την «εντυπωσιακή συμμετοχή, που αποδεικνύει τη μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Η συγκεκριμένη αποστροφή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηματοδότησε την εγκατάλειψη της επίσημης εθνικής γραμμής για το «Μακεδονικό» που διαμορφώθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2008. Η εθνικιστική πτέρυγα του κόμματος κατόρθωσε να «ρυμουλκήσει» τον πρόεδρο της Ν.Δ προς τη δική της σκληρή ατζέντα.

Παρούσα η εθνικιστική πτέρυγα


Σε αυτό το φόντο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε -μέσω Twitter- προσκλητήριο για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο καθώς «η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική», ενώ ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του κόμματος Βασίλης Κικίλιας (που διαμήνυσε πως επίσης θα συμμετάσχει) κάλεσε τον «τον κ. Τσίπρα να κάτσει αναπαυτικά στην πολυθρόνα του στο σπίτι του και να ανοίξει τον δέκτη της τηλεόρασης για να δει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είναι απέναντι στην απόφασή του για τη συμφωνία των Πρεσπών». Σημείωσε δε με στόμφο πως «διέπει οριζόντια την ελληνική κοινωνία ο νέος πατριωτισμός».

Οι χρήστες του Twitter παρατήρησαν την περασμένη Πέμπτη τον κ. Κικίλια να αναρτά ευχές προς τον Αντώνη Σαμαρά χρησιμοποιώντας τη φράση: «Η δική μας Ελλάδα είναι Ελευθερία. Και μάλιστα από τα κόκαλα βγαλμένη». Σύμφωνα με μία γραμμή ενημέρωσης ο πρώην πρωθυπουργός θα παραβρεθεί επίσης στην πλατεία Συντάγματος...

Αποστάσεις από μετριοπαθή στελέχη


Αντίθετα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατέστησε σαφές πως «δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν ότι διά της παρουσίας τους στο συλλαλητήριο θα επηρεάσουν τα πράγματα». Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης ισχυρίστηκε πως «στο συλλαλητήριο εκφράζονται οι εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων πολιτών», ωστόσο διασαφήνισε ότι «εμένα η στάση μου στη Βουλή με χαρακτηρίζει και με προσδιορίζει».

Αντίστοιχα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας επανειλημμένως έχει επισημάνει πως «δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων καθώς η εξωτερική πολίτικη είναι πολύ ευαίσθητο πράγμα για να κρίνεται στους δρόμους».

Η ηγεσία χαμηλώνει τον πήχη προς τους "νεομακεδονομάχους"


Έμπειροι παρατηρητές του χώρου της Κεντροδεξιάς διακρίνουν προσπάθεια εκ μέρους της ηγεσίας της Ν.Δ. να «προετοιμάσουν το κοινό των συλλαλητηρίων» ενόψει της «αναπόφευκτης εφαρμογής από μία πιθανή κυβέρνηση της Ν.Δ. της συμφωνίας των Πρεσπών».

Ήδη «γαλάζιοι» κύκλοι διαμήνυσαν στα ΜΜΕ πως «αν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ γίνεται πλέον μια τυπική και ανεπίστρεπτη υποχρέωση της Ελλάδας. Και αυτό γιατί το άρθρο 2 της συμφωνίας δεσμεύει ρητά την Ελλάδα να μην παρεμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου να κυρώσει μαζί και το πρωτόκολλο»...

Στοχοποίηση βουλευτών

Στο στόχαστρο της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. θα παραμείνουν οι βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση και προσανατολίζονται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών στο τέλος της εβδομάδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχοποίησε -κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- τους «πρόθυμους βουλευτές που ακούγεται ότι βρέθηκαν σε τιμή προσφοράς, έξι σε τιμή μιας ψήφου», ενώ κάλυψε ταυτόχρονα το στέλεχος της Ν.Δ. που παρακινούσε τους «γαλάζιους» οπαδούς σε άσκηση βίας κατά βουλευτών.

Επιπλέον ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης ξεπέρασε σε ακροδεξιό... ζήλο ακόμα και τον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντας «μαχητές της Ν.Δ.» τους τραμπούκους που απειλούν βουλευτές.

Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του Νικήτα Κακλαμάνη να πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από την εμπρηστική ρητορική του προέδρου της Ν.Δ. και άλλων στελεχών καθώς ο αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως «πρέπει να είναι ομόθυμα καταδικαστέες από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρακτικές εκφοβισμού, εκβιασμού και απειλών κατά βουλευτών και να καταδικάζονται πάντα και όχι α λα καρτ»...

Ράσα και περικεφαλαίες στο συλλαλητήριο

Διαδηλωτές με ασπίδες και περικεφαλαίες, ρασοφόροι (22 μητροπολίτες δίνουν την ευλογία τους με ανακοίνωση), απόστρατοι αξιωματικοί (με στολή εξόδου ή στολή παραλλαγής) και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη βόρεια Ελλάδα αναμένεται να δώσουν τον τόνο στο σημερινό συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος.

«Θα είναι ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ» υπογράμμισε με περισσή αισιοδοξία η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας που... φρόντιζε καθημερινά στο Facebook να ανανεώνει την «πανελλαδική λίστα λεωφορείων για μετακίνηση στο συλλαλητήριο της Αθήνας». 

Το ξεκάθαρο εθνικιστικό στίγμα ωστόσο αναμένεται να δώσει « η »μεγάλη ελληνική σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που μετά τη δολοφονία του από επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας έχει γίνει ‘κόκκινο’ πανί για τα Τίρανα, και θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο συλλαλητήριο", όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές...

-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: