ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Η ΕΕ είναι έτοιμη για τα πάντα σχετικά με το Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για μια «τελική συμφωνία» με το Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στον απόηχο των
διαδοχικών υπουργικών παραιτήσεων από τη βρετανική κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου συμφωνίας για το Brexit.


«Είμαστε επίσης προετοιμασμένοι για ένα σενάριο χωρίς συμφωνία. Αλλά προφανώς είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για ένα σενάριο χωρίς Brexit», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Νωρίτερα ο Ντ.Τουσκ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής της ΕΕ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματευτές.

«Αν όλα πάνε καλά, θα διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία του Brexit», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ την παραίτησή τους υπέβαλαν τέσσερις υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα το Brexit, παρασύροντας τη στερλίνα. «Η επιλογή είναι σαφής: η δική μου συμφωνία, καμία συμφωνία ή όχι Brexit», δηλώνει η Τ.Μέι.

Παράλληλα πρόταση εσωκομματικής μομφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αναμένεται να καταθέσει ο βουλευτής των Συντηρητικών, Τζέικομπ Ρις-Μογκ, και υπέρμαχος του Brexit, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών του Συντηρητικού Κόμματος.
Η εν λόγω πρόταση μομφής υφίσταται μετά από πρόταση 48 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος. Η Τ.Μέι μπορεί να ανατραπεί αν ψηφίσουν εναντίον της 158 από τους 315 βουλευτές της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: