ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Δυναμική απάντηση στο νέο φασιστικό παραλήρημα

Χ.Α.: Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός 


«Το νέο φασιστικό παραλήρημα Χρυσαυγίτη στη Βουλή πρέπει να βρει τη συγκροτημένη και  όλου του δημοκρατικού κόσμου», αναφέρει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.


Η ίδια προσθέτει ότι «το μεγαλείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να αμαυρωθεί από κανέναν νεοναζιστή εγκληματία».

Ο βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής 

Τις γνωστές θέσεις της ακροδεξιάς και του φασισμού για το Πολυτεχνείο αναπαρήγαγε για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Λαγός στη Βουλή, ενώ απέδωσε και εύσημα στα ιδιωτικά σχολεία που θα κάνουν αύριο κανονικά μάθημα παρά την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας 

Ο βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής από το βήμα της Βουλής, πέραν του χαιρετισμού του στα ιδιωτικά σχολεία που δεν θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, σημείωσε ότι δεν υπήρχαν νεκροί, ή βαριά τραυματίες από την εισβολή του τανκ.

«Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια" είπε συγκεκριμένα. Έντονη ήταν η αντίδραση στα λεγόμενα Λαγού από όλες τις πτέρυγες στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΙΕΛΕ με ανακοίνωση της ανέδειξε το θέμα, τονίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση συνιστά ανοιχτή παραβίαση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, ενώ σημείωσε πως "πίσω από αυτή την ενέργεια των δήθεν αρίστων, δεν κρύβεται η προσήλωσή τους στο αγαθό της …γνώσης, αλλά η ωμή ιδεολογική τους απόπειρα να ξεχαστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς αποδοκίμασε τα όσα ανέφερε ο εθνικιστής βουλευτής λέγοντας ότι δεν μπορεί να εκστομίζονται τέτοιες ανακρίβειες εντός της Βουλής και δεν μπορεί να αναπαράγεται στο κοινοβούλιο, η φωνή των νοσταλγών της Χούντας.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΕΙΛΕ)

Παρά το γεγονός ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει αύριο την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα σχολεία όλης της χώρας, ορισμένα ιδιωτικά σχολεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν κανονικά μάθημα ή να αφιερώσουν ένα μικρό μέρος της ημέρας για τις εκδηλώσεις. Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΕΙΛΕ) αποδίδοντας την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζει, ενέργεια στην “ωμή ιδεολογική απόπειρα” ορισμένων σχολαρχών “να ξεχαστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου”.

“Την ώρα που η Ακροδεξιά απλώνει τα φτερά της σε όλη την Ευρώπη και το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ορισμένοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων βεβηλώνουν την ιστορική επέτειο του αγώνα της ελληνικής νεολαίας κατά της χούντας παραβιάζοντας κυνικά την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας” τονίζει η ΟΙΕΛΕ, σημειώνοντας ότι “πίσω από αυτή την ενέργεια των δήθεν αρίστων, δεν κρύβεται η προσήλωσή τους στο αγαθό της... γνώσης, αλλά η ωμή ιδεολογική τους απόπειρα να ξεχαστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου”.

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, σε συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία έχουν γίνει απόπειρες να μην τιμάται η επέτειος ή να μη διδάσκονται ποιήματα και τραγούδια «αριστερών» δημιουργών. “Δυστυχώς, οι νοσταλγοί ενός σκοτεινού παρελθόντος για την ελληνική Ιστορία έχουν βάλει πόδι ακόμη και στον ιερό χώρο της εκπαίδευσης. Σημαντική ευθύνη βαραίνει και τον Σύνδεσμο των Σχολαρχών (ΣΙΣ) που υπογείως στηρίζει τους παρανομούντες” καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: