ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Στη συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα με τον Υπουργό

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από την συνάντηση με τον Υπ. Χρ. Σπίρτζη στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.


Φάκελος Σπίρτζη
με αισιοδοξία!

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΟΥ – ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ, ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ΚΑΙ ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ


Η πρόταση του υπουργείου Υποδομών για την λειτουργία του φράγματος Πείρου – Παραπείρου στην Αχαΐα, κατατέθηκε σε ευρεία σύσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα. Όπως ανακοινώθηκε, εντός του Νοεμβρίου θα γίνει η έμφραξη του φράγματος, ενώ σε Ημερίδα που πρόκειται να διεξαχθεί θα παρουσιαστεί η δομή του Φορέα Διαχείρισης του έργου, μετά την κατάθεση απόψεων, επί της πρότασης, από τους φορείς.
Ο κ. Σπίρτζης παρέδωσε τον φάκελο με την πρόταση του Υπουργείου, για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης του φράγματος, στον κ. Κατσιφάρα και στους Δημάρχους Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Ερύμανθου Θάνου Καρπή και τον Αντιδήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Θανάση Ραυτακόπουλο.
Ειδικότερα, η πρόταση περιλαμβάνει, την οικονομική και στελεχιακή συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα τρία πρώτα χρόνια, για την εύρυθμη λειτουργία του Φορέα. Στη συνέχεια με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους τοπικούς φορείς, θα συζητηθεί ο τρόπος συνέχισης της  λειτουργίας και της μετοχικής σύνθεσης.
 Σε πρώτη φάση, στο Φορέα Διαχείρισης θα μετέχουν, το Υπουργείο Υποδομών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι Δήμοι Πατρέων, Ερύμανθου και Δυτικής Αχαΐας.
«Το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς και τη χώρα. Ένα έργο που έρχεται από πολύ παλιά. Είναι η ώρα να γίνει η έμφραξη και ταυτόχρονα να συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, η Περιφέρεια, μαζί με τους Δήμους που εκφράζουν και την τοπική κοινωνία, να ανοίξουν την ατζέντα, να είναι γνώστες της προετοιμασίας που έχει κάνει το Υπουργείο και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να απαντήσουμε. Στόχος, να έχουμε ένα έργο ολοκληρωμένο, λειτουργικό, αλλά και ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, γιατί αφορά στην ύδρευση της Πάτρας, των όμορων Δήμων, αλλά και τη ΒΙΠΕ, είναι ένα έργο του μέλλοντος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.
Στη συνέχεια, η Δήμαρχος Ερυμάνθου κατέθεσε στον Υπουργό μελέτη για τη β΄ φάση του φράγματος, η οποία αφορά επέκτασή του, την οποία παρέλαβε ο Υπουργός, προκειμένου να εξεταστεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συνεχιστεί. 

Ολυμπία οδός, Πατρών - Πύργου
Επίσης, σε ό,τι αφορά το θέμα της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού και κυρίως το μέρος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε πως, αμέσως μετά την έγκριση των 6 τμηματικών εργολαβιών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σε εκδήλωση στον Πύργο, θα παρουσιαστούν η πορεία υλοποίησης του έργου και η επιλογή των διαγωνιστικών διαδικασιών του.
«Για εμάς, είναι το μεγαλύτερο θέμα και ιδιαίτερα σημαντικό έργο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «ακόμα και μία ώρα μετά από κάθε συνάντηση θα μπαίνει το ίδιο θέμα». Επίσης, ενημέρωσε τον Υπουργό για την Επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου, που ήδη έχει συσταθεί και εκπρόσωπός της θα παρευρίσκεται πλέον σε κάθε συνάντηση. Στη συνάντηση συμμετείχε η Περιφερειακή Σύμβουλος Εύη Βεργοπούλου, η οποία εκπροσωπούσε την Επιτροπή.
Η σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρα - Πύργος
Σχετικά με τη χρηματοδότηση της Σιδηροδρομικής Γραμμής Πάτρα – Πύργος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εξασφαλίσει ήδη το 50% της χρηματοδότησης, έχοντας στις προτεραιότητές της τη λειτουργία του τρένου. Ο προαστιακός μέχρι την Κάτω Αχαΐα, η επαναλειτουργία της θεματικής σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία και η σύνδεση της Πάτρας με τον Πύργο, συνιστούν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τον οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εξασφαλίσει ένα σημαντικό μέρος των πόρων.
           Η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό και ο κόμβος στο Μενίδι

Για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ για το έργο του κόμβου στο Μενίδι, έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Υποδομών, η πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, για εκπόνηση μελέτης από την παραχωρησιούχο εταιρεία και στη συνέχεια η υλοποίησή του.
«Είναι μια σειρά από υποδομές στη Δυτική Ελλάδα που αποτελούν προτεραιότητα και για την Κυβέρνηση, πρωτίστως για την τοπική κοινωνία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση που πρέπει να γίνει, στη χώρα και στη Δυτική Ελλάδα. Είναι μια περιοχή που έχει υποφέρει πάρα πολλά χρόνια, από την έλλειψη και την καθυστέρηση ολοκλήρωσης κάποιων κρίσιμων υποδομών», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας «Ο Περιφερειάρχης, η  υπομονή και η εμμονή για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της Δυτικής Ελλάδας, είναι αξιοζήλευτη και ανταποκρινόμαστε σε αυτή».

Ποιοι συμμετείχαν
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Σπαρτινός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, οι Δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Ερύμανθου Θάνος Καρπής, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Εύη Βεργοπούλου ως Εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Ολυμπία Οδό, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, ο ειδικός συνεργάτης της ΠΔΕ Βαγγέλης Καραχάλιος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: