ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ο ταρτουφισμός για τα μαύρα χρόνια 2012 και το 2013!


Ακούω από το πρωί να συζητούν  για την «περίοδο της ντροπής», της «μεγάλης καταστροφής», αυτής που επέφερε τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων των 63 δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικά -τόσα είναι αυτά που επήλθαν ως μειώσεις όλο αυτό το διάστημα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας- και προσπαθεί ένοχα ο καθένας να βγάλει τον εαυτό του, την ουρά του απέξω…


Αυτά είπε ο υπ. Τάσος Πετρόπουλος προ ημερών και έσπευσαν κάποιοι Ταρτούφοι δημοσιογράφοι να σχολιάσουν έως και να αποδόσουν αναδρομικά σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους. Μάλιστα κάποιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ως γαλαντόμοι εδέχθησαν να μην τα διεκδικήσουν και ο Πρόεδρος της Βουλής δικαίως αναρωτήθηκε. Μα τι να διεκδικήσουν; Από που παραιτούνται; Από κάτι που δεν δικαούνται;

Και ο Τάσος Πετρόπουλος αγανακτισμένος, που η αντιπολίτευση κλαίει για την μη περικοπή συντάξεων και την επιστροφή αναδρομικών δήλωσε: Αυτό είναι ο ταρτουφισμός.  Το 2012 και το 2013, για τις οποίες περιόδους τουλάχιστον έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ήταν Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ– Νέας Δημοκρατίας.  Και τι είναι αυτό το οποίο έρχεστε να μας πείτε, δηλαδή; 

Ότι δεν θα πρέπει εμείς να στηρίξουμε έναν νόμο, ο οποίος σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, που έγιναν με τη συμμετοχή και των δανειστών και του ILO -του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας- και έχουν επικυρωθεί ως ορθές, επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα ενός συστήματος που δεν χρειάζεται να κάνει περικοπές; Έχετε λυσσάξει τόσο καιρό με τις περικοπές και τώρα που βλέπετε ότι μπορεί να μην γίνουν περικοπές, έχετε φαγωθεί να είστε υπερασπιστές των αγωγών για να δοθούν τα αναδρομικά στις υποθέσεις που εσείς μειώσατε.  

Εκείνο που κάναμε εμείς είναι να διατηρήσουμε ένα βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.  Στις διατάξεις του ν. 3863/10  δεν υπήρχε κανένας χώρος επιβίωσης, με τις διαδοχικές μειώσεις που έφερναν. 

Με βάση το περιθώριο που είχε η ελληνική οικονομία, όπως ορίστηκε από το πρώτο μνημόνιο και στον ν.3863/10   που  συνέταξαν οι δανειστές και εσείς υπογράψατε – γιατί έτσι έγινε τότε, κάτω από τις συνθήκες που υποστηρίξατε ότι συνέτρεχαν ως έκτακτες - το 16,2% του ΑΕΠ είναι το ανώτατο όριο δημοσιονομικής δαπάνης για τις συντάξεις. 

Έτσι είναι και γι’ αυτό κάνατε συνεχώς περικοπές, διότι το 16,2% το υπερβαίνατε συνεχώς ως δαπάνη.   Και τώρα     λέτε ότι μετά την ύφεση που προκάλεσε αυτή η κατάρρευση της οικονομίας και έφερε μείωση συντάξεων, άρα και μείωση του ΑΕΠ, να φέρουμε στον παρόντα χρόνο όλες τις μειώσεις, να δώσουμε τώρα εμείς τα περίπου 63 δισεκατομμύρια και να ανατρέψουμε εντελώς ό,τι χτίσαμε.   

Ο  νόμος  4387 δημιουργεί, πραγματικά, προϋποθέσεις βιωσιμότητας και βελτίωσης των παροχών. Το κάναμε, το κάνουμε κατ’ επανάληψη, χωρίς   δικαστικές αποφάσεις. Δώσαμε 354 εκατομμύρια ευρώ  (επιστροφές εισφορών ασθενείας και ΑΚΑΓΕ) χωρίς να γίνουν αγωγές. Αυτό κάνουμε και σήμερα. Όσοι παίρνουν σήμερα τα αναδρομικά δεν έκαναν αγωγές. Κάποιοι από αυτούς είχαν κάνει, δεν έκαναν όλοι. 

Όταν λέμε εμείς ότι θα δώσουμε σε όλους αυτό που πραγματικά δημιουργούμε ως περιθώριο δημοσιονομικής ευχέρειας, το κάνουμε σήμερα, θα το κάνουμε και αύριο και θα το κάνουμε συνεχώς όλα τα επόμενα χρόνια, διότι εμείς μπορούμε να το κάνουμε.

Από την ομιλία του Φ. Κουβέλη

Βεβαίως υπάρχουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας όπως και η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88, παράγραφος 2 του Συντάγματος, που δέχθηκε ότι κατά παράβαση του Συντάγματος, περιεκόπησαν οι συγκεκριμένες αποδοχές. Θα μπορούσε όμως η κυβέρνηση παρά την ύπαρξη των συγκεκριμένων αποφάσεων να παρατείνει το χρόνο καταβολής του συγκεκριμένου ποσού, το οποίο καταβάλλεται για να αποκαταστήσει μία υπαρκτή αδικία. 

Υπάρχει ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος και έτσι η κυβέρνηση έρχεται σήμερα να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό.  Θα έλεγα όμως παραφράζοντας τη σχετική έκφραση ότι δεν είναι μόνο νόμιμο αυτό που γίνεται, είναι και ηθικό. Και είναι ιδιαίτερα ηθικό έναντι μίας κατηγορίας εργαζομένων, ένστολων εν προκειμένω, των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, εάν λάβουμε υπόψη μας ποιες υπηρεσίες προσφέρουν , με αυτοθυσία και προσήλωση στο καθήκον.   

Και η πράξη αυτή της κυβέρνησης όπως εκφράζεται με τη συγκεκριμένη τροπολογία, έρχεται εκτός από την τήρηση της νομιμότητας, να ανταποκριθεί και σε μία διαδικασία αποκαταστατική, που αφορά στο ηθικό στοιχείο, στο οποίο αναφέρθηκα. Αυτό που σήμερα συμβαίνει με την τροπολογία, αποκαθιστά την αδικία, βεβαίως εναρμονίζεται με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και βεβαίως υπηρετεί τη νομιμότητα. 

Ταυτόχρονα όμως υπηρετεί και αναδεικνύει η συγκεκριμένη επιλογή, την απόφαση της κυβέρνησης να αποκατασταθούν όλες αυτές οι αδικίες οι οποίες υπήρξαν στο παρελθόν, συνεπεία της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Για τα αναδρομικά των πανεπιστημιακών και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Για το Υπουργείο Παιδείας, ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε και τα αναδρομικά των Πανεπιστημιακών αλλά και τον διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών για την Ειδική Εκπαίδευση. Και σε λίγες μέρες η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σε βάθος τριετίας, θα προσληφθούν, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, 15.000 εκπαιδευτικοί: 4.500 το 2019, 5.250 το 2010, 5.250 το 2021.  

Έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στήριξαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πρέπει και εμείς να δούμε με ποιο καλύτερο τρόπο  θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στο σύστημα των προσλήψεων.    

Με την καταβολή των αναδρομικών στους καθηγητές του Πανεπιστημίου και καθηγητές των ΤΕΙ, όπως και στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό μαζί και το εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό, λύνουμε μία αδικία από τις πολλές που έχει υποστεί αυτός ο τόπος και από τις πολλές που έχουν υποστεί οι διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες. Το ίδιο  γίνεται και για τους ερευνητές και για τους ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες των ερευνητικών μας κέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: