ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Καλά που δεν πήγαν στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας!

Φωτογραφία αρχείου.
Και οι ντόπιοι παπάδες, ως ντροπαλές κορασίδες ζητούν δημοσιοϋπαλληλίκι - Βλασφημία κατά Ιερωνύμου που μπορεί θα ανοίξει τους επουράνιους καταπέλτες  εναντίον τους, για τα όσα βυσσοδομούν αυτές τις μέρες! 

Και οι παπάδες της Πάτρας επιμένουν στο δημοσιοϋπαλληλίκι,  Όπως πληροφoρούμαστε από το thebest.gr, αλλά θέτουν το συνδικαλιστικό τους αίτημα ως ντροπαλές κορασίδες προς τον αγαπημένο τους και όχι ευθέως όπως το θέτει ο δεσπότης Αιγιαλείας σε αντίθεση με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως  που δηλώνει πως είναι ντροπή να φέρονται ως δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί και όσοι ασχολούνται με τα θέματα της Εκκλησίας!

Εγγράφεται μάλιστα ότι σε κλίμα αγάπης και σύμπνοιας και με την παρουσία του συνόλου σχεδόν των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου 2018 που ήταν και η εορτή του Αγίου Φιλίππου η καθιερωμένη σύναξη των κληρικών που γίνεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων. 

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα βρήκε και ο φιλοχουντικός δεσπότης Αμβρόσιος να εκφράσει την βλάσφημη διάθεσή του στην Αιγιάλεια! 

Και μακάρι τόση ζέση που έδειξαν για το μισθούλι τους, που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν απειλείται, να έδειχναν και για τον απλό πολίτη, που επί επί οκτώ χρόνια οι ανελέητοι σε Ελλάδα και ΕΕ τον είχαν στον πάγκο του... χασάπη για τα χρέη που η «Δεξιά του Κυρίου» -για να θυμηθούμε τον πολιτικά ομόδοξό τους Χριστόδουλο- του είχαν βάλει ως φέσι. 

Και τώρα που πάει η χώρα να υψώσει κεφάλι και να εκσυγχρονιστεί και να απαλλαγεί από τις  δουλείες που της επέβαλαν, κόλλησαν σαν στρίδι πάνω στο Δημόσιο κορβανά, γιατί λέει απειλούνται τα εργασιακά τους κεκτημένα. Λες και δεν πρόκειται να παίρνουν τον μισθό τους, τις συντάξεις τους, τις ασφαλιστικές εισφορές τους και ότι δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος της φάμπρικας!

Η φετινή σύναξη (που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου, καλά που δεν πήγαν στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας) είχε το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον και βαρύτητα λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί με την πρόταση που κατατέθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο  Ιερώνυμο και τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία οι πάνω από 9.000 κληρικοί θα τεθούν εκτός δημοσίου.

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης  Χρύσανθος που ήταν παρών στη σύναξη, ανέφερε στο thebest.gr πως ο  Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ανέλυσε όλα τα θέματα σε κλίμα αγάπης και με την σαφήνεια και πραότητα που τον διακρίνουν και στο τέλος όλοι οι ιερείς έμειναν ικανοποιημένοι. 

Ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σκιαδαρέσης που είναι και υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ερωτώμενος από το thebest.gr είπε πως στη διάρκεια της συνάξεως διευκρινίστηκαν πράγματα που είχαν παρεξηγηθεί όλες αυτές τις μέρες και το συμπέρασμα που προέκυψε, ήταν η σύνταξη ενός κειμένου από τους 250 κληρικούς της Μητροπόλεως Πατρών συμπεριλαμβανομένων του Επισκόπου Κερνίτσης Χρύσανθου & του σεβ. Μητροπολίτου Χρυσοστόμου, το οποίο και θα σταλεί αρμοδίως στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο  Ιερώνυμο ενόψει φυσικά και της ήδη πολυαναμενόμενης συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (των 82 δηλαδή συμμετεχόντων Μητροπολιτών της χώρας) την Παρασκευή 16/11/2018 στη Μονή Πετράκη όπου και θα συζητηθούν όλες οι πτυχές και «γκρίζες» ζώνες αυτής της πρότασης συμφωνίας μεταξύ κράτους και εκκλησίας της Ελλάδος.

Σημ.: Εδώ είναι που ως άλλοι διπλωμάτες ανακάλυψαν γκρίζες ζώνες και στην Εκκλησία. Όχι μόνον στο Αιγαίο, όπως η  «Δεξιά του... κυρίου»!

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι κληρικοί της Μητροπόλεως Πατρών έχουν εμπιστοσύνη στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη, (σημ. Istologiou: έτσι λένε, αλλά εάν αυτό είναι σεβασμός, ένας Θεός ξέρει!) κρατούν χαμηλούς τόνους παρά την έντονη αγωνία ενώ και οι θέσεις τους δεν διαφέρουν από την επίσημη στάση και θέση του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (σημ. του Istologiou: καταλάβατε;) που το πρωί της Τετάρτης 14/11 μετέβη και στη Βουλή και ζήτησε ενημέρωση και συμπαράσταση από τα πολιτικά κόμματα. (Σημ.: Το δηλητήριο του κομματισμού το έχουν μέσα τους και μόνον όταν κοιμούνται δεν το χρησιμοποιούν!).

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, όπως είπε στο thebest ο Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για συμφωνία αλλά για μία πρόταση προς εξέλιξη και συζήτηση αφού τεθεί υπόψη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και πως δεν είναι κάτι τελεσίδικο. Όσο για την παρουσία του πλάι στον Αρχιεπίσκοπο στο Μέγαρο Μαξίμου και για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο κ. Χρυσόστομος ήταν εκ των συντακτών της πρότασης αυτής, άφησε να εννοηθεί πως δεν μετείχε στην επιτροπή αυτή που συνέταξε την περιβόητη αυτή πρόταση που ο ίδιος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος χαρακτήρισε «αυτοκτονία» και πως ήταν παρών δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο έχοντας την ιδιότητα του Εκπροσώπου Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι κληρικοί λοιπόν της Μητροπόλεως Πατρών ομόφωνα έφτιαξαν ένα κείμενο που ήδη διαβιβάστηκε στον Αρχιεπίσκοπο και περιμένουν τις εξελίξεις της κρίσιμης συνεδρίασης της Παρασκευής.

Αυτά διαβίβασαν οι παπάδες της Πάτρας, μαζί με της Αιγιαλείας. Και ερωτά κανείς: Ειδάλλως τι; Έχουν την ψυχή να ανατρέψουν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που ενδέχεται να ανοίξει τους επουράνιους καταπέλτες  εναντίον τους για τα όσα βυσσοδομούν αυτές τις μέρες;


Δεν υπάρχουν σχόλια: