ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Απάντηση του σεβ. Θεοφίλου, στην τυμβωρυχία της Ιθάκης

Σεμνός και τυπικός ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης (φωτογραφία) στάθηκε στο ύψος του, διαχωρίζοντας την Εκκλησία του όλου πληρώματος από την πολιτική!

Ξεκινά έρευνα του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης για τις καμπάνες που χτύπησαν πένθιμα ακροδεξιοί στο νησί!


Ναι στις 22 Αυγούστου δεν περιμέναμε να βαρέσουν χαρούμενα οι καμπάνες, αν και στην Ιθάκη στις 21 Αυγούστου, που εκφώνησε το διάγγελμα ο Πρωθυπουργός, ανήμερα της πρώτης ημέρας χωρίς μνημόνιο, κάποιοι κολλημένοι και Θεόστραβοι της ακροδεξιάς, νόμισαν ότι θα βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο να προγγήξει τον  Πρωθυπουργό, που απάλλαξε την χώρα από τα Μνημόνια. 

Στα οποία τουλάχιστον κατά τα δύο τρίτα μας στρούγκιασαν αυτοί που σήμερα σκίζουν τις δαντέλες τους, και που το 2015 προέτρεπαν την κυβέρνηση της Αριστεράς εναγωνίως, ψηφίστε ότι σας ζητούν οι δανειστές, η χώρα το ζητά, δείξετε ρεαλισμό και υπογράψτε ότι σας βάζουν κάτω από την μύτη του στυλό σας! Αυτά έλεγαν και μην τα ξεχνούμε... Και το 3ο Μνημόνιο το ψήφισαν όλοι στη Βουλή, τον Αύγουστο του 2015.

Μαζί τους ήσαν και κάποιοι άλλοι, που η Ιστορία θα τους αναφέρει στις εσωτερικές σελίδες του βιβλίου της ως ριψάσπιδες, διότι δήθεν δεν ήθελαν να λερώσουν τα χέρια τους ψηφίζοντας, αλλά απαιτούσαν να αφήσει την πρωτοβουλία η κυβέρνηση σε αυτούς που βούλιαξαν την χώρα.  

Δεν περιμέναμε να βαρέσουν χαρούμενα οι καμπάνες, περιμέναμε όμως και περιμένουμε να ορίσουμε εμείς το μείγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η χώρα μας. Εμείς οι πολίτες, που τραβήξαμε το «θάνατο της αλεπούς», και όχι οι δανειστές, θα πούμε το ποια κοινωνική μερίδα πρέπει να ανακουφιστεί πρώτη. 

Ποιοι θα ωφεληθούν από την έξοδο του Μνημονίου και πως θα διαχειριστούμε την ερχόμενη δεκαπενταετία που πέτυχαν οι οικονομικοί διαπραγματευτές της χώρας μας (Τσακαλώτος κλπ)  για να έχουμε καθαρό διάδρομο από δανειακές υποχρεώσεις.

Περιμένουμε, με 24 δις καβάντζα για να βγούμε μόνοι μας στις αγορές, χωρίς την πατρωνία του συντρόφου Πούτιν, που δεν τα χάλασε με τους Μερκελιστές, λόγω πελατειακών σχέσεων, καθώς υπερίσχυσε το κρατικό συμφέρον της διάθεσης στην Γερμανία του 40% από το παραγόμενο ρωσικό αέριο και όχι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για δανειακή διευκόλυνση. Και σήμερα βλέπουμε την Ρωσία να πουλάει όπλα στην Τουρκία, να προσπαθεί την εξαγορά κυβερνητικών βουλευτών και να αλωνίζει στην Β. Ελλάδα οραματιζόμενη το Αυτοκρατορικό Πατριαρχείο της πάλαι ποτέ τσαρικής Ρωσίας, για να αφελληνίσει τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Μ. Ανατολής!

Εμείς ως χώρα θα ορίσουμε και όχι οι δανειστές το εάν και πόσο θα είναι το ύψος της 13ης σύνταξης προς τους συνταξιούχους, το εάν κρίνουμε πως δεν πρέπει να περικοπεί η σύνταξη τον Γενάρη. 

Το εάν μειωθούν οι φόροι και επιδοτηθούν θέσεις εργασίας για να κατέβει περαιτέρω η ανεργία από το 19,5%, που ήταν, όταν την παραλάβαμε στο 27,5% το 2015. 

Αυτά και πολλά άλλα, που περιμένει ο καταταλαιπωρημένος λαός να τα δει να υλοποιούνται από το τέλος του 2018 από αυτούς που δεν χρησιμοποιούν την πολιτική θέση τους για συναλλαγές και αερομεταφορές με το ελικόπτερο του καναλάρχη, για να κάνουν τις διακοπές τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική τους αξιοπρέπεια!

Εάν οι καμπάνες βάρεσαν στην Ιθάκη, αυτές ηχούσαν το πένθος, βαρύ και ασήκωτο, που έπεσε στην συνομοταξία των τρωκτικών του δημόσιου κουμπαρά. Αυτών των κρατικοδίαιτων τρωκτικών, που μας οδήγησαν στην αγκαλιά του απεχθούς ΔΝΤ και των δανειστών, που η ανάγκες το έφεραν να τους ονομάσουμε θεσμούς! Αυτούς τους δήθεν πατριώτες, που ο λαός με την οξυδέρκειά του, τους χαρακτηρίζει με μία λέξη: Λαμόγια!  

Γι αυτό και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης τους αποκήρυξε δημοσίως καθώς ευθυγραμμίστηκε με το χριστεπώνυμο πλήρωμα, που ήταν παρών στην ενθουσιώδη υποδοχή του Πρωθυπουργού της Λευτεριάς. Πλήρωμα που το ίδιο είναι παρών  και στις κυριακάτικες λειτουργίες των εκκλησιών!

«Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του.

«Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως "πάσης τιμῆς ἀξίους". Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία» καταλήγει η δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτη.

Και αυτή είναι η απάντηση εκ των έσω, στην τυμβωρυχία που επιχειρήθηκε από τους ακραίους, οι οποίοι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον εκκλησιαστικό θεσμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: