ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Διαστάσεις πανελλαδικές, παίρνει το eldorado Θήρας


Οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Μανιός, Αντ. Συρίγος, Ν. Συρμαλένιος, ζητούν την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανομίας στην Σαντορίνη, με αφορμή την μαφιόζικη επίθεση στον πολεοδόμο του νησιού.

Παραδίδει κλειδιά

το Δημ. Συμβούλιο

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΥ - ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Διαστάσεις πανελλαδικές, σε επίπεδο Βουλής των Ελλήνων πήρε το κράτος του νέου Εldorado, που χτίζεται αθόρυβα στο νησί της Σαντορίνης. Η αυθαιρεσία και ο χθεσινός τραμπουκισμός εις βάρος του πολεοδόμου Θήρας, η διακίνηση ναρκωτικών και η επιβολής του νόμου της νύχτας είναι γεγονός αναμφισβήτητο, που επικουρείται από την έλλειψη αστυνόμευσης, ως αποτέλεσμα της περιορισμένης διάθεσης κεφαλαίων εκ μέρους του Υπ. Δημ. Τάξης, λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων.
Όπως είναι γνωστό δύο άτομα "φουσκωτοί" εισέβαλαν στο Πολεοδομικπό Κατάστημα Θήρας και κακοποίησαν τον Πολεοδόμο, μέχρι σημείου διακομιδής του στο νοσοκομείο Θήρας, ενώ απαίτησαν από το θύμα να μην  ξαναασχοληθεί με πολεοδομηκιές παρανομίες συγκεκριμένου επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στο νησί.
Η λιγοστή Αστυνομία αναζητά τους δράστες στις αναχωρήσεις του διεθνούς αεροδρομίου και του λιμένα Αθηνιού, χωρίς αποτέλεσμα έως σήμερα. Πιστευεται ότι πρόκειται για άτομα της νύχτας που έφθασαν στη Σαντορίνη μετά από κλήση του παρανομούντα επιχειρηματία, ειδικά για τον σκοπό της τρομοκράτησης του υπαλλήλου.
Επικρεμάται ο κίνδυνος να κλείσει το δημοτικό  κατάστημα Θήρας -με συνέπεια αλόγιστες επιπτώσεις στον Τουρισμό της χώρας καθότι αξιοσέβαστο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ είναι η συμβουλή του νησιού στον προϋπολογισμό του κράτους- σε περίπτωση  που  το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν ανταποκριθεί σε αιτούμενη διυπουργική συνάντηση των συναρμοδίων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών – ΥΠΕΝ - Δημόσιας Τάξης – Τουρισμού - Οικονομικών) εντός ημερών από τη λήψη της απόφασης, με το Δήμαρχο Θήρας και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Θήρας και τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Και η απειλή είναι άμεση: «Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν  τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω :
• Να παραδώσουμε τα κλειδιά όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας.
• Να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο».
Γι αυτό και ερωτούνται οι έξι συναρμόδιοι υπουργοί από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές Κυκλάδων «πότε επιτέλους θα προχωρήσουν οι σχεδιασμένες και αποφασισμένες επιτόπιες προσλήψεις τόσο στην υπηρεσία δόμησης όσο και στους άλλους κρίσιμους τομείς της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας, έτσι ώστε η διεκπεραίωση και η προώθηση των τοπικών υποθέσεων να διενεργείται γρήγορα και αποτελεσματικά;».
Το γεγονός, που θυμίζει πρακτική Μαφιόζικη αλάφιασε τους πολίτες της Θήρας που έδειξαν συγκρατημένα δυσαρεστημένοι από το συμβάν, το οποίο όπως αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση  του Δημοτικού Δημ. Συμβουλίου Θήρας, χθες από τον δημ. σύμβουλο Μάρκο Καφούρο: «Επαγγελματίες στο όνομα του κέρδους παρανομούν και βιαιοπραγούν σε βάρος πολιτών. Υπάρχει ανομία, γι αυτό υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Η διαμαρτυρία πρέπει να είναι συμπαγής. Η Πολιτεία να ενεργήσει άμεσα...».
Παράλληλα, άλλος δημ. σύμβουλος, ο Επιφάνιος Σιγάλας, τονίζει: «Έπρεπε ήδη να είχαμε πατάξει την αυθαιρεσία και τη βία. Πολλοί πολίτες αναφέρονται σε αυθαιρεσίες που δυστυχώς είναι παλιές. Δεν αιτούμε, αλλά απαιτούμε, από την Πολιτεία...».
Η ερώτηση των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του νομού Κυκλάδων
Επερώτηση προς τους  Υπουργούς:
·        Εσωτερικών
·        Διοικητικής Ανασυγκρότησης
·        Περιβάλλοντος και Ενέργειας
·        Τουρισμού
·        Οικονομίας και Ανάπτυξης
·        Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
·        Οικονομικών
με θέμα την «Τραμπούκικη επίθεση στον προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σαντορίνης» κατέθεσαν σήμερα 17 Ιουλίου, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος.
Σε αυτήν αναφέρουν:
Η τραμπούκικη επίθεση ενάντια στον πολεοδόμο της Θήρας τη Δευτέρα 16/7/18, που εκδηλώθηκε με τη μαφιόζικη εισβολή και τη γρονθοκόπηση του προϊσταμένου της πολεοδομίας του Δήμου Θήρας, πέραν από την αυτονόητη καταδίκη μας και την ανάγκη άμεσης εξιχνίασης και σύλληψης των δραστών εγείρει τεράστια ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν τα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται το νησί.
Είναι γνωστό ότι επί πολλά χρόνια ο προϊστάμενος της πολεοδομίας, προς τον οποίο εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας, επιδιώκει σχεδόν μόνος με τη συνδρομή ελάχιστων συμβασιούχων μηχανικών, να φέρει σε πέρας ένα τεράστιο έργο σε 5 νησιά της περιφερειακής ενότητας και στην ίδια τη Σαντορίνη που ως γνωστόν αποτελεί έναν από τους πρώτους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς όγκου αλλά και συνθετότητας στην προώθηση του καθημερινού έργου.
Επειδή οι δυσκολίες ως προς την πρόσληψη και στελέχωση των υπηρεσιών, είτε λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων, είτε λόγω δυσκίνητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, είτε λόγω τεράστιας δυσκολίας στην εξεύρεση στέγης για τους υπαλλήλους, έχουν οδηγήσει το νησί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που εκτρέφουν συνειδητά τα οργανωμένα συμφέροντα,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Πότε επιτέλους θα προχωρήσουν οι σχεδιασμένες και αποφασισμένες επιτόπιες προσλήψεις τόσο στην υπηρεσία δόμησης όσο και στους άλλους κρίσιμους τομείς της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και στα σώματα ασφαλείας, έτσι ώστε η διεκπεραίωση και η προώθηση των τοπικών υποθέσεων να διενεργείται γρήγορα και αποτελεσματικά;
2) Με ποιο τρόπο οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί θα γίνουν αφενός μεν αποτελεσματικοί και αφετέρου φιλικοί απέναντι στους νόμιμους πολίτες και επιχειρηματίες και απόλυτα αυστηροί στους κατά σύστημα παρανομούντες και παραβατικούς;
3) Ποιος είναι ο σχεδιασμός μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί σε μεσομακροπρόθεσμη βάση το πρόβλημα της έλλειψης κατοικίας για τους υπηρετούντες στο νησί δημόσιους υπάλληλους;».
Στο μεταξύ σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συνήλθε χθες Δευτέρα 16/07 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας με θέμα το γεγονός της βιαιοπραγίας κατά του Πολεοδόμου του Δήμου Θήρας Ελευθ. Παπαδόπουλου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία  του για την βιαιοπραγία που έγινε σε βάρος του υπαλλήλου της Πολεοδομίας Θήρας  εκδίδοντας ψήφισμα, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θήρας
 «1. Καταδικάζουμε απερίφραστα, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, τη βιαιοπραγία κατά του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Θήρας κ. Ελευθερίου Παπαδόπουλου.
2. Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Θήρας.
3. Απαιτούμε τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες ταχύτατα.
4. Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση άμεση στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας και των Κρατικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα εντός (5) ημερών από τη λήψη της παρούσας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν ληφθεί αποφάσεις.
5. Ζητούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, διυπουργική συνάντηση των συναρμοδίων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών – ΥΠΕΝ - Δημόσιας Τάξης – Τουρισμού - Οικονομικών) σε συνάντηση εντός (5) ημερών από τη λήψη της απόφασης με το Δήμαρχο Θήρας και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Θήρας και τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν  τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω :
• Να παραδώσουμε τα κλειδιά όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας.
• Να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: