ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Τα πλεονάσματα είναι ένα σοβαρό διαπραγματευτικό ατού



Πόσο σοβαρό διαπραγματευτικό ατού είναι το πλεόνασμα – και τα ανέλπιστα μεγάλα μεγέθη του – σε σχέση με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ εξήγησε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστας Παυλίδης, ο οποίος τόνισε ότι «σαφέστατα το πλεόνασμα κουβαλάει και ένα φορολογικό αποτύπωμα». 
 
Για τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί (και προνομοθετήθηκαν εξαιτίας των απαισιόδοξων προβλέψεων του ΔΝΤ για την πορεία της Οικονομίας) π.χ. για την περικοπή συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, θα εφαρμοστούν και σημείωσε ότι «σε αυτή τη φάση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».
 
Τόνισε όμως πως αυτή είναι μια «αναγκαστική διαδικασία διαχείρισης για να μην προστεθεί κανένας αστερίσκος σε αυτή τη φάση διαπραγμάτευσης» στην πορεία της εξόδου από τα πρόγραμμα και τα μνημόνια.
 
Εντούτοις όπως σημείωσε τα νέα μέτρα θα ξεκινήσουν σε ένα, ενώ σε ένα τρίμηνο βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αυτό δε σημαίνει ότι κυβέρνηση εγκαταλείπει την προσπάθεια. Ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κάθε φορά που αναγκάστηκε να νομοθετήσει αντιλαϊκά μέτρα προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού μέσα στο μνημόνιο, βρήκε ισόρροπα μέτρα για να εξισορροπήσει τη φθορά ή τη ζημιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: