ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη παρουσία αχαιών βουλευτών


Πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη, 10 Μαΐου 2018, συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου μας Τρύφωνα Κούκου και του Γραμματέα Ιωάννη Παντελή με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη στο γραφείο του στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στο Υπουργείο Άμυνας στην Αθήνα. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Αναπληρωτή Υπουργού για όλα τα θέματα, που αφορούν τις μονάδες του ΥΕΘΑ / ΓΕΣ του Ν. Αχαΐας στις οποίες εργάζονται τα μέλη του Συλλόγου μας και η κατάθεση σχετικού υπομνήματος.

Στα πλαίσια της μόνιμης προσπάθειας του Συλλόγου μας για την διατήρηση και αναβάθμιση σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο των δυνατοτήτων του ΚΕΤΧ, συζητήθηκαν με τον κ. Κουβέλη τα πιο κάτω:
1.   Η συνέχιση της διαδικασίας της μετατροπής του ΚΕΤΧ σε ένα πολυδύναμο στρατόπεδο του ΥΕΘΑ στο Ν. Αχαΐας(μετά τη μεταφορά σε αυτό της ΣΥΔΕ και της ΛΑΦΠ) με την εξέταση της μετακίνησης στο στρατόπεδο της 76 Μονάδας Επιστράτευσης (76 Μ.Ε.) του Ρηγανόκαμπου Πατρών (καθώς υπάρχει συζήτηση μετακίνησης και συνένωσης πολλών ΜΕ σε μία μεγαλύτερη) και, σε περίπτωση που αποφασιστεί η μεταφορά της, της Σχολής Τηλεπικοινωνιών του Τεχνικού (ΣΕΤΤΗΛ) του Πύργου (με σκοπό την συνένωση και ενοποίηση σε ένα χώρο όλων των Σχολών Τεχνικής Εκπαίδευσης του Τεχνικού Σώματος). Αυτή η διαδικασία ενοποίησης – συνένωσης μονάδων οδηγείσε εξοικονόμηση δαπανών (ενοίκια, λειτουργικά κ.λπ.) και αξιοποίηση ανενεργών υποδομών (κτίρια, εγκαταστάσεις) και ανθρώπινου δυναμικού.
2.   Ησυμπερίληψη του ΚΕΤΧ στα νεοδημιουργηθέντα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (Σ.ΥΠ.Ο.), αποκλειστικά για τουςνεοσύλλεκτους του Τεχνικού και Λ.Ο.Σ.,που είναι προγραμματισμένο να έρθουν για την τεχνική τους εκπαίδευση στα Σχολεία Τεχνικής Εκπαίδευσης του ΚΕΤΧ μετά την ορκωμοσία τους, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση πόρων και οικονομίες κλίμακος, μείωση και εξορθολογισμόλειτουργικών δαπανών, αποφυγή περιττών μετακινήσεων, αξιοποίηση δυνατοτήτων του ΚΕΤΧ και ομαλή και χωρίς προβλήματα προσαρμογή τους από τη βασική στην τεχνική εκπαίδευση, χωρίς αλλαγή περιβάλλοντος και επιβλεπόντων αξιωματικών και υπαξιωματικών. Άλλωστε η αντίστοιχη γνώση, δυνατότητα και εμπειρία υπάρχει στο ΚΕΤΧ, καθώς επί σειρά δεκαετιών το ΚΕΤΧ υλοποιούσε με επιτυχία την βασική εκπαίδευση οπλιτών σε όλα της τα στάδια (ιατρικές εξετάσεις, ιματισμός, οπλισμός, στίβος μάχης, πεδίο βολής, χώροι εκπαίδευσης και άθλησης κ.λπ.), πριν την τεχνική τους εκπαίδευση.
3.   Η χρηματοδότηση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΚΕΤΧγια αγορά τεχνικού εξοπλισμού και αναλωσίμων, απαραίτητων όχι μόνο για την αρτιότερη και πιο ολοκληρωμένη υλοποίηση της τετραετούς σύμβασης συνεργασίας με το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας, αλλά και για την αναβάθμισή της με την ανάληψη εκπαίδευσης και νέων εργαστηριακών τμημάτων του ΔΙΕΚ για την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο.
4.   Η δημιουργία Στρατιωτικού Φαρμακείου και Στρατιωτικού Πρατηρίου στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας την Πάτρα, η έλλειψη των οποίωνχαρακτηρίζεται ως σημαντικότατη και θα αποτελέσει ικανοποιητική ενίσχυση για τα δύσκολα οικονομικά όλου του προσωπικού (πολιτικού και στρατιωτικού) και των οικογενειών τους των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείαςκαθώς και των αντίστοιχων συνταξιούχωντους, με την πιθανή αξιοποίηση του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, το οποίο πρόσφατα επιστράφηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Άμυνας, σαν έδρα τους.
5.   Η γενικότερη αύξηση της χρηματοδότησης της Μονάδας, προκειμένου να προβεί στην υλοποίηση:
v Απαραίτητων βελτιώσεων και αναβαθμίσεων στις κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές.
v Ανανέωσης του τεχνικού εξοπλισμού των Σχολείων Εκπαίδευσης.
v Αναβάθμισης της Τεχνικής Εκπαίδευσης με την παροχήεκπαίδευσης από τη μονάδα σε καινούργια εκπαιδευτικάαντικείμενα, εξαιτίας νεότερου εξοπλισμού που έχει εισαχθεί στις ένοπλες δυνάμεις.
v Βελτίωσης και ανανέωσης του υπάρχοντος στόλου οχημάτων, με την αξιοποίηση διαδικασιών μέσω ΟΔΔΥ.

Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει προσεκτικά με τους επιτελείς του τα θέματα που συζητήθηκαν και δέχτηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου μας Τρύφωνα Κούκου, να επισκεφθεί το ΚΕΤΧ και να γνωρίσει από κοντά τις δραστηριότητες των μονάδων.
 


Δημοσίευση σχολίου