ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Γ. Κυρίτσης:Πρέπει να αλλάξουν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα

Για τις προτεραιότητες της μεταμνημονιακής εποχής μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αποκατασταθούν διάφορα μέτρα που ήταν σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Ωστόσο, σημείωσε, αυτή είναι μια συζήτηση της επόμενης φάσης, αφού πρέπει πρώτα να κλείσει η αξιολόγηση και να γίνει η έξοδος από το μνημόνιο.


Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Κυρίτσης επισήμανε ότι «Σχετικά με διάφορες διεκδικήσεις που αφορούν τη μεταμνημονιακή περίοδο π.χ. αύξηση κατώτατου μισθού, μη εφαρμογή περικοπών για συντάξεις κτλ, αν είναι υπαρκτές και αν μπορούν να γίνουν πράξη». Εξήγησε όμως ότι «όλα είναι υπαρκτά ζητήματα και κρίσιμα, το θέμα είναι πως μπορούμε και με ποια επιχειρήματα θα μπορέσουμε να τα άρουμε».
Τόνισε πως στη «μεταμνημονιακή περίοδο πρέπει να αποκατασταθούν διάφορα πράγματα και οι αλλαγές από εδώ και στο εξής να είναι μην είναι σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, γιατί αυτή είναι η κατεύθυνση των μνημονίων, αλλά σε προοδευτική».

Ο κ. Κυρίτσης σημείωσε πως «Το κατά πόσο αυτά μπαίνουν σε ημερήσια διάταξη σε αυτή τη φάση, δηλαδή μέχρι να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση και να βγούμε από το μνημόνιο, νομίζω ότι δε βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση, αλλά προοπτικά ναι. Αυτά τα ζητήματα είναι προγραμματικά για εμάς. Αλλά αν θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, δηλαδή αν θα ξυπνήσουμε την 1η Σεπτεμβρίου σε μια άλλη χώρα, δυστυχώς όχι».

Αναφορικά με την εκλογολογία εξήγησε πως «Η συζήτηση σχετικά με τις εκλογές έχει ξεκινήσει από κύκλους της αντιπολίτευσης επειδή βλέπουν μια επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και προσπαθούν να πιέσουν για να δημιουργηθεί αστάθεια.  Και επειδή καταλαβαίνουν ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια ακόμη και σε συμβολικό χαρακτήρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ένα τεράστιο συν στα χέρια του που αυτοί δεν κατέκτησαν ποτέ. Βούλιαξαν την Ελλάδα την έβαλαν στα μνημόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ τη βγάζει».

Ο βουλευτής επισήμανε τέλος δε νομίζει ότι «η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι να κοιτάει προς το Κίνημα Αλλαγής ή προς τα συστατικά του Κινήματος Αλλαγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: